Rămâi conectat

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 4 martie. Prognoza METEO în Transilvania și la munte, pentru următoarele două săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru perioada 19 februarie – 4 martie 2018, în toate regiunile țării. Potrivit meteorologilor, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit, în special pe durata nopţilor, în următoarele două săptămâni, în timp ce precipitaţiile vor fi prezente pe tot parcursul intervalului, cu mici intermitenţe la nivel local.

În Transilvania, între 19 şi 24 februarie, media temperaturilor diurne va avea uşoare variaţii de la o zi la alta, urmând a se încadra între 2 şi 4 grade, în timp ce minimele nocturne vor avea medii cuprinse între -7 şi -4 grade.

Vremea se va răci până pe 27 februarie, când în medie vor fi temperaturi maxime între -4 şi -5 grade, iar media temperaturii minime va coborî sub -12 grade. Ulterior, vremea se va încălzi treptat iar regimul termic va reveni în vecinătatea normelor acestei perioade din an. Astfel, se va ajunge în 4 martie la valori termice maxime diurne, în medie, de 2 – 3 grade şi o medie a minimelor nocturne în jur de -6 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii slabe cantitativ, mai ales sub formă de ninsoare, va fi ridicată pe aproape întreg parcursul celor două săptămâni, iar în intervalul 23 – 25 februarie acestea pot fi local mai importante cantitativ.

La munte, în primele zile ale intervalului, variaţiile termice nu vor fi semnificative, astfel încât se va resimţi o uşoară răcire a vremii, dar până în data de 23 februarie situaţia se va redresa uşor, condiţii în care valorile maxime vor avea în medie între -4 şi -2 grade, iar cele minime între -10 şi -8 grade.

După această dată, vremea va marca un proces de răcire accentuată ce se va resimţi atât în valorile diurne, ce se vor situa între -10 şi -6 grade, cât şi în cele nocturne, care vor coborî spre valori medii în jurul a -15 grade. Începând cu 27 februarie, vremea se va încălzi uşor şi treptat, aşa încât media temperaturilor se va apropia în timpul zilei de -2 grade, iar cea din cursul nopţilor se va situa între -14 şi -12 grade.

Precipitaţiile, predominant ninsori, se vor semnala pe tot parcursul intervalului de două săptămâni, dar în majoritatea zilelor vor fi pe arii restrânse şi nu foarte însemnate cantitativ.

foto: Ionuț Văidean


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea