Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Curs de calificare pentru infirmerie organizat de Crucea Roșie Filiala Alba: Sunt recunoscute la nivel național și internațional. Unde vor avea loc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Curs de calificare pentru infirmerie organizat de Crucea Roșie Filiala Alba: Sunt recunoscute la nivel național și internațional. Unde vor avea loc

Crucea Roșie Română Filiala Alba reia în această lună cursurile de calificare „infirmieră/infirmier”. Primul curs se va desfășura la Alba Iulia, iar în următoarea perioadă va fi programat un curs similar și la Abrud.

Programul de formare „infirmier/ infirmieră” este autorizat și recunoscut la nivel național și internațional, astfel încât absolvenții pot profesa atât în clinicile și spitalele din România, cât și în cele din străinătate. Cursurile au o durată de 6 luni (720 de ore de teorie și practică) și sunt organizate de Crucea Roșie Română Filiala Alba cu formatori specializați.

În cursul anului 2023, Crucea Roșie Română Filiala Alba a pregătit zeci de persoane pentru a deveni infirmier sau infirmieră în unitățile medicale, cursuri care au avut loc la Alba Iulia și Abrud.

„Sistemul de sănătate din România are nevoie mereu de oameni bine pregătiți. Potrivit Ministerului Sănătății există un deficit foarte mare, în întreaga țară, de medici, dar și de asistente și infirmiere, astfel încât cursurile noastre vin să formeze o parte din personalul de care este nevoie. Ne bucurăm că absolvenții noștri din ultimii ani au ajuns angajați de nădejde în spitale, în unitățile medicale și de îngrijire publice sau private, din țară și din străinătate”, a spus Adrian Dușa, directorul Crucii Roșii Române Filiala Alba.

 

Societatea Națională de Cruce Roșie din România este o organizație umanitară, membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semiluna Roșie, auxiliară autorității publice și abilitată prin lege să asigure asistență umanitară în caz de dezastre și să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile. În județul Alba, Crucea Roșie Română are un serviciu de ambulanță care funcționează cu 7 autospeciale moderne, un serviciu de îngrijiri medicale la domiciliu și organizează cursuri de prim ajutor, de pregătire în caz de dezastre și de formare profesională. În fiecare an, Filiala de Cruce Roșie a Județului Alba ajută mii de persoane vulnerabile, organizează cursuri de prim ajutor, instruiri de educație pentru sănătate pentru copii și derulează numeroase campanii umanitare, educative și de promovare a sănătății.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Consiliul local Roșia Montană a aprobat protocolul care va sta la baza realizării unui nou Plan Urbanistic General

Unirea Ziarul

Publicat

în

Consiliul local Roșia Montană a aprobat protocolul care va sta la baza realizării unui nou Plan Urbanistic General Consiliul local al comunei Roșia Montană a aprobat în ședința din 18 aprilie 2024 încheierea unui protocol de colaborare cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Institutul Național al Patrimoniului (INP) și Consiliul Județean Alba. Hotărârea are […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea