Dan Simedru: Victor Ponta minte când acuză PNL-ul că nu dorește revizuirea Constituției

Paul Voicu - Primar 2020

Într-o postare pe o rețea de socializare președintele PSD, premierul Victor Viorel (plagiatorul) Ponta acuza Partidul Național Liberal că nu dorește revizuirea Constituției și că sabotează proiectul de revizuire.

Dan SimedruPentru a rămâne în spiritul adevărului trebuie spus ca PNL nu dorește revizuirea Constituției în sensul măririi atribuțiilor premierului, așa cum doresc PSD-iștii lui Ponta. PNL dorește revizuirea Constituției, atâta vreme cât acest demers are în vedere cetățeanul român și consolidarea democrației, iar NU interesele PSD.

ELIT

Iar Victor Ponta minte atunci când susține că PNL împiedică lucrările Comisiei de revizuire a Constituției. Reprezentanții Partidului Național Liberal din comisia parlamentară de revizuire a Constituției au participat la ședințele comisiei până acum și vor participa și pe viitor. Apelul lui Victor Ponta cu privire la revizuirea Constituţiei este unul demagogic, iar faptul că domnia sa cere o întâlnire pe această temă cu partidele parlamentare arată că nu prea cunoaște situația, întrucât există întâlniri permanente în cadrul comisiei parlamentare, iar acolo se discută despre revizuirea Constituţiei. Mai mult, dacă discutăm despre revizuirea Constituţiei, trebuie să discutăm fiecare articol, mai ales că trebuie să vedem ce soluţii pot fi adoptate, pentru că proiectul a avut unele vicii semnalate și de Comisia de la Veneţia şi ele trebuie îndreptate. Dacă PSD-iștii se grăbesc să ofere șefului lor de partid niște prerogative sporite, atâta timp cât acesta mai este în funcţia de premier, este problema lor, dar liberalii nu pot fi de acord cu un astfel de demers.

Jocul politicianist al acutalului prim-ministru dăunează grav democrației și principiului fundamental al separării puterilor în stat. Suntem cu toții de acord că actuala lege fundamentală a țării are nevoie să sufere modificări, dar nu trebuie să scăpăm din vedere faptul că procesul de revizuire al Constituției trebuie să fie unul larg și complex de consultare publică, nu un proiect al unui grup restrâns de PSD-iști.

Mihail David - 2020

Victor Ponta nu se află în poziția de a organiza consultări, în special pe tema revizuirii Constituției. Ponta a încălcat în mod repetat și intenționat Constituția (a se vedea, de exemplu, OUG 55 / 2014, referitoare la migrația aleșilor locali) și nu poate patrona un astfel de demers, atât de important. De asemenea, cazul Șova este unul dintre ultimele exemple de încălcare a principiilor constituționale din partea PSD-lui condus de Victor Ponta, care se folosește ipocrit de o temă importantă pentru societate tocmai pentru a acoperi cazul Șova și pentru a masca proasta guvernare.

 

Dan Coriolan SIMEDRU,

Deputat PNL de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

10 Comentarii

Ghita 24 aprilie 2015 at 14:31

Cica a fost Sañedru, la „statul la vase”, in Sugag, si a vazut acolo in apa „neinceputa”, ca il asteapta „zile negre”, la Beciul Domnesc, si mandate „canci”, asa ca a intrat in panica, si cheltuieste bani in prostie, din bugetul parlamentului, ca sa se bage in sama!

Andrei 25 aprilie 2015 at 16:53

Domnule Simedru, Victor Ponta oricum nu mai este credibil, asa ca nu va mai pierdeti timpul cu un asemenea personaj. Eu zic ca mai bine sa continuati chestiile bune pe care le-ati inceput. Cu RCA-ul pentru tineri v-am sustinut ca e co treaba buna, ce se mai aude cu treaba aia?

@Ghita 25 aprilie 2015 at 23:21

Dupa Piticul Atomic a aparut un alt disperat al politicii locale – Sanedru Piticul Bondoc

Ghita 26 aprilie 2015 at 21:12

De Piticul Atomic, era cat pe aci, sa scapam, ca s-a bagat „nenorocitul·, si el sa se uite in ciubar, la Sugag, si a cazut in apa! Din nefericire, sugagenii, au fost „vigilenti”, si au scapat „starpitura”, de la inec!

Marcu 25 aprilie 2015 at 22:58

Mincinos mai mare ca tine nu exista! Nici Ponta nu te intrece!

Time Out 26 aprilie 2015 at 7:17

Las’ că-i întrece băsău pe amîndoi la minciună.

johnny 25 aprilie 2015 at 23:05

Sanedre ai 0 rezultate de cand esti depotat! Degeaba vrei sa dai bine la Hava , ca stie ce poama esti!!!

grig 26 aprilie 2015 at 9:08

Acest individ nu a muncit in viata lui decat cateva luni la cules la porumb in Serbia. De atunci traieste pe banii nostri fara sa faca nimic in afara fraptului ca se ingrase ca porcu. Mai urat este ca in ultimul timp vine cu articole scrise de penala Ada de la OIRPOSDRU ca el ca sa-si scrie numele se uita in buletin. Lasa-ne ca esti penibil!

finna 26 aprilie 2015 at 9:12

Toti politicieni mint sa nu vorbesc de marele partid PNL, PARTIDUL HOTILOR , SA NU MAI VORBIM DE FOSTI PDL …. mari PNLISTI peste noapte de fapt toate partidele culmineaza cu corupti , mincinosi pacat pt cei 25 ani pierduti, de noi cei simpli, ce ne-am vazut de treaba….

Ghita 26 aprilie 2015 at 21:14

Sti care ii diferenta dintre „politician”, si „un hot”? Hotul te „alege”, el pe tine, iar pe politician, il alegi tu!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...