Rămâi conectat

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 17 decembrie, în Transilvania și la munte. ANM a publicat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Administrația Națională de Meteorologie a publicat luni prognoza meteo pentru perioada 4-17 decembrie 2017, în toate regiunile țării. Meteorologii estimează în următoarele două săptămâni o vreme relativ normală pentru această perioadă, cu valori termice în mare parte pozitive pe timpul zilei, respectiv cu temperaturi nocturne de sub zero grade, în timp ce precipitațiile se vor semnala pe arii restrânse, la nivel național.

În Transilvania, intervalul de prognoză va debuta cu vreme rece, mai ales pe parcursul nopților și al dimineților. În aceste condiții maximele se vor situa în jurul a -2 până la 2 grade, iar minimele vor fi cuprinse între -7 și -3 grade, chiar mai coborâte în estul regiunii, spre -10, chiar -8 grade.

Din data de 6 decembrie valorile termice diurne vor înregistra o creștere treptată până în 9 decembrie, cu maxime în medie de 5 -7 grade, iar până în 13 decembrie vor avea fluctuații puțin vizibile. Ulterior, scăderea acestora va fi continuă, astfel încât vor ajunge la valori în jurul a 2 – 3 grade. Până în data de 6 decembrie se vor semnala precipitații pe arii restrânse și slabe cantitativ, apoi aproape că vor lipsi din peisajul meteorologic până pe 9 decembrie când se vor extinde dinspre vestul regiunii și se vor semnala temporar aproape în fiecare zi.

La munte, vremea va fi rece în 4, 5 și 6 decembrie, când valorile termice vor înregistra în medie maxime de la -8 la -6 grade, respectiv minime între -12 și -10 grade. În intervalul 7 – 13 decembrie se estimează o încălzire treptată, astfel că maximele vor atinge medii de 0 – 2 grade și minimele se vor situa între – 6 și -4 grade. Intervalul de prognoză se va termina cu un proces de răcire, ce va determina temperaturi de la -2 la zero grade, ziua, și în medie -6 grade noaptea.

Vor fi ninsori în cea mai mare parte a intervalului. În primele zile, 4 -7 decembrie, acestea vor fi slabe cantitativ și se vor semnala cu caracter local, iar în perioada 7 – 9 decembrie aria acestora se va restrânge. Din 10 decembrie frecvența acestora va fi în creștere, se vor semnala pe spații mari și posibil însemnate cantitativ.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea