Rămâi conectat

Politică Administrație

Dan Simedru: Proiectul strategic al cardului de sănătate în colaps din cauza incompetenței Guvernului Ponta

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Partidul Național Liberal a solicitat audierea de urgență a Președintelui CNASS, Vasile Ciurchea, în comisia de sănătate a Camerei Deputaților, săptămâna viitoare, marți, 12 mai, pentru a oferi explicații și soluții în privinţa blocajului cardurilor de sănătate. Totodată, liberalii l-au invitat luni, 11 mai, pe ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu la şedinţa de grup, pentru a explica cum va rezolva această situaţie.

Dan SimedruSolicitările liberalilor sunt justificate având în vedere haosul creat la nivelul întregii țări. Mii de oameni au pierdut ore și zile întregi la cozi interminabile în sediile caselor de asigurări de sănătate pentru a-și ridica aceste carduri și pentru a beneificia de serviciile medicale. Lipsa de informații și comunicarea defectuoasă a autorităților statului pe acest subiect au pus în cap întregul sistem de sănătate din România.

Cu toate că din data de 1 mai a.c. a devenit obligatorie folosirea cardului de sănătate, în acest moment, din totalul de 14,3 milioane de carduri, 840.000 nu au ajuns la pacienți,

La această situație se adaugă și numeroasele disfuncționalități de ordin tehnic ale sistemului integrat de informații (SIUI), serverele blocându-se în momentul activării cardurilor de sănătate.

Eșecul acestui proiect trebuie decontat în integralitate de către Guvernul Ponta care a demonstrat, odată în plus, nivelul său de incompetență precum și, mai grav, lipsa de respect pentru cetățenii României, contribuabili ai unui sistem care are obligația să le garanteze accesul la servicii medicale în condiții decente.

Probabil, Guvernul Ponta consideră că românii nu au dreptul să se îmbolnăvească decât după ce ministrul Bănicioiu va binevoi să acorde atenția cuvenită unui proiect atât de important.

Se pare că turneul în țările arabe al premierului Ponta în care a fost însoțit și de ministrul sănătății a fost mai important decât rezolvarea crizei cardului de sănătate.

PNL cere, premierului Ponta să își asume responsabilitatea politică pentru gravele probleme create în sistemul de sănătate .ca urmare a lipsei de interes acordată procesului de distribuire a cardului de sănătate. Guvernul nu a fost capabil să asigure distribuirea la termen a acestui card, Guvernul nu a fost preocupat să rezolve problemele de ordin tehnic înainte să stabilească că, de la 1 mai, românii nu mai beneficiază de servicii medicale decât în baza cardului de sănătate. S-a ajuns în această situație critică în care cetățenii sunt puși pe drumuri și se află în imposibilitatea de a beneficia de acest unic sistem de validare şi decontare a serviciilor medicale în sistemul asigurărilor sociale de sănătate. În județul Alba sistemul nu a funcționat decât după 7 zile iar, azi, când a început să funcționeze tot au existat probleme și defecțiuni. Medicii de familie sunt nemulțumiți la fel și pacienții, care acuză autoritățile statului de proasta gestionare a procesului de implementare a cardului de sănătate. Sistemul trebuia să funcționeze de la început în paralel, asa cum se întâmplă acum, iar pentru a descrie situația creată de Minister și de Casa Națională de Sănătate se potrivește foarte bine un proverb românesc – unde nu-i cap, vai de picioare” a declarat deputatul liberal Dan Simedru.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea