Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 10 noiembrie 2019, în Transilvania și la munte. ANM a publicat prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pentru următoarele 2 săptămâni (28 octombrie – 10 noiembrie 2019), Administrația Națională de Meteorologie anunță că valorile termice diurne vor fluctua, acestea urmând să scadă până în jurul datei de 2 noiembrie, chiar şi cu zece grade în unele regiuni, însă în intervalul 4-8 noiembrie vremea se va încălzi din nou, în timp ce ploile îşi vor face simţită prezenţa atât spre finele lunii în curs, cât şi la începutul lunii noiembrie.

În Transilvania, după data de 29 octombrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi în general apropiate de normalul acestei perioade din an. Maximele diurne vor scădea, astfel, până la 8 – 12 grade, în intervalul 30 octombrie – 2 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, ce va determina valori peste cele normale în prima decadă a lunii noiembrie, maximele urmând a se încadra într-un ecart mediu de 12 – 16 grade.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

O evoluţie similară vor avea şi valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă şi semnificativă, astfel că la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între -2 şi două grade, urmând ca, în cea de-a doua săptămână de prognoză, să crească la valori de 2 – 5 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în data de 29 octombrie şi din nou în perioadele 2-3 noiembrie şi 6-8 noiembrie.

La munte, din data de 29 octombrie, vremea se va răci accentuat, determinând înregistrarea unor temperaturi în general sub cele normale ale perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea până la 1 – 6 grade, în intervalul 30 octombrie – 1 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic cu valori peste cele obişnuite în prima decadă a lunii noiembrie, fiind prognozate maxime în medie de 5 – 10 grade.

O evoluţie similară vor avea şi valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă şi semnificativă, astfel că la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lui noiembrie minimele vor fi negative în toată zona, în medie între -8 şi -2 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori cuprinse între -2 şi 4 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în perioada 29 – 30 octombrie, atunci când, mai ales la altitudini de peste 1.400 de metri, vor predomina ninsorile şi, din nou, în perioadele 2-4 noiembrie şi 6-8 noiembrie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea