Rămâi conectat

Politică Administrație

Dacian Cioloș, la Alba Iulia, despre penalități: Nu e prima data, probabil nici ultima când trebuie să rambursăm anumite fonduri

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Premierul Dacian Cioloș a spus, vineri, fiind întrebat despre penalitățile de circa 750 de milioane de euro din agricultură, că nu e prima dată când trebuie să rambursăm anumite fonduri europene pentru că ele au fost prost utilizate.

conferinta-de-presa-dacian-ciolosPremierul Dacian Cioloș s-a întâlnit la Alba Iulia cu autoritățile locale din Munții Apuseni, iar apoi a susținut o conferință de presă, în cadrul căreia a fost întrebat, dacă România are de unde să plătească circa 750 de milioane de euro penalități din fonduri europene, jurnalistul invocând o declarație a ministrului Agriculturii, Achim Irimescu.

”O să vă spună domnul ministru toate detaliile. Sunt mecanisme, nu e prima data, probabil nici ultima dată când trebuie să rambursăm anumite fonduri pentru că ele au fost prost utilizate în urma verificărilor și va trebui să găsim soluții și resurse pentru că altfel nu primim. Deci e un flux continuu cu Comisia Europeană. Dăm anumiți bani înapoi, primim mult mai mulți alți bani pe proiecte pe care le executăm, deci acestea sunt fluxuri financiare unde Ministerul de Finanțe și unitatea care se ocupă de aceste rambursări vă poate clarifica mai precis cum decurg aceste fluxuri financiare, dar ele au loc deja de mai bine de 10 ani, între Comisia Europeană și România”, a răspuns Dacian Cioloș.

Modul în care au fost cheltuite fondurile europene, dar și efectele acestora în mediul rural vor face obiectul unei analize foarte critice, în condițiile în care de-a lungul anilor agențiile de plăți din agricultură au înregistrat penalități de peste 755 de milioane de euro, iar la acestea se mai adaugă și dezangajarea de aproape un miliard de euro din PNDR 2007-2013, a declarat, vineri, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: Proiect de lege – Reducere de 50% la facturile de apă, canalizare și salubritate pentru persoanele din Apuseni!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Proiect de lege: Reducere de 50% la facturile de apă, canalizare și salubritate pentru persoanele din Apuseni! În această săptămână, am depus proiectul de lege care prevede acordarea unei reduceri de 50% la facturile de apă, canalizare și salubritate, pentru persoanele din Munții Apuseni. În prezent, doar persoanele din Biosfera Delta Dunării beneficiază de reduceri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea