Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 15 decembrie 2019, în Transilvania și la munte. ANM a publicat prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Iarna aduce un nou val de frig, ploi, lapoviţă şi ninsori și se instalează se instalează peste Români. Conform Adminstraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), care a publicat estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţilor pentru intervalul 2 – 15 decembrie, se anunţă vreme rea în următoarea perioadă.

Temperaturile vor scădea sub pragul de îngheţ în mai multe zone, după care vor creşte uşor în intervalul 7 – 10 decembrie. Nu scăpăm de ploi, lapoviţă şi ninsori, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte din nou după data de 10 decembrie.

Maxime peste cele normale în Transilvania

Intervalul va debuta cu o vreme rece, în special dimineaţa şi noaptea, când minimele vor fi negative în toată regiunea şi se vor situa într-un ecart mediu de -8…-3 grade; valorile diurne vor fi în general de 0…4 grade. Ulterior, încălzirea vremii va determina în perioada 7-10 decembrie înregistrarea unor temperaturi mediate regional de 4…8 grade ziua şi de -2…1 grad noaptea.

Până la sfârşitul intervalului de prognoză estimările prognostice indică o probabilitate mai mare pentru un regim termic caracterizat de valori -mai ales cele maxime peste cele normale în a doua decadă a lunii decembrie. La începutul intervalului vor fi predominant ninsori, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte din nou în cea de-a doua săptămână.

Minus 12 grade la munte

La începutul intervalului va fi o vreme rece, cu valori medii de -6…-2 grade ziua şi -12…-8 grade noaptea. Între 6 şi 10 decembrie, valorile termice, în special cele diurne, vor fi în creştere, astfel că maximele se vor încadra între 2 şi 6 grade, iar minimele între -5 şi -1 grad, în medie. Va ninge la începutul intervalului, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi din nou în creştere începând cu 10 decembrie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea