Rămâi conectat

Ştirea zilei

Czeke Attila, în vizită în județul Alba: Transilvania și Moldova vor fi legate de traseele europene de bicicletă Eurovelo6 și Eurovelo13

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cseke Attila a anunțat vineri la Alba Iulia alocarea a 120 de milioane de euro din Fondul local pentru tranziție verde digitală pentru realizarea unor trasee cicloturistice naționale.

Ministrul spune că din acest buget ar trebui să fie realizate 2 trasee de pistă de bicicletă care să lege Transilvania (până la Drobeta – Turnu Severin) și Moldova (până la Galați) de Eurovelo 6 și respectiv Eurovelo 13.

Cele două trasee se întind de-a lungul Dunării, până la Deltă, însă sunt neîntreținute și pe anumite porțiuni nefuncționale.

”Foarte pe scurt, prin România trec două tronsoane europene. Așa cum este la autostrăzi, există și pe piste de biciclete. Amândouă sunt pe marginea sau alăturate Dunării. În acest proiect dorim să legăm regiunile istorice ale țării cu alte două trasee cicloturistice. Unul care va veni prin Transilvania și unul care va veni prin Moldova (…) Acesta este un proiect de 120 de milioane, foarte ambițios, în implementarea căruia va exista un parteneriat cu consiliile județene din țară pentru că acest proiect nu poate fi implementat fără autoritățile locale” a spus Cseke Attila.

În România, itinerariul Eurovelo 13 traversează trei județe ale țării (Timiș, Caraș Severin și Mehedinți) și are o lungime totală de 280 km.

A doua parte a Traseului din România face legătura cu Eurovelo 6 – Atlantic – Marea Neagră de-a lungul Dunării.

Sursa: g4media.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Alegeri locale 2024: BEC a ANULAT (desființat), ca NELEGALE constituirea birourilor electorale din județul Alba!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Alegeri locale 2024: BEC a ANULAT (desființat), ca NELEGALE constituirea birourilor electorale din județul Alba! Biroul Electoral Central a deființat astăzi, prin hotărârea nr. 34, constituirea Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr. 1 Alba și a birourilor de circumscripție municipale, orășenești și comunale din Județul Alba. Practic întreaga procedură de constituire a birourilor electoarele din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea