Rămâi conectat

Politică Administrație

Daimler va investi încă 40 de milioane de euro la Cugir

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Concernul german Daimler va mai investi încă 40 de milioane de euro la Cugir, după ce a investit, în total, peste 300 de milioane de euro la Sebeș, a spus, luni, Markus Schafer, membru al Consiliului de administrație al diviziei Mercedes Benz Cars, responsabil pentru producție și Supply Chain Management.

Mercedes Sebes01Markus Schafer a afirmat, după lansarea oficială a producției cutiilor de viteze automate cu nouă trepte 9G-Tronic, că Mercedes va mai investi încă 40 de milioane de euro la Cugir.

”Aceasta este o zi foarte importantă pentru noi. La Mercedes, este o zi foarte importantă pentru colaborarea germano-română și foarte importantă pentru extinderea facilităților pe care le-am creat aici, în Sebeș și Cugir, mai ales dată fiind dovada că am investit 300 de milioane de euro (n.r. la Sebeș) și ne pregătim să mai investim încă 40 de milioane de euro la Cugir. Este o dovadă a încrederii pe care o avem față de aceste locații”, a spus Schafer.

Mercedes Sebes02

În prezent, Daimler are, în cadrul filialelor din România, Star Transmission și Star Assembly, în cele două puncte de lucru disponibile din județul Alba, peste 1.800 de angajați, iar la finalul acestui an ar putea ajunge la circa 2.300 de angajați.

Societatea Star Transmission, înființată în anul 2001, produce la sediul din Cugir roți dințate, arbori, precum și componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii și sisteme de direcție. În plus, în cadrul acestei locații se află centrul de tehnologie, precum și un spațiu de instruire.

Filiala Star Assembly a fost înființată în anul 2013 la locația din Sebeș, iar lansarea producției cutiei de viteze automate cu cinci trepte s-a realizat în același an. În anul 2014, pe poarta fabricii a ieșit prima cutie de viteze cu dublu ambreiaj cu șapte trepte.

Subsidiara concernului german Daimler din România, Star Assembly Sebeș și-a extins capacitățile în activitățile de producție a cutiilor de viteze de ultimă generație destinate automobilelor Mercedes-Benz. Evenimentul de lansare a  producției cutiilor de viteze automate cu nouă trepte 9G-Tronic a avut loc la doi ani de când a fost așezată piatra de temelie pentru începerea lucrărilor de construcție a unității Star Assembly.

La ceremonia oficială de inaugurare  au participat, pe lângă reprezentanții Daimler și Mercedes Benz, Costin Borc, viceprim-ministru, Ministrul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, autorități locale precum și numeroși oaspeți din mediul economic și politic.

Prin extinderea capacității, Daimler investește, în total, peste 300 de milioane de euro și creează peste 500 de noi locuri de muncă în cadrul filialei Daimler de la Sebeș – Star Assembly.

Citește și Concernul DAIMLER a lansat, la Sebeș, producția cutiilor de viteze automate cu 9 trepte pentru Mercedes Benz


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea