// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Cum va fi VREMEA până în 24 iunie, în Transilvania și la munte. ANM a publicat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Meteorologii au anunţat prognoza pentru următoarele două săptămâni. Prognoza de specialitate relevă că vVremea va fi călduroasă în intervalul următor, cu temperaturi care vor depăşi 30 de grade Celsius în mai toate regiunile ţării.

În Transilvania, în primele zile ale săptămânii, vremea va fi călduroasă în mare parte a regiunii, cu medii ale temperaturilor maxime de 28…32 de grade şi ale minimelor de 14…16 grade. Intervalul 14 – 17 iunie va fi caracterizat de un regim termic apropiat de cel normal pentru mijlocul lunii iunie, cu valori diurne de 25…28 de grade, mediat regional, în timp ce minimele nocturne vor fi de 13…16 grade.

Pentru cea de-a doua săptămână sunt estimate temperaturi din nou în creştere, ce vor caracteriza o vreme local călduroasă în mare parte din interval, cu medii ale maximelor de 27…30 de grade şi cu probabilitatea ca în zilele de 21 şi 22 iunie să se atingă valori chiar mai ridicate. Probabilitatea de ploaie va fi relativ mare în perioada 13-17 iunie, când se vor înregistra cantităţi de apă mai importante.

Vor fi în general manifestări de instabilitate atmosferică, astfel că ploile vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat de grindină. Pentru cea de-a doua săptămână a intervalului de referinţă se menţine probabilitatea pentru averse în orele după-amiezelor.

La munte, variaţiile termice de la o zi la alta vor fi în general nesemnificative, vremea mai caldă decât normal fiind predominantă; astfel, maximele vor fi de 19…24 de grade, iar minimele de 9…13 grade, în medie. Ploile vor fi prezente în aproape fiecare zi, după-amiaza, în majoritatea masivelor, iar local pot fi torenţiale.

Aversele vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat de grindină, iar probabilitatea ca fenomenele să se semnaleze pe spaţii mai extinse şi să fie mai intense va fi mai ridicată în perioada 13-15 iunie.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419