Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Dan Simedru: Pentru ministrul Ioan Rus standardul de cost pentru un km de autostradă e un subiect de discuție neinteresant

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Transporturilor Ioan Rus a fost prezent miercuri, 13 mai a.c., în fața Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură din Camera Deputaților pentru a prezenta ultima variantă a Masterplanului General pentru Transport urmând ca săptămâna viitoare să fie înaintat Comisiei Europene pentru aprobare.

Dan SimedruNici de această dată, pentru că este vorba despre a treia prezentare a Maasterplanului în fața comisiilor de specialitate din Parlament, Ministrul Ioan Rus nu a fost convingător și nu a avut răspunsuri la toate întrebările deputaților.

Astfel, problemele ridicate de către deputați au rămas, cele mai multe, fără replică din partea ministrului.

L-am întrebat pe domnul ministru, Ioan Rus, de ce sunt așa mari diferențe la capitolul standarde de cost, așa cum sunt ele stabilite în masterplan, față de normele legale în vigoare. Cum explică faptul că, de exemplu, în masterplan a prevăzut ca pentru un km de autostradă în zona de munte standardul de cost să fie de 21,76 milioane de euro, iar pe site-ul CNADNR este stabilit un preț unitar de 5,9 milioane de euro pe km? Iar diferențele se păstrează fie că vorbim de construcția în zona de deal sau de șes. Domnul ministru nu a fost capabil să-mi ofere un răspuns coerent care să justifice diferența de la simplu la triplu pentru standardele de cost pe care se fundamentează masterplanul. Cum de altfel, nici directorul economic care îl însoțea nu știa cât costă un km de autostradă în Bulgaria sau Croația.

Eu cred că acești oameni nu au acordat atenția cuvenită acestui capitol din masterplan și nu s-au străduit suficient pentru a identifica soluții pentru a cheltui eficient banii puțini pe care îi avem la dispoziției, atât de la buget, cât și de la Uniunea Europeană pentru dezvoltarea infrastructurii de transport.

Aceasta a fost și una dintre concluziile ședinței de miercuri- un standard de cost prea mare în raport cu alte state europene și cu resursele de care dispunem.a declarat deputatul liberal Dan Simedru, membru în Comisia de Transporturi din Camera Deputaților

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea