Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Daimler-STC vrea terenul de 10.000 de mp, pe care se află Staţia meteorologică Sebeş. Cj Alba face demersuri la Guvern

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Daimler STC SebesConsiliul Județean Alba a început demersurile pentru relocarea Staţiei meteorologice Sebeş într-o altă locație decât cea în care funcționează în prezent. Terenul, având o suprafață 9.514 metri pătrați, este dorit de investitorul german Daimler – SC Star Assembly SRL, căruia nu îi mai ajunge terenul pentru a-și dezvolta unitățile de producție.

Este pentru a doua oară când Stația Meteo Sebeș este relocată pe un alt teren pentru dezvoltarea unor investiții în municipiu. Prima dată a fost mutată la solicitarea investitorului SC Frati, care a construit actuala fabrică Kronospan.

Asfel, consilierii județeni, vor supune votului, luni, 29 iulie, un proiect de hotărâre prin care se solicită Guvernului României trecerea din domeniul public al Statului şi din administrarea Administraţiei Naţionale de Meteorologie în domeniul public al Judeţului Alba şi în administrarea Consiliului Judeţean Alba a imobilului compus din teren şi construcţii, în suprafaţă de 9514 mp., situat administrativ în extravilanul municipiului Sebeş, în locul denumit „Glod”, judeţul Alba, înscris în Cartea Funciară nr.75657 Sebeş, cu nr. top 7826/2/1-7829-

Potrivit raportului de specialitate redactat de aparatul tehnic al Consiliului Județean Alba, “în vederea derulării unei investiţii de cca 300 000 milioane lei la Sebeş Societatea Comercială

Star Assembly SRL cu sediul social în municipiul Sebeş, str. Industriilor FN, judeţul Alba având ca obiect de activitate fabricarea lagărelor, angrenajelor, cutiilor de viteză şi a elementelor mecanice s-a adresat Consiliului Judeţean Alba pentru a se lua în discuţie aspecte referitoare la amplasamentul investiţiei. în prezent, societatea deţine două unităţi de producţie în extravilanul municipiului, Sebeş, la periferia de vest, în, zona denumită „Glod” urmând a extinde investiţia cu o nouă unitate de producţie care va avea ca obiect predominant de activitate producerea cutiilor de viteză în serie.

Se preconizează ca procesul de producţie pentru noua unitate să fie deservit de clădiri cu destinaţia hala de producţie, clădire logistică, clădire reciclare, clădire pentru depozitarea cutiilor pentru componente, casa poartă şi clădire pentru transformator.

Pentru funcţionarea celor trei unităţi de producţie în sistem integrat investitorul SC Star Assembly SRL a achiziţionat teren în suprafaţă de 130 000 mp. care s-a dovedit insuficient. în vederea asigurării, suprafeţei de teren necesară investiţiei s-a. identificat terenul în suprafaţă de 9514 mp înscris în Cartea Funciară nr.75657 Sebeş, cu nr. top 7826/2/1-7829-7833/3 care, în prezent, este ocupat de Staţia Meteorologică Sebeş compusă din: clădire staţie meteo în suprafaţa 113,12 mp., construcţie parter cu destinaţia de magazie în suprafaţă construită de 20 mp., platformă măsurători, în suprafaţa de 676 mp. Şi împrejmuire metalică cu stâlpi metalici şi plasă din sârmă ghimpată.

Sub aspectul regimului juridic, acest teren se află în prezent, în domeniul public al Statului şi în administrarea Administraţiei Naţionale de Meteorologie, astfel cum rezultă din Anexa nr.2 (nr. crt. 327,328) la Hotărârea Guvernului nr. 1259/2011 pentru modificarea şi completarea anexei nr. 12 la Hotărârea Guvernului nr. 1.705/2006 privind aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului.

Pentru operativitatea procedurilor juridice premergătoare demarării investiţiei, s-a identificat, într-o primă etapă, soluţia iniţierii de către Consiliul Judeţean Alba în cooperare cu Instituţia Prefectului-Judeţul Alba a unui proiect de hotărâre de Guvern pentru trecerea terenului pe care se află amplasată Staţia meteorologică Sebeş din domeniul public al Statului şi din Administrarea Administraţiei Naţionale de Meteorologie în domeniul public al Judeţului Alba şi în administrarea Consiliului Judeţean Alba.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea