Rămâi conectat

Ştirea zilei

Curtea de Apel Alba Iulia: Judecătoarea Poiană Elena, președinte al Judecătoriei Sfântu Gheorghe, arestată preventiv

Dragoş Suciu

Publicat

în

Judecătoarea Poiană Elena, președinte al Judecătoriei Sfântu Gheorghe, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, Curtea de Apel Alba Iulia admițând, miercuri, propunerea formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia.

Curtea de Apel Alba Iulia01Curtea de Apel Alba Iulia a admis propunerea DNA de arestare preventivă cu privire la inculpata Poiană Elena pentru o durată de 30 de zile, începând cu data de 18 februarie 2016, ea fiind acuzată de săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

”În baza art. 29 alin. 5 din Legea 47/1992 modificată şi republicată, respinge ca inadmisibilă cererea inculpatei Poiană Elena de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 139 alin. 3 din Codul de Procedură Penală. În temeiul art. 226, art. 202 şi a art. 223 alin. 2 din Codul de procedură penală admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia şi dispune arestarea preventivă a inculpatei: POIANĂ ELENA, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, prevăzută de art. 6 rap. la art. 7 lit. b Legea 78/2000 rap. la art. 289 din Cp, pe o durată de 30 de zile începând cu data de 18 februarie 2016 şi până la data de 18 martie 2016”, se arată în conţinutul minutei hotărârii pronunţate în acest caz.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi atacată  cu contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Competenţa de soluţionare a contestaţiei revine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Judecătoarea Poiană Elena a fost reținută, marți, de procurorii DNA Alba Iulia.

”La data de 19 august 2015, inculpata Poiană Elena, în calitate de judecător în cadrul Tribunalului Harghita, a pretins de la o persoană (denunțător în cauză) suma de 10.000 lei, pentru a dispune soluționarea favorabilă a contestației formulate de două persoane arestate preventiv pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, împotriva unei încheieri pronunțate de Judecătoria Miercurea Ciuc, hotărâre prin care judecătorul de cameră preliminară a respins solicitarea celor doi de revocare și înlocuire a măsurii arestării preventive”, a arătat DNA.

După ce s-a asigurat de disponibilitatea denunțătorului de a remite suma de bani, prin încheierea din data de 20 august 2015, judecătorul Poiană Elena a admis contestația respectivă pe care a desființat-o și a înlocuit măsura arestului preventiv cu măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile, dispunând totodată punerea de îndată în libertate a celor două persoane, potrivit DNA.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea