// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Cursuri suspendate, vineri, din cauza vremii, în două școli din județul Alba

Condițiile meteorologice nefavorabile au determinat suspendarea cursurilor școlare în 38 de unități de învățământ din următoarele județe: Argeș (19), Brăila (4), Vrancea (4), Galați (3), Vaslui (3), Mehedinți (2), Alba (2) și Vâlcea (1). Informațiile au fost furnizate de inspectoratele școlare județene astăzi, la ora 10:00, transmite Ministerul Educației Naționale.

Potrivit inspectorului școlar general al IȘJ, Marcela Dărămuș, în Alba au fost suspendate cursurile la Școala primară din satul Deal, comuna Câlnic și la școala din Căpud, structură a Liceului Teoretic din Teiuș. În total, la cele două școli învață 34 de preșcolari și elevi. Marcela Dărămuș a precizat că elevii nu au avut acces și nu au putut fi preluaţi de microbuzele şcolare pentru a fi duşi la şcoală, din cauza drumului blocat de zăpadă.

De asemenea, în urma deciziilor luate la nivel local în comandamentele pentru situații de urgență, vineri, 23 martie, cursurile sunt suspendate integral în județele Giurgiu, Dâmbovița, Prahova, Teleorman, Buzău, Dolj, Călărași, Ilfov, Olt, Ialomița (cu excepția grădinițelor cu program prelungit) și în municipiul București.

MEN precizează într-un comunicat de presă că în situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climatice, specificul zonei şi al unităţii şcolare, inspectoratele şcolare judeţene şi/sau Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti pot aproba, la cererea conducerilor unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar.Deciziile se avizează favorabil numai în măsura în care se asigură parcurgerea integrală a programelor școlare.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419