Rămâi conectat

Actualitate

Dacian Cioloș și-a dat demisia de la șefia USR: Cătălin Drulă preia interimatul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dacian Cioloș și-a dat demisia de la șefia USR: Cătălin Drulă preia interimatul

După ce programul său de reformare a partidului a fost respins în Biroul Permanent, Dacian Cioloș a demisionat de la șefia USR. Programul politic propus de preşedintele USR, Dacian Cioloş, membrilor conducerii partidului, a fost respins la vot, cu 14 voturi ”împotrivă” şi 11 ”pentru”.

Cioloş le-a transmis colegilor că îşi va anunţa decizia, în urma acestui vot, în scurt timp. Dacian Cioloş le-a transmis colegilor că va anunţa ce decizie ia, după votul din conducerea partidului.

Ionuț Moșteanu a confirmat demisia lui Dacian Cioloș. „Tocmai s-a încheiat o ședință scurtă. Cătălin Drulă preia interimatul. Este un moment complicat, dificil pentru partid și îmi pare rău că s-a ajuns aici atât de repede după Congresul de anul trecut”, a spus acesta la Antena 3. Ulterior, a adăugat: „Dacian Cioloș rămâne în partid, a făcut foarte multe pentru politica din România, pentru politica europeană și va face foarte multe în continuare. (…) Dacian Cioloș și-a depus mandatul de președinte, dar a spus că rămâne în partid și a făcut apel să rămânem uniți!”

Preşedintele USR nu a vrut să renunţe la punctele din programul propus săptămâna trecută şi care au generat tensiuni majore în partid, printre care înfiinţarea unei comisii de experţi şi demiterea secretrarului general al formaţiunii, au declarat pentru News.ro surse participante la şedinţa Biroului Naţional (BN). Este vorba de comisia de experţi care să propună miniştrii, demiterea secretarului general al USR, Geroge Marussi şi impunerea unei alte persoane, interzicerea excluderilor din partid pe motiv de delict de opinie.

O şedinţă a Biroului Naţional (BN) al USR a fost convocată pentru luni dimineaţă, după ce Dacian Cioloş a cerut săptămâna trecută un vot pentru un nou program politic, ameninţând că, în caz contrar, va demisiona de la şefia partidului.

Potrivit unei înregistrări obţinute de News.ro, Cioloş a afirmat de mai multe ori, în şedinţa de joi, în care şi-a prezentat programul politic, că, în cazul în care programul nu e aprobat, îşi depune mandatul, invocând inclusiv cuvântul ”demisie”. Cioloş a declarat vineri că nu pleacă din partid, calificând drept ”complet false” informaţiile pe această temă, precum şi pe cele potrivit cărora ar fi făcut referire la posibilitatea unei separări a grupurilor parlamentare USR, invocând revenirea la PLUS.

Sursa: stiripesurse.ro dcnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea