Curiozități despre Crăciun: Crăciunul nu a fost întotdeauna pe 25 decembrie
Curiozități despre Crăciun: Crăciunul nu a fost întotdeauna pe 25 decembrie
Cine nu iubește Crăciunul? Este acea perioadă magică din an în care orașul capătă un aer de sărbătoare, vremea se răcește și începe să ningă afară, mesele sunt mai bogate, casa e mai gălăgioasă și activitățile sunt din ce în ce mai plăcute: de la făcutul de cozonaci, colindat, decorat casa și bradul, toate aceste lucruri participă la magia Crăciunului.
CITEȘTE ȘI: MESAJE de CRACIUN. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
Crăciunul nu a fost întotdeauna pe 25 decembrie
Deși Crăciunul celebrează nașterea lui Iisus Hristos, data reală a marelui eveniment s-a pierdut în istorie. Nu există nicio mențiune despre 25 decembrie în Biblie și mulți istorici spun că Iisus s-a născut cel mai probabil în primăvară.
Unii istorici presupun că data a fost aleasă inițial pentru că a coincis cu festivalul păgân Saturnalia, care îl onora pe zeul agricol Saturn prin festivități și cadouri.
Citește și: Masa de Crăciun: Rețete tradiționale de: maioș, tobă, cârnați, sângerete și slănină fiartă cu usturoi
Coca-Cola a modelat imaginea lui Moș Crăciun
Înainte ca firma Coca-Cola să decidă să îi folosească imaginea pentru publicitate, aspectul lui Moș Crăciun tindea mai degrabă spre înfricoșător decât spre vesel. Apoi, în 1931, compania de băuturi a angajat un ilustrator pe nume Haddon Sundblom pentru a-l înfățișa pe bătrânul vesel pentru reclamele din reviste.
Cei opt reni au avut o mulțime de nume
Rudolph era cât pe ce să se numească Rollo sau Reginald, ceea ce nu sună la fel de bine. Dar echipajul său a avut și o mulțime de alte nume. Au mai fost numiți Flossie, Glossie, Racer, Pacer, Scratcher, Feckless, Ready, Steady și Fireball.
Citește și: Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor lui Moș Crăciun. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
În Ucraina, păianjenii sunt considerați simboluri ale norocului de Crăciun
Când te gândești la animalele-simbol de Crăciun, probabil că te gândești la reni și urși polari. Cu siguranță nu îți vin în minte păianjeni.
În Ucraina, familiile adaugă adesea ornamente din pânză de păianjen în brad, ca o aluzie la o frumoasă poveste de sezon despre creaturile care își foloseau cândva ața lor mătăsoasă pentru a împodobi bradul unei văduve sărace și al copiilor ei.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!” Joi, 14 noiembrie 2024, Institutul Național de Statistică a publicat un raport cu privire la evoluția Produsului Internet Brut al României în trimestrul III din 2024, prin comparație […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate4 zile ago
Când începe Postul Crăciunului 2024: Ce zile de post mai sunt până la sfârșitul anului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Sporto zi ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
În 11 noiembrie, creștinii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul Mina, ocrotitorul celor păgubiţi
-
Opinii - Comentarii13 ore ago
14 noiembrie: Sfântul Filip, cel de-al treilea apostol ales de către Iisus Hristos pentru misiunile sale pe pământ