Rămâi conectat

Actualitate

Curiozități despre Crăciun: Crăciunul nu a fost întotdeauna pe 25 decembrie

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Curiozități despre Crăciun: Crăciunul nu a fost întotdeauna pe 25 decembrie

Cine nu iubește Crăciunul? Este acea perioadă magică din an în care orașul capătă un aer de sărbătoare, vremea se răcește și începe să ningă afară, mesele sunt mai bogate, casa e mai gălăgioasă și activitățile sunt din ce în ce mai plăcute: de la făcutul de cozonaci, colindat, decorat casa și bradul, toate aceste lucruri participă la magia Crăciunului.

CITEȘTE ȘI: MESAJE de CRACIUN. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi

Crăciunul nu a fost întotdeauna pe 25 decembrie

Deși Crăciunul celebrează nașterea lui Iisus Hristos, data reală a marelui eveniment s-a pierdut în istorie. Nu există nicio mențiune despre 25 decembrie în Biblie și mulți istorici spun că Iisus s-a născut cel mai probabil în primăvară.

Unii istorici presupun că data a fost aleasă inițial pentru că a coincis cu festivalul păgân Saturnalia, care îl onora pe zeul agricol Saturn prin festivități și cadouri.

Citește și: Masa de Crăciun: Rețete tradiționale de: maioș, tobă, cârnați, sângerete și slănină fiartă cu usturoi

Coca-Cola a modelat imaginea lui Moș Crăciun

Înainte ca firma Coca-Cola să decidă să îi folosească imaginea pentru publicitate, aspectul lui Moș Crăciun tindea mai degrabă spre înfricoșător decât spre vesel. Apoi, în 1931, compania de băuturi a angajat un ilustrator pe nume Haddon Sundblom pentru a-l înfățișa pe bătrânul vesel pentru reclamele din reviste.

Cei opt reni au avut o mulțime de nume

Rudolph era cât pe ce să se numească Rollo sau Reginald, ceea ce nu sună la fel de bine. Dar echipajul său a avut și o mulțime de alte nume. Au mai fost numiți Flossie, Glossie, Racer, Pacer, Scratcher, Feckless, Ready, Steady și Fireball.

Citește și: Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor lui Moș Crăciun. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul

În Ucraina, păianjenii sunt considerați simboluri ale norocului de Crăciun

Când te gândești la animalele-simbol de Crăciun, probabil că te gândești la reni și urși polari. Cu siguranță nu îți vin în minte păianjeni.

În Ucraina, familiile adaugă adesea ornamente din pânză de păianjen în brad, ca o aluzie la o frumoasă poveste de sezon despre creaturile care își foloseau cândva ața lor mătăsoasă pentru a împodobi bradul unei văduve sărace și al copiilor ei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de vânt puternic și precipitații abundente în Alba și alte județe din țară. Informare meteo de vreme rea până miercuri dimineața

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de vânt puternic și precipitații abundente în Alba și alte județe din țară. Informare meteo de vreme rea până miercuri dimineața Meteorologii ANM au emis marți, 23 aprilie 2024, o atenționare meteo cod galben de ploi abundente și vânt puternic, valabilă în Alba și alte județe din țară până miercuri dimineața, ora 8.00. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea