Rămâi conectat

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 4 februarie, în Transilvania și la munte. ANM a publicat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Administrația Națională de Meteorologie a publicat luni prognoza meteo pentru perioada 22 ianuarie-4 februarie, în toate regiunile țării. Meteorologii estimează că în următoarele două săptămâni  temperaturile vor fi în creștere și pot să atingă chiar și 8-9 grade celsius. Vom avea parte și de precipitații, dar nu însemnate cantitativ. În zonele de munte sunt șanse mari să ningă.

Următoarele două săptămâni vor aduce, din punct de vedere termic, o vreme oscilantă cu perioade în care temperaturile vor fi în creştere până la 8 – 9 grade Celsius, dar şi cu intervale în care se vor manifesta precipitaţii slabe cantitativ şi vor fi zile mai geroase, relevă prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), publicată luni pentru perioada 22 ianuarie – 4 februarie.

În Transilvania, în primele trei zile de prognoză, media temperaturilor maxime va fi între -2 şi 0 grade, după care va creşte, astfel că la începutul lunii februarie va ajunge să se situeze în jurul valorii de 8 grade. Între 2 şi 4 februarie regimul termic diurn va fi în scădere, cu aproximativ 4 grade. Media temperaturilor nocturne se va menţine sub pragul de îngheţ pe tot parcursul celor două săptămâni. Cele mai mici valori se vor înregistra în dimineţile de 24 şi 25 ianuarie, când va fi ger în cea mai mare parte a regiunii, iar minimele termice vor avea o medie în jurul a -13 grade. Probabilitatea de precipitaţii va fi mai mare la începutul intervalului de prognoză şi după data de 28 ianuarie, dar cantităţile de apă vor fi în general slabe.

La munte, vremea va fi rece, mai ales în primele trei zile, când media temperaturilor maxime va fi de -5 grade, iar a minimelor se va situa între -13 şi -8 grade şi nopţile vor fi geroase. Din data de 25 ianuarie se va încălzi treptat, iar până la finalul intervalului de prognoză media temperaturilor diurne va oscila între -1 şi 2 grade, iar a celor nocturne între -10 şi -4 grade. Temporar, vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, pe arii mai extinse la începutul intervalului şi în primele zile din luna februarie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea