Rămâi conectat

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 29 mai. Prognoza meteo în Transilvania și la munte

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

vreme-2Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru perioada 16 – 29 mai 2016, în toate regiunile țării.

Potrivit meteorologilor, în Transilvania, la începutul intervalului, vremea va fi mai rece decât în mod normal, cu o medie regională a maximelor termice de 13 – 17 grade, iar a minimelor nocturne de la două până la 6 grade.

Din data de 20 mai și până spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni, valorile de temperatură vor fi în creștere, apropiindu-se de cele climatologic specifice perioadei. Media temperaturilor maxime va fi de 20 – 22 de grade și a celor minime de 5 – 9 grade.

Pe tot parcursul intervalului de prognoză, temporar se vor semnala averse, posibil moderate cantitativ la început și din nou în cea de-a doua săptămână.

La munte, primele patru zile ale intervalului, vor fi caracterizate de o vreme rece, cu o medie de 6 grade a temperaturilor maxime și în jur de -1 grad a celor minime. Apoi, vremea va intra într-un proces de încălzire ușoară și treptată, astfel că în cea de-a doua săptămână regimul termic se va încadra în limitele normale ale perioadei și va fi relativ constant, cu maxime, în medie, de 13 grade și minime în jur de 5 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, iar în primele zile acestea vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Local și temporar se vor înregistra cantități de apă mai importante.

sursa:meteoromania.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până joi dimineața: Râurile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până joi dimineața: Râurile vizate Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis miercuri 8 mai 2024, o avertizare cod galben de inundații în Alba, valabilă până joi dimineața, la ora 8:00. Sunt prognozate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea