Rămâi conectat

Politică Administrație

Dan Coriolan Simedru, PNL Alba: ”Statul nu poate returna în 5 ani, ceea ce i-a luat cetățeanului pe loc!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) s-a pronunțat de mai multe ori cu privire la taxele auto impuse de Guvernul României de-a lungul timpului, pe care le-a declarat ilegale, pentru că încalcă reglementările europene.

Dan SimedruTimbrul de mediu, introdus în anul 2013 și care a înlocuit vechea formă declarată ilegală, se află în prezent contestat la CJUE.

În urma acestor decizii ale instanței europene, statul român trebuie să returneze cetățenilor are au plătit respectivele taxe, contravaloarea acestora pentru că au fost încasate ilegal.

Ca atare, Guvernul a emis un act normativ prin care se stabilește procedura de returnare a acestor sume către cetățeni. Procedura se vrea a fi una simplificată, pe cale administrativă, printr-o cerere depusă la organul fiscal local, în schimb se prevede ca banii să fie returnați în 5 ani, in tranșe egale de 20% plus dobânzile aferente.

Această lege a ajuns în dezbaterea Comisiei de transporturi și infrastructură din Camera Deputaților, unde a generat controverse și o dezbatere aprinsă.

“Este inechitabil ce propune Guvernul. Nu poți tu, ca stat, să returnezi în 5 ani ceea ce i-ai luat omului pe loc când și-a înmatriculat mașina. De aceea, am votat pentru respingerea acestui proiect, și nu pentru amânarea lui – de altfel, din păcate, amânarea a fost decizia finală a comisiei. Solutia pe care o conține acest proiect este incorectă. Banii ar trebui restituiți într-o singură tranșă, pentru că tot așa i-au fost plătiți și statului de către cetățean. Consider ca este de datoria noastră să identificăm soluții astfel încât returnarea banilor să se facă la timp și corect. Săptămâna viitoare, cel mai probabil, se vor relua dezbaterile in comisie și voi prezenta soluțiile corecte, identificate în acest caz. Îmi doresc ca reprezentanții statului să fie mai flexibili in abordare pentru că ei sunt principaul motiv al blocajului ” a declarat deputatul liberal Dan Simedru.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Dumitru Deoancă, candidatul Alianței Dreapta Unită, pentru Primăria Comunei Șugag

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dumitru Deoancă, candidatul Alianței Dreapta Unită, pentru Primăria Comunei Șugag Într-o atmosferă de unitate, Dumitru Deoancă a fost ales candidatul Alianței Dreapta Unită, pentru Primăria Comunei Șugag. Acesta a primit sprijinul și încrederea colegilor săi pentru a candida la funcția de primar. Dumitru are o experiență de 8 ani în politica locală și a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea