FOTO-VIDEO: Concernul DAIMLER a lansat, la Sebeș, producția cutiilor de viteze automate cu 9 trepte pentru Mercedes Benz

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

daimler sebes05Luni, 4 aprilie, subsidiara concernului german Daimler din România, Star Assembly Sebeș, a lansat oficial producția cutiei de viteze automată cu nouă trepte 9G-Tronic și și-a extins, astfel, capacitățile în activitățile de producție a cutiilor de viteze de ultimă generație destinate automobilelor Mercedes-Benz. Evenimentul a avut loc la doi ani de când a fost așezată piatra de temelie pentru începerea lucrărilor de construcție a unității Star Assembly.

La ceremonia oficială de inaugurare  au participat, pe lângă reprezentanții Daimler și Mercedes Benz, Costin Borc, viceprim-ministru, Ministrul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, autorități locale precum și numeroși oaspeți din mediul economic și politic.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Prin extinderea capacității, Daimler investește, în total, peste 300 de milioane de euro și creează peste 500 de noi locuri de muncă în cadrul filialei Daimler de la Sebeș – Star Assembly.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Noua incintă de producție realizată corespunde, din punct de vedere al suprafeței, unui număr de aproximativ 10 terenuri de fotbal.

Cu ocazia lansării oficiale a producției, noul director al reprezentanței, Falk Pruscha, i-a întâmpinat pe Markus Schafer, membru al Consiliului de administrație al diviziei Mercedes Benz Cars, responsabil pentru producție și Supply Chain Management, pe Costin Borc, Mercedes Sebes21viceprim-ministru, Ministrul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, pe Frank Deiss, director pentru producția de sisteme de antrenare din cadrul Mercedes Benz Cars și responsabil de locație în cadrul fabricii Mercedes Benz din Unterturkheim, precum și pe numeroși oaspeți din mediul economic și politic.

Prin extinderea activităților de producție a cutiilor de viteze la Sebeș dispunem de posibilitatea de a a acoperi mai flexibil și mai eficient suplimentarea cererii de cutii automate. Extinderea producției de cutii de viteze în România reprezintă o completare optimă pentru activitatea noastră globală de fabricare a sistemelor de tracțiune, cu sediul principal în Unterturkheim, afirmă Schafer.

Lansarea activității de producție care are loc astăzi și investițiile asociate acestui demers la locația din Sebeș oferă regiunii o perspectivă deosebită pentru viitor. În acest mod continuăm colaborarea de succes dintre Daimler și România, ca locație de producție”, a declarat Ministrul Economiei Costin Borc.

Investiția și continuarea procesului de extindere în România demonstrează aprecierea față de angajamentul și know-how-ul deținut de către personalul nostru. Îmi face o deosebită plăcere să fac parte, ca nou membru, din echipa de la Star Transmission și de la Star Assembly”, a afirmat Falk Pruscha, care deține, începând cu luna decembrie 2015, funcția de administrator în cadrul Star Transmission și Star Assembly.

În prezent, Daimler are, în cadrul filialelor din România, Star Transmission și Star Assembly, în cele două puncte de lucru disponibile, peste 1.800 de angajați.

Societatea Star Transmission, înființată în anul 2001, produce la sediul din Cugir roți dințate, arbori, precum și componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii și sisteme de direcție. În plus, în cadrul acestei locații se află centrul de tehnologie, precum și un spațiu de instruire.

Filiala Star Assembly a fost înființată în anul 2013 la locația din Sebeș, iar lansarea producției cutiei de viteze automate cu cinci trepte s-a realizat în același an. În anul 2014, pe poarta fabricii a ieșit prima cutie de viteze cu dublu ambreiaj cu șapte trepte.

Cele două filiale deţinute de noi în România constituie un pilon important în cadrul structurii noastre globale asociate de producţie a sistemelor de propulsie. Acestea asigură o producţie în condiţii de fiabilitate, flexibilitate şi la un nivel calitativ de top. Lansarea procesului de fabricare a cutiei de viteze 9G-Tronic, care beneficiază de o cerere ridicată, de către colegii din România, îmbunătăţeşte în mod durabil competitivitatea în cadrul reţelei noastre internaţionale de producţie”, a declarat Frank Deiss, director pentru producţia de sisteme de antrenare din cadrul Mercedes-Benz Cars şi responsabil de locaţie în cadrul fabricii de la Unterturkheim.

Programul evenimentului a cuprins, pe lângă ceremonia oficială de inaugurare, şi o vizită în hala de producţie a cutiilor de viteze 9G Tronic.

Mercedes Sebes15Informații cu privire la cutia de viteze automată cu nouă trepte 9G-TRONIC fabricată de Mercedes Benz

Mercedes Benz proiectează și produce de peste 50 de ani cutii automate de viteze de calitate superioară, care asigură un confort remarcabil de cuplare a treptelor, eficiență energetică optimă și durabilitate fiabilă. Prima cutie automată de viteze cu nouă trepte disponibilă la nivel mondial pentru modelele premium cu tracțiune spate, integrală, hibrid sau hibrid Plug-In se impune prin confortul remarcabil de antrenare și procesele de cuplare aproape imperceptibilă a treptelor de viteză. Aceste performanțe produc efecte pozitive în special cu privire la eficiență, precum și la confortul sonor.

La lansarea pe piață, 9G-TRONIC  a fost disponibilă pentru început la modelul E 350 BlueTEC. GLE Coupe (C 292) a fost prima serie echipată încă de la lansare cu această cutie automată inovatoare.În prezent, toate modelele disponibile pentru lansarea pe piață din cadrul noii clase E sunt echipate în versiunea de serie cu noua cutie automată cu nouă trepte 9G-TRONIC.

În anii următori, 9G-TRONIC va fi utilizată pentru aproape toate seriile cu motorul montat longitudinal.

Mercedes-Benz asigură fabricarea cutiilor automate de viteze în cadrul unei structuri flexibile, cu reprezentanța din Unterturkheim ca fabrică principală iar lucrările de montaj pentru cutiile de viteze sunt efectuate în România. Personalul a beneficiat de instruire intensă în cadrul unui program care a durat mai multe luni și a fost organizat în cadrul producției de cutii de viteze de la Unterturkheim pentru a se familiariza cu toate procesele de montaj.

Mercedes Benz Cars Operations este responsabilă pentru producția de autotursime în 26 de reprezentanțe disponibile la nivel mondial, în cadrul unei rețele flexibile și eficiente de producție, în care își desfășoară activitatea aproximativ 78.000 de angajați. Acestea includ funcțiile centrale reprezentate de proiectare, fabricarea de tehnologie, logistică și managementul calității.

Anul trecut, Mercedes-Benz Cars a produs peste două milioane de autotursime cu mărcile Mercedes-Benz și smart si a atins astfel al cincilea record succesiv.

Material in curs de actualizare. Revenim cu mai multe detalii și imagini foto-video.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

w 4 aprilie 2016 at 16:19

Degeaba ca va fac atat Volkswagen cat si BMW oricand si in orice test la cutii automate de viteze. Asta ca sa nu mai vorbim de producatorii de peste ocean.

Comentariile sunt oprite