Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cursuri GRATUITE de înot pentru TOȚI elevii claselor I din școlile municipiului Alba Iulia. Proiect inițiat de primarul Mircea Hava și aprobat de consilierii locali

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierii locali din Alba Iulia au aprobat, în unanimitate, într-o ședință extraordinară, alocarea sumei de 32.000 de lei din Bugetul local pentru proiectul ”Educație, sănătate și sport”, inițiat de primarul Mircea Hava. Proiectul prevede desfășurarea unui program anual de cursuri gratuite de inițiere în înot, pentru elevii claselor I din cadrul unităților școlare din municipiu.

elevi la bazin”De-a lungul anului școlar, elevii claselor I vor beneficia în mod gratuit de 10 ședințe de inițiere în înot, care se vor desfășura la Bazinul Olimpic din Alba Iulia. Elevii vor fi însoțiți de învățători și vor beneficia de transport gratuit de la unitatea de învățământ la bazin și retur, exceptând școlile care dețin un mijloc de transport și școlile care au sediul în apropierea Bazinului Olimpic și care nu necesită deplasarea cu un mijloc de transport. Cursurile de inițiere în înot vor fi susținute de către profesori calificați din cadrul Liceului cu Program Sportiv din Alba Iulia – Specializarea Înot, conform unui orar stabilit împreună cu reprezentanții unităților de învățământ de la nivel local”, se arată în raportul de specialitate, semnat de administratorul public al municipiului, Nicolaie Moldovan.

Reprezentantul administrației locale mai precizează că pentru anul școlar 2015-2016, proiectul se va desfășura săptămânal, în perioada 4 aprilie – 23 iunie 2016, respectiv până la finalizarea cursurilor școlare din acest an și vor fi implicați aproximativ 520 de elevi ai claselor I din municipiul Alba Iulia. Pentru anul școlar 2016-2017, respectiv pentru următorii ani, cursurile se vor desfășura în baza unui program stabilit de către primar, împreună cu unitățile de învățământ beneficiare.

”Numeroase studii arată că înotul este o activitate care stimulează dezvoltarea fizică armonioasă a copiilor, cu multiple implicații pozitive pentru sănătate. Totodată, Barometrul Comunității Locale, ediția 2015, a urmărit evaluarea unor inițiative ale primăriei de către cetățeni. Astfel, a fost evaluată o inițiativă a primarului, care se referă la introducerea unor cursuri gratuite de înot la Bazinul Olimpic, pentru elevii claselor gimnaziale din tot municipiul. Prin intermediul acestui proiect Primăria Alba Iulia dorește să sprijine desfășurarea activității fizice în rândul elevilor claselor I de la unitățile școlare din municipiu. Printre efectele benefice ale înotului, pentru copii, se numără întărirea sistemului imunitar, creșterea capacității de efort, stimularea reflexelor primare, adaptarea la mediul acvatic, corectarea unor probleme de sănătate, dezvoltarea calităților motrice – viteză, îndemânare, forță și multe altele. Derularea unor programe dedicate copiilor, care promovează mișcarea și sportul, reprezintă o necesitate la nivel local, iar proiectul Educație, sănătate și înot va contribui la îmbunătățirea stării de sănătate a comunității locale”, se mai arată în documentul explicativ, care a însoțit proiectul supus la vot.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea