Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Curier Județean

Foto: Cupa Coca-Cola 2013 a debutat astăzi în judeţul Alba! *Vezi rezultatele

Dan HENEGAR

Publicat

în

Cupa Coca-Cola 2013, cea mai mare competiţie naţională de fotbal în sală la nivel de liceu, ce reuneşte anual mii de participanti şi suporteri ai acestora, uniti de pasiunea pentru fotbal, a debutat astăzi,în ţară dar şi în 4 locaţii din judeţul Alba (două licee din Alba Iulia, Teiuş şi Câmpeni). Cu 458 de echipe de fete şi băieţi din 397 de licee la start, dintre care 22 de formaţii din judeţul Alba, Cupa Coca-Cola îi are ambasadori pe albaiulianul Gicu Grozav (Petrolul Ploieşti) şi Alexandru Maxim (Stuttgart). Faza pe judeţ se va desfăşura în Alba până 26 martie, în prima etapă înregistrându-se rezultatele:

*Grupa 1 (4 echipe, la Colegiul Tehnic “Apulum” Alba Iulia): etapa 1 *Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia – Colegiul Militar Liceal “Mihai Viteazul” Alba Iulia 7-7 (4-3): Radu Contor – 3, Sorin Coţolan, Filip Morar – 2, Rareş Moga (juniori ai Unirii Alba Iulia, motiv pentru care „militarii” au făcut contestaţie)/ Florin Staicu – 5, Ionuţ Oros – 2; *Seminarul Teologic Ortodox Alba Iulia – Colegiul Tehnic “Apulum” Alba Iulia 0-8 (0-3): Vlad Oprea – 4, Adrian Matei, Dragoş Miheţ, Ionuţ Bârlea, Alin Pârţilă. Organizatorii nu permit ca în acţiune, să evolueze, pentru liceele sportive, jucători legitimaţi.

*Grupa a 2-a (5 echipe, Colegiul Tehnic “Alexandru Domşa” Alba Iulia): etapa 1: Colegiul Tehnic “Dorin Pavel” Alba Iulia – Colegiul Tehnic “Alexandru Domşa” Alba Iulia 4-7 (2-5): Alexandru Cioara, Viorel Benchea – 2, Daniel Benchea/ Marius Bota – 4, Robert Balea – 2, Vasile Dobârtă; *Liceul de Arte Alba Iulia – Liceul Tehnologic Sebeş 4-6 (1-2): Andrei Avram, Ionuţ Văidean – 2, Ruben Bolea/ Alexandru Tâmpea, Cristian Greuruş, Radu Cibu, Alexandru Vulc – 3.

Elit - Gustul Desăvârșit

*Grupa a 3-a (5 echipe, Liceul Teoretic Teiuş): Liceul Tehnologic “Ştefan Manciulea” Blaj – Colegiul Naţional “Titu Maiorescu” Aiud 3-2 (1-1): Ştefan Comănici – 2, Karoli Balasz/ Anton Tătar, Cătălin Mureşan; *Liceul Teoretic “Petru Maior” Ocna Mureş – Colegiul Naţional “Inochentie Micu Clain” Blaj 4-3 (1-2): Szrard Csegoldi – 2, Tudor Cristea – 2/ Cătălin Vlad, Sorin Pintea – 2, Liceul Teoretic Teiuş – stă;

*Grupa a 4-a Apuseni (4 echipe, Liceul Tehnologic Câmpeni): *Liceul Tehnologic “Ţara Moţilor” Albac – Liceul “Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieş 1-9 (1-6): Cosmin Şchiob/ Gabriel Oaida, Sorin Voicu – 6, Ionuţ Mic, George Pleşa; *Liceul Tehnologic Silvic Câmpeni – Colegiul Naţional “Avram Iancu” Câmpeni 2-3 (1-2): Petru Boca – 2/ Paul Mucea – 2, Răzvan Şoit.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Investiții de circa 2 milioane de lei la Spitalul Municipal Blaj: Noul Ambulatoriu va fi gata în acest an

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Investiții de circa 2 milioane de lei la Spitalul Municipal Blaj: Noul Ambulatoriu va fi gata în acest an

Mai multe secții de la Spitalul Municipal Blaj au fost reabilitate și modernizate cu circa 2 milioane de lei din fonduri proprii, iar condițiile hoteliere pentru pacienții internați au crescut.

„Continuăm investițiile în infrastructura medicală de la Spitalul Municipal Blaj. Mai multe secții au fost reabilitate și modernizate, iar condițiile hoteliere pentru pacienții internați au crescut odată cu achiziționarea de paturi electrice noi.

În această vară au fost realizate următoarele investiții

Elit - Gustul Desăvârșit

Au fost achiziționate 150 de paturi electrice, pentru secțiile Obstetrică-Ginecologie și Compartimentul Nou Născuți, Pediatrie, Medicină Internă, Neurologie, Boli Infecțioase și ATI Covid. Paturile sunt reglabile pe înălțime, secțiunile spate și picioare sunt ajustabile și permit poziționarea pentru resuscitarea cardio-respiratorie. În ultimii doi ani au fost înlocuite 85% din paturile de la Spitalul Blaj.

Au fost reabilitate și modernizate Secția Psihiatrie, Secția Obstetrică-Ginecologie și Compartimentul Nou-Născuți. Au mai rămas de reabilitat și modernizat secțiile Pediatrie, Interne și Boli Infecțioase, pentru care se fac deja pregătiri în acest sens.

A fost înlocuit acoperișul clădirii în care funcționează Secțiile Neurologie și Psihiatrie, cu această lucrare finalizându-se înlocuirea acoperișului la toate clădirile din incinta Spitalului Vechi.

Aceste investiții au fost realizate din fondurile proprii ale Spitalului Blaj, valoarea totală fiind de aproximativ 2 milioane de lei.

Până la sfârșitul anului va fi dat în funcțiune noul Ambulatoriu, primul din țară realizat pe fonduri europene, o clădire nouă, la standarde europene, cu 5 niveluri (demisol + parter + 3 etaje), care va avea 16 cabinete medicale cu săli de tratament.

Obiectivul nostru este ca Spitalul Blaj să ajungă cel mai bun spital de grad 4 din România, pe măsura Blajului european pe care-l construim împreună!”, a transmis primarul Blajului Gheorghe Valentin Rotar.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Casa Căsătoriilor în Alba Iulia: Tinerii albaiulieni vor avea o locație nouă pentru cununia civilă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Casa Căsătoriilor în Alba Iulia: Tinerii albaiulieni vor avea o locație nouă pentru cununia civilă

Primăria municipiului Alba Iulia a lansat miercuri, 10 august, achiziția pentru lucrările de execuție la amenajarea Casei Căsătoriilor în incinta SPCLEP Alba lulia.

Obiectivul intervenției de amenajare propuse este crearea unor spațiu de evenimente și ceremonii oficiale, respectiv creării unui spațiu destinat derulării ceremoniilor de căsătorie civile precum și a decorului pentru realizarea de fotografii.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru desfășurarea activității specifice, respectiv amenajarea unui spațiu propice pentru oficierea căsătoriilor, Municipiul Alba Iulia își propune organizarea funcțională a unui spațiu special în sediul SPCLEP. Acest spațiu se află în fostul sediu BancPost. La data prezentei nu există un spațiu amenajat propice pentru oficierea căsătoriilor sau pentru alte evenimente de protocol. Pentru amenajarea Casei Căsătoriilor din Municipiul Alba Iulia este necesară achiziția de lucrări de amenajări interioare în urma executării cărora să se obțină o refuncționalizare și amenajare a spațiilor.

Din punct de vedere funcțional, se propune amenajarea unui spațiu interior pe baza proiectului de amenajare achiziționat deja, gândit de designerii de interior We Design, prin remodelarea acestuia în concordanță cu cerințele din prezentul caiet de sarcini, având ca scop final obținerea spațiului de evenimente gândit și prezentat în randările studioului de amenajare interioară.

Lucrările propuse nu afectează structura de rezistență a clădirii, intervențiile fiind doar de refinisare a spațiului interior, remodelare, adaptare și modificare a instalațiilor existente în conformitate cu planurile de amenajare propuse.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

12 august| Venisajul expoziției „De la artefactul istoric la reenactmentul istoric”, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

12 august| Venisajul expoziției „De la artefactul istoric la reenactmentul istoric”, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia

Vineri, 12 august 2022, de la ora 16.00, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, în deschiderea celei de a IX-a ediție a Festivalului Roman Apulum. Traianus Optimus Princeps, va fi vernisată expoziția De la artefactul istoric la reenactmentul istoric.

Expoziția dorește să ilustreze o mică parte din sursele documentare care stau la baza desfășurării spectacolelor de reconstituire istorică antică. Cu această ocazie vor fi expuse o serie de piese originale care au aparținut armatei romane, descoperite pe teritoriul județului Alba, aflate în patrimoniul muzeului albaiulian. Alături de ele vor fi prezentate și replici științifice efectuate după acestea, urmând tehnologii antice de prelucrare.

Elit - Gustul Desăvârșit

Astfel, se încearcă realizarea unei relații directe între obiectele de recuzită folosite în reprezentațiile de reenactment antic și artefactele arheologice. Scopul fiind acela de a exemplifica modul în care spectacol de reenactment antic este susținută de către sursele istorice (relatările autorilor antici, sursele iconografice sau obiectele provenite din cadrul unor descoperiri arheologice).

Toate aceste analogii, puse în practică pertinent din perspectivă istorică fac ca reenectmentul să depășească limitele unei abordări minimaliste dedicate publicului larg și să se îndrepte către o parte importantă a cercetării istorice și înțelegerii epocii antice, o modalitate de abordare definită sub numele de „arheologie experimentală”.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Alba Iulia cu sprijinul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea