Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Dan Simedru (PNL): Ioan Dârzu (PSD) încearcă să-i liniștească pe aleșii locali traseiști

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe 17 decembrie 2014 Curtea Constituţională a României a declarat neconstituţională ordonanţa Guvernului 55 / 2014, prin care s-a permis aleșilor locali să părăsească partidele din partea cărora au candidat şi să se înscrie în alte partide. De prevederile Ordonantei, după cum se știe, a profitat cel mai mult PSD-ul, aflat la guvernare.

Dan SimedruAcum câteva zile, domnul deputat Ioan Dârzu încerca să-i liniștească pe aleșii locali traseiști referitor la posibilitatea ca ei să își piardă mandatele. Dincolo de modul în care domnia sa a pus problema, un fapt care ne-a atras atenția în mod special este modul în care domnul deputat se raportează la lege, în condițiile în care, parlamentar fiind, legea reprezintă „obiectul muncii” pentru domnia sa, iar din acest punct de vedere ar trebui ca toate acțiunile și declarațiile domniei sale să reflecte un respect deosebit față de lege, atât în litera, cât și în spiritul acesteia.

Dar, iată exact despre ce declarație discutăm:

”La momentul la care s-a făcut trecerea de la un partid la altul, înainte de campania electorală, legea a fost perfect valabilă. Ei că acum, Curtea a decis că nu e constituțională, legea nu se prea aplică retroactiv. La momentul respectiv a fost perfect legală”, a spus Dîrzu.

Citind o astfel de declarație, oricine ar putea să se întreba, în mod legitim: oare PSD-ul înțelege să interpreteze legea și deciziile Curții Constituționale exclusiv după bunul plac și interesul de partid? Oare interesul de partid al PSD se poate situa deasupra legii? Iată doar două întrebări la care, sigur, ar trebui cineva să răspundă.

Însă, până când acel „cineva” va oferi un răspuns (oricare ar fi el), știm un lucru: Nimeni nu este mai presus de lege. Iar aceasta o spune Constituția României la art. 16, alin. 2. Iar după cunoștiințele noastre, România este un stat de drept, în care Constituția este și rămâne legea fundamentală. Iar legea trebuie respectată! Inclusiv de către PSD!

Dan Simedru,

Deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Delegație a Băncii Mondiale în vizită de lucru la Sebeș: Care a fost scopul întălnirii cu primarul Dorin Nistor

Bogdan Ilea

Publicat

în

Delegație a Băncii Mondiale în vizită de lucru la Sebeș: Care a fost scopul întălnirii cu primarul Dorin Nistor Timp de două zile, o delegație a Băncii Mondiale a fost în vizită de lucru la Sebeș, pentru a discuta cu primarul Dorin Nistor despre realizarea unei investiții teritoriale integrate în zona Sebeș-Vințu de Jos. În […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea