Rămâi conectat

Actualitate

Dan Mănăilă – antrenor principal, Nicolae Mitu – secund la CS Europa

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

A căzut varianta Dorobanţu, Dan Mănăilă instalat antrenor principal

În cele din urmă, Radu Andone a fost înlocuit din funcţia de antrenor principal al Europei Alba Iulia, dar nu de Ciprian Dorobanţu (prima opţiune a şefilor albaiulieni), variantă dată drept sigură imediat după remiza cu FCM Turda, ci de Dan Mănăilă. În vârstă de 44 de ani, noul tehnician al nou-promovatei a activat până în iarnă la FC Cisnădie, unde a fost substituit de… Ştefan Fogoroşi (ce a plecat atunci de la Europa), iar în acest an nu a avut angajament. „Eu cred că am luat o decizie inspirată, avem referinţe bune despre Mănăilă, un antrenor experimentat care cunoaşte bine fotbalul din această zonă. Sper ca în scurt timp să se producă un reviriment la echipă. Dorobanţu a avut pretenţii financiare exagerate”, a punctat Liviu Coacăză, preşedintele secţiei de fotbal a Europei Alba Iulia. Nou-promovata în eşalonul terţ n-a adunat decât un singur punct în primele trei runde şi se găseşte în postura de „lanternă roşie” a Seriei a 5-a din Liga a 3-a. „Îmi doresc să facem treabă, să depăşim impasul. Ştiu că lotul este unul foarte tânăr, compus din jucători lipsiţi de experienţă la acest nivel. Deocamdată îmi propun să lucrez la capitolul psihic pentru a remonta o echipă aflată în criză de rezultate”, a afirmat Dan Mănăilă, care ieri după-amiază a condus prima şedinţă de pregătire.

Nicolae Mitu, secund
Problemele financiare macină în continuare gruparea de la Drâmbar şi fotbaliştii se plâng că nu sunt plătiţi de trei luni, impactul cu eşalonul fruntaş fiind dur pentru Europa la toate capitolele. Cum Radu Andone a refuzat să fie secund, preferând să rămână doar jucător, Mănăilă şi-a ales alt colaborator. Este vorba de Nicolae Mitu (fost component al Unirii în perioada Borugă), care şi-a dat acceptul de principiu urmând să se prezinte la muncă în circa două săptămâni, după ce-şi rezolvă anumite probleme de serviciu. Altfel, Europa va întâlni la Turda pe Seso Câmpia Turzii, sâmbătă, 22 septembrie, de la ora 17.00, în epilogul etapei, în vreme ce FC Maramureş Baia Mare va juca cu Damila Măciuca la Bistriţa (conform site-ului www.frf-cca.ro), abandonând ideea stadionului „Minaur” din Zlatna.

Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea