Rămâi conectat

Curier Județean

Curtea de Apel Alba Iulia: Mandat european de arestare validat pentru un bărbat care a vrut să violeze o prostituată, într-un bordel din Germania

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un bărbat din Simeria, în vârstă de 49 de ani, a fost arestat la Curtea de Apel Alba Iulia, în baza unui mandat european emis de autorităţile din Germania, care îl acuză de săvârşirea infracţiunii de tentativă de viol.

Mandatul european de arestare emis pe numele lui D. Cornel Samuel a fost validat de instanţa din Alba Iulia în 14 august, bărbatul fiind arestat pe o perioadă de 30 de zile pentru a fi predat autorităţilor germane din oraşul Detmold. Acesta a fost de acord cu predarea cu condiţia ca în cazul în care se va pronunţa o sentinţă de condamnare să fie transferat în România pentru executarea pedepsei.

Din cuprinsul mandatului european de arestare rezultă faptul că ”persoana solicitată este suspectată că, la data de 30 octombrie 2016, după ce avusese contact sexual consimţit cu o femeie la bordelul Relax Detmold, în camera nr. 7, după expirarea timpului plătit, întrucât nu ejaculase, a prins-o cu forţa pe martoră, a târât-o în cameră atunci când a deschis uşa, a fugit pe coridor şi a aruncat-o pe pat, însă, înainte de a reuşi să o penetreze cu penisul aflat în erecţie, a fost imobilizat de martorul S., care alertat de ţipetele martorei, i-a sărit în ajutor”.

După acest incident, bărbatul a părăsit bordelul, iar ulterior a plecat din Germania. Femeia agresată a depus plângere şi astfel s-a ajuns ca, după aproape, doi ani bărbatul acuzat de tentativă de viol să fie solicitat de autorităţile germane pentru cercetări şi, foarte probabil, trimiterea în judecată.

Instanţa a constatat că infracţiunea care face obiectul mandatului european de arestare se regăseşte în lista celor care, potrivit legii, premit predarea, iar pedeapsa maximă prevăzută pentru această infracţiune de legea statului emitent este închisoarea de maximum 15 ani.

”Din dispoziţiile legale care reglementează executarea unui mandat european de arestare, rezultă că rolul judecătorului, în această procedură, se rezumă la verificarea condiţiilor de formă ale mandatului, la soluţionarea eventualelor obiecţiuni privind identitatea, ridicate de persoana solicitată şi la verificarea cauzelor de refuz al predării, fiind exclusă competenţa judecătorului de a verifica temeinicia măsurii arestării preventive dispuse de autoritatea judiciară emitentă dintr-un stat membru al Uniunii Europene şi de a verifica existenţa faptelor de săvârşirea cărora este acuzată persoana solicitată”, a precizat în conţinutul hotărârii magistratul de la Curtea de Apel.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Peste 120 de pomi, plantați pe DJ 704, între Cugir și Vinerea. Se amenajează spațiile verzi de-a lungul infrastructurii rutiere recent modernizată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 120 de pomi, plantați pe DJ 704, între Cugir și Vinerea. Se amenajează spațiile verzi de-a lungul infrastructurii rutiere recent modernizată Peste 120 de pomi vor fi plantați zilele acestea pe DJ 704, între Cugir și Vinerea. Recent asfaltat, modernizarea drumului continuă cu amenajarea spațiilor verzi create de-a lungul infrastructurii rutiere, scrie cugirinfo.ro Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea