Rămâi conectat

Actualitate

Curtea de Apel Alba Iulia a respins contestația la executare formulată de omul de afaceri Ilie Carabulea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Curtea de Apel Alba Iulia a respins, joi, ca nefondată contestația la executarea pedepsei formulată de omul de afaceri Ilie Carabulea, condamnat în vara anului trecut la cinci ani și șase luni de închisoare. Decizia nu este definitivă.

Purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, joi, că instanța a respins ca nefondată contestația la executare formulată de Ilie Carabulea.

”A respins ca nefondată contestația la executare. Nu e definitivă, poate fi atacată cu contestație în termen de trei zile de la comunicare, iar aceasta se va judeca Înalta Curte de Casație și Justiție”, a spus Cosmin Muntean.

Surse judiciare au declarat că Ilie Carabulea a depus contestația la executarea pedepsei invocând Legea recursului compensatoriu.   

Ilie Carabulea a formulat contestația la finalul anului 2017, la Judecătoria Aiud, care și-a declinat competența în favoarea Curții de Apel Alba Iulia.

Carabulea se află la Penitenciarul Aiud.

Omul de afaceri Ilie Carabulea a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la cinci ani și sase luni de închisoare cu executare, în dosarul Carpatica. El a fost trimis în judecată în 2014 pentru fapte de corupție.

În dosarul „Carpatica”, au fost judecaţi fostul preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, Dan Radu Ruşanu, omul de afaceri Ilie Carabulea, Marian Mârzac, fost membru al Consiliului ASF, Radu Mustăţea, la data faptelor membru în Consiliul de Administraţie al SC Carpatica Asig SA, alături de alte persoane.

Potrivit procurorilor, Carabulea, Mustăţea şi Mîrzac „au constituit un grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii unor infracţiuni prin care se urmărea protejarea intereselor financiare ale SC Carpatica Asig SA”.

„Carabulea Ilie (persoana care deţine indirect şi controlează societatea de asigurări) l-a promovat, susţinut şi cointeresat financiar, în mod constant, pe fostul director Mîrzac Marian (care a ocupat această funcţie la SC Carpatica Asig SA în perioada 16.05.2012 – 23.04.2013), pentru a fi ales în conducerea ASF. Din poziţia de membru neexecutiv în cadrul conducerii ASF, ocupată cu începere din data de 24 aprilie 2013, Mîrzac Marian a făcut demersuri pentru a asigura protecţia SC Carpatica Asig SA şi pentru a evita suspendarea autorizaţiei de funcţionare de pe piaţa asigurărilor din România, până la remedierea deficienţelor”, au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea