Rămâi conectat

Politică Administrație

Daca e an electoral, ne amintim de ”Ziua internațională de conștientizare a autismului” – 6.000 de lei de la CL Alba Iulia pentru marcarea evenimentului

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Local Alba Iulia va aloca în acest an suma de 6.000 de lei pentru organizarea ”Zilei internaționale de conștientizare a autismului”. Ultima dată administrația locală s-a implicat în marcarea acestui eveniment în anul 2012, bugetându-l cu 2.500 de lei.

autism”2 aprilie – Ziua internațională de conștientizare a autismului reprezintă un prilej să amintim opiniei publice că există persoane cu tulburări din spectrul autismului și să aducem în prim plan problemele cu care se confruntă aceste persoane și familiile lor, acest lucru dând sentimewntul de apartenență și solidaritate umană”, se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre prin care se cere aprobarea finanțării evenimentului.

În intreaga lume la un astfel de moment festiv se folosește lumina albastră proiectată pe clădiri reprezentative din orașe. La ediția din 2012 în Alba Iulia s-a ales luminarea în albastru a Porții a III-a a Cetății Alba Carolina.

În acest an, însă, momentul va fi marcat prin mai multe activități, respectiv ”Predăm ștafeta” – activitate sportivă pentru copii; construirea unui puzzle ”Stema municipiului Alba Iulia în Albastru”; luminarea în albastru a Porții a III-a a Cetății; lansarea de baloane albastre; mesaje de solidaritate pentru persoanele cu autism pe table magnetice; moment artistic cu Duetul Fluvio (muzică de divertisment la vioară și flaut).

Organizatorii precizează că este nevoie de o sumă de până la 6.000 de lei pentru sistemul de iluminare, tabla magnetică/flipchart și postit-uri, baloane cu heliu, panglică albastră, băuturi răcoritoare, apă, dulciuri și alte produse necesare pentru acest eveniment.

Proiectul de hotărâre va fi dezbătut și votat în ședința CL Alba Iulia din 22 martie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea