Rămâi conectat

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 18 februarie. Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni, în Transilvania și la munte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Administrația Națională de Meteorologie a publicat luni prognoza meteo pentru perioada 5 -18 februarie 2018, în toate regiunile țării. Meteorologii estimează pentru următoarele două săptămâni (5 – 18 februarie) o vreme ce se va încadra, în general, în mediile multianuale ale perioadei din calendar, cu temperaturi în scădere faţă de cele înregistrate în ultimele zile, dar şi cu precipitaţii aproape în fiecare zi, cu probabilitate mai mare pentru cantităţi însemnate după data de 7 februarie, în toate regiunile.

În Transilvania, în primele două zile, se vor înregistra valori termice medii diurne de aproximativ două grade, şi nocturne între -8 şi -5 grade, apropiate de normele climatologice ale perioadei. Pe 7 şi 8 februarie vremea se va încălzi şi regimul temperaturilor maxime va fi caracterizat de o medie de 6 – 7 grade, în timp ce în cursul nopţilor se vor înregistra temperaturi de la -2 la -1 grad.

Un proces de răcire treptată va avea loc ulterior, şi va conduce la o vreme relativ rece în intervalul 11 – 14 februarie, cu medii ale maximelor diurne de până la două grade Celsius, respectiv ale minimelor nocturne de aproximativ -8 grade. După această dată şi până la sfârşitul intervalului de prognoză, regimul termic nocturn se va menţine constant, iar cel diurn va marca o creştere uşoară abia spre 18 februarie, când se va atinge o medie regională de 4 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii în general slabe cantitativ va fi ridicată pe aproape întreg parcursul celor două săptămâni şi doar în jurul datei de 10 februarie acestea se vor semnala pe arii extinse şi vor fi mai importante cantitativ.

La munte, pe întreg intervalul de prognoză, valorile de temperatură vor fi negative,atât ziua, cât şi noaptea. În zilele de 5 şi 6 februarie, respectiv în intervalul 12 – 17 februarie, nopţile vor fi geroase, iar media temperaturilor minime se va situa în jurul valorii de -10 grade. Cea mai ridicată temperatură medie nocturnă, de aproximativ -4 grade, se va consemna pe data de 8 februarie.

Regimul termic diurn va fi caracterizat prin valori medii cuprinse, în general, între -4 şi zero grade, cu cele mai ridicate valori în intervalul 7 – 10 februarie, când vremea va fi uşor mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă a anului.

Precipitaţii se vor înregistra în cea mai mare parte a intervalului, cu o probabilitatea mai mare ca acestea să fie importante cantitativ în jurul datei de 10 februarie.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai Cei aproape cinci milioane de pensionari care așteptau anunțul privind pensiile au primit răspunsul. Directorul Poștei Române a anunțat că încearcă ca toți seniorii să primească la timp pensia, cu toate că recunoaște că este o provocare și pentru ei. Potrivit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea