Rămâi conectat

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 21 august, în Transilvania și la munte. Prognoza meteo pe două săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

vremeaAdministrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, prognoza meteo pentru perioada 8-21 august 2016, în toate regiunile țării.

Potrivit meteorologilor, în Transilvania, în primele zile ale prognozei regimul termic va fi în creștere treptată, spre o medie a temperaturilor maxime de 29 de grade pe data de 10 august. Ulterior, vremea se va răci și pe 12 și 13 august media valorilor diurne nu va mai depăși 21…22 de grade.

Evoluția ulterioară va fi caracterizată de o încălzire a vremii, concretizată, în intervalul 15 — 21 august, prin temperaturi maxime de 26…27 de grade, în medie, ce vor caracteriza o vreme apropiată de normalul termic al perioadei. Regimul termic nocturn se va menține relativ constant, la valori medii de 14…15 grade în prima parte a intervalului și de aproximativ 12 grade între 15 și 21 august. Valori nocturne ușor mai scăzute, spre o medie regională de 10…11 grade, se vor consemna doar în datele de 13,14 și 15 august.

Averse pe arii relativ extinse se vor semnala pe 11 și 12 august, când se pot înregistra și cantități de apă mai importante, iar în restul intervalului de prognoză probabilitatea pentru ploi slabe, trecătoare, va fi în general redusă.

La munte, în primele 3 zile ale intervalului, valorile de temperatură se vor situa în general în jurul celor normale climatologic, cu o medie diurnă regională de 18…20 de grade. Temperaturile minime vor fi, în medie, de 10…11 grade.

În perioada 11-13 august regimul termic va marca o scădere semnificativă, iar maximele diurne vor scădea spre o medie de 14 grade în data de 13 august, când și minimele nocturne vor coborî spre aproximativ 6 grade. În zilele următoare (14 și 15 august) vremea se va încălzi ușor, iar în intervalul 16 — 21 august nu vor fi variații notabile, media temperaturilor diurne se va menține în jurul a 18 grade, iar cea a minimelor nocturne va fi de 9…10 grade.

În prima săptămână de prognoză zilnic vor fi averse, dar pe 11-12 august acestea se vor semnala pe arii mai extinse și vor fi, punctiform, importante cantitativ. În cea de-a doua săptămână, ploi de scurtă durată, slabe cantitativ, vor fi doar pe suprafețe restrânse.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea