Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 10 iulie 2023. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum va fi VREMEA până în 10 iulie 2023. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni

Meteorologii au o prognoza meteo până la data de 10 iulie, care nu arată deloc optimist, efectele El Nino fiind resimțite și pe teritoriul României, în următoarele patru săptămâni, anunță directorul ANM.

Dacă ne uităm la prognoza meteo până pe 10 iulie, din păcate am avut un avertisment ANM, bazat pe noile cicluri de fenomene cunoscute sub numele de „El Nino”, care deja și-au făcut simțită prezența în mai toată Europa. Conform acestei prognoze, în această perioadă vom avea parte de valori termice ceva mai coborâte, dar mai accentuat în zona de extremitate de vest și sud-vest a teritoriului.

În intervalul 19-26 iunie, ANM spune că valorile medii vor reveni la parametrii normali pentru această perioadă, iar din punct de vedere al precipitațiilor, „va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în regiunile nord-estice, iar în restul teritoriului cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare.”

Între 26 iunie și 3 iulie a.c., aflăm că temperaturile se vor încadra, în continuare, în parametrii perioadei în aproape toată țara, iar precipitațiile „vor fi excedentare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele vestice și nord-vestice.”

Nou avertisment pentru perioada 3-10 iulie

Pe fondul declanșării fenomenului El Nino, în această perioadă vor apare modificări ale vremii, iar cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări. În ceea ce privesc fenomenele meteo din aceste zile, Elena Mateescu, directorul ANM, anunță că există „o atenționare meteorologică de cod roșu pentru cinci județe din partea de sud-vest a țării și vorbim în special de județele Mehedinți, Gorj, dar și zona montană a județelor Caraș-Severin, Vâlcea și Hunedoara”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, anunță faptul că pensiile vor fi plătite înaintea sărbătorilor pascale. În acest sens, Casa Națională de Pensii urmează să vireze, până pe 30 aprilie, fondurile către Poșta Română și către băncile comerciale. De asemenea, Guvernul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea