Cum va fi VREMEA până în 15 decembrie 2019, în Transilvania și la munte. ANM a publicat prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni

Iarna aduce un nou val de frig, ploi, lapoviţă şi ninsori și se instalează se instalează peste Români. Conform Adminstraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), care a publicat estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţilor pentru intervalul 2 – 15 decembrie, se anunţă vreme rea în următoarea perioadă.

Temperaturile vor scădea sub pragul de îngheţ în mai multe zone, după care vor creşte uşor în intervalul 7 – 10 decembrie. Nu scăpăm de ploi, lapoviţă şi ninsori, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte din nou după data de 10 decembrie.

ELIT

Maxime peste cele normale în Transilvania

Intervalul va debuta cu o vreme rece, în special dimineaţa şi noaptea, când minimele vor fi negative în toată regiunea şi se vor situa într-un ecart mediu de -8…-3 grade; valorile diurne vor fi în general de 0…4 grade. Ulterior, încălzirea vremii va determina în perioada 7-10 decembrie înregistrarea unor temperaturi mediate regional de 4…8 grade ziua şi de -2…1 grad noaptea.

Până la sfârşitul intervalului de prognoză estimările prognostice indică o probabilitate mai mare pentru un regim termic caracterizat de valori -mai ales cele maxime peste cele normale în a doua decadă a lunii decembrie. La începutul intervalului vor fi predominant ninsori, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte din nou în cea de-a doua săptămână.

Minus 12 grade la munte

La începutul intervalului va fi o vreme rece, cu valori medii de -6…-2 grade ziua şi -12…-8 grade noaptea. Între 6 şi 10 decembrie, valorile termice, în special cele diurne, vor fi în creştere, astfel că maximele se vor încadra între 2 şi 6 grade, iar minimele între -5 şi -1 grad, în medie. Va ninge la începutul intervalului, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi din nou în creştere începând cu 10 decembrie.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...