Rămâi conectat

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 31 ianuarie 2021. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum va fi VREMEA până în 31 ianuarie 2021. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni

Meteorologii ANM publicat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Astfel, în următoarea perioadă,  mai avem de îndurat câteva zile cu frig, dar spre finalul săptămânii temperaturile cresc simțitor.

În Transilvania, primele zile ale intervalului de prognoză vor fi caracterizate de o vreme deosebit de rece, local geroasă, mai ales în cursul nopților și al dimineților, când se vor înregistra valori medii ale temperaturilor minime de -18…-14 grade. Apoi vremea se va încălzi și, în jurul datei de 24 ianuarie, media minimelor va fi de 0…1 grad, pentru ca apoi să coboare ușor, iar până la finalul celor două săptămâni, să se situeze în general între -4 și -2 grade.

Citește și: Cum va fi VREMEA până în 8 februarie 2021. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni

Maximele diurne vor fi de -6…-4 grade în primele zile, apoi vor crește spre 7…9 grade în intervalul 21 – 23 ianuarie, când vremea va deveni caldă pentru această perioadă. Ulterior, va avea loc o răcire ușoară, iar media temperaturilor maxime se va încadra între 2 și 4 grade în intervalul 25 – 31 ianuarie. Precipitații slabe și pe arii restrânse se vor semnala în jurul datei de 19 ianuarie, dar probabilitatea pentru precipitații mai importante cantitativ și pe arii extinse va fi în creștere după data de 22 ianuarie.

La munte, la începutul intervalului, vremea va fi deosebit de rece, geroasă mai ales dimineața și noaptea. Până în data de 23 ianuarie, valorile termice vor crește semnificativ. Media maximelor va crește de la -12…-10 grade, la 3…4 grade, iar a minimelor, de la -18…-16 grade, la -2…-1 grad.

În cea de-a doua săptămână, temperatura aerului va marca o scădere treptată, spre medii ale maximelor de -4…-1 grad și ale minimelor, de -8…-6 grade. În prima parte a intervalului vor mai fi ninsori slabe, pe arii restrânse, dar probabilitatea pentru precipitații mai importante cantitativ și pe arii mai extinse va fi în creștere după data de 23 ianuarie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea