Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor lui Moș Crăciun. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul

În istorie, povestea renilor lui Moş Crăciun a început în poemul “Noaptea de dinaintea Crăciunului”, scris de Clement Clarke Moore în 1822. Poemul era cadoul de Crăciun al lui Moore pentru copiii săi.

El este cel care a creat imaginea familiară a lui Moş Crăciun care zboară în sania trasă de cei opt reni. Al nouălea ren al lui Moş Crăciun, Rudolf, a apărut mult mai tîrziu, într-o carte scrisă de Robert May.

Citește și: MESAJE de CRACIUN. Urări de Crăciun. Felicitări de Crăciun

Se spune că Moş Crăciun şi spiriduşii săi au descoperit formula secretă a prafului magic pentru reni, care îi face să zboare. Acest praf magic este împrăştiat peste fiecare ren cu puţin timp înainte de a pleca în Ajun, din Laponia, în jurul Pământului.

Rudolf – renul cu nasul roşu

Primul ren, conducătorul celorlalţi, în care Moşul are deplină încredere şi cu care se mai şi sfătuieşte, este Rudolf, singurul ren din lume cu nasul roşu şi luminos.

Se spune că atunci când Rudolf era pui, nasul său a fost atins de Magia Crăciunului şi de atunci este strălucitor. Această nemaiîntîlnită caracteristică la un ren poate avea nenumărate beneficii. Cea mai importantă este ghidarea saniei lui Moş Crăciun.

Comet – cel mai viteaz ren

Se spune că în prima seară în care a condus sania lui Moş Crăciun, Comet a evitat un accident teribil: văzând o cometă care se apropia de Pământ, a lovit-o cu coarnele şi i-a schimbat orbita. Comet este cel care poate vedea stele chiar şi pe timpul zilei.

Citește și: Povestea sau legenda lui Moș Crăciun

Cupid – romanticul dintre renii lui Moș Crăciun

Deşi are o slujbă foarte serioasă şi este foarte ocupat, îşi găseşte timp să se ocupe şi de poveştile romantice ale renilor. Îi place la nebunie să îi facă pe renii din întreaga lume să se îndrăgostească şi să-şi găsească perechea.
Are rost să cumperi bitcoin sau alte monede bazate pe tehnologia blockchain?

Vixen – cea mai graţioasă

Vixen este cea mai graţioasă dintre renii lui Moș Crăciun. Ea a fost salvată la un moment dat de Cupid. Tot atunci s-a îndrăgostit de el. Este recunoscută pentru frumuseţea şi stilul elegant de a zbura.

Dancer şi Prancer – cei mai talentaţi reni

Dancer şi Prancer sunt gemeni. Nu identici, dar seamănă foarte bine. Amândoi sunt foarte talentaţi, dansează, cântă şi spun bancuri. Sunt cunoscuţi pentru apariţiile lor spectaculoase la serbările de Crăciun din casa Moşului.

Citește și: Scrioare către Moș Crăciun: Modele cu cele mai frumoase și amuzante texte • Exemple de scrisori care ne pot ajuta să compunem un text pentru Moș

Blitzen – renul electric

Acest ren a fost lovit de mai multe ori de fulger şi aşa şi-a căpătat numele şi este chiar încărcat cu energie electrică. Astfel, el este şi busola moşului atunci când trebuie să găsească drumul pe furtună sau ninsoare aprigă.

Dasher – renul sofisticat

Dasher, cel celebru, şi-a abandonat cariera în show-bizz pentru a-l ajuta pe Moş Crăciun. Este cel mai bun ren zburător. Este şi cel mai îngrijit ren din turma lui Moş Crăciun.

Donder – cel mai conştiincios ren

Donder este prima fată-ren care a absolvit academia de trăgători de sanie şi se ocupă de antrenamentul întregii echipe de reni. Este şi cea mai disciplinată.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată Un incident șocant a avut loc săptămâna trecută, mai exact miercuri 17 aprilie, la o grădiniță din orașul Cugir. Una dintre îngrijitoarele a primit un pumn în gură de la mama unei fetițe. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea