Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cum va fi VREMEA în următoarele 7 zile în România. Prognoza METEO pentru săptămâna 7-13 martie 2022

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Cum va fi VREMEA în următoarele 7 zile în România. Prognoza METEO pentru săptămâna 7-13 martie 2022: Temperaturi sub cele medii ale acestei perioade, la nivel național

În săptămâna 7-13 martie 2022, temperaturile vor fi scăzute, sub temperaturile medii ale acestei perioade, iar șansele de precipitații sunt relativ reduse.

 

 

BANAT

Până pe 8 martie valorile termice, îndeosebi cele nocturne se vor situa sub mediile multianuale specifice acestei perioade, respectiv la nivelul regiunii temperaturi minime de -4…-2 grade.

Temperaturile maxime estimate în această perioadă, vor creşte uşor, de la o medie de 6 grade în primele zile, spre 8 grade. Spre mijlocul lunii martie se întrevede o încălzire treptată a vremii, astfel că temperaturile maxime vor atinge o medie de 13…14 grade, iar minimele se vor apropia de 0 grade.

Trecător vor fi precipitaţii slabe la începutul intervalului, iar cu o probabilitate relativ ridicată şi după 6 martie.

CRISANA

Până pe 8 martie valorile termice, îndeosebi cele nocturne se vor situa sub normele climatologice, respectiv o medie a acestora de -5…-3 grade, iar temperaturile maxime estimate în această perioadă vor oscila între 5 şi 8 grade.

Spre mijlocul lunii martie se întrevede o încălzire treptată a vremii, astfel că temperaturile maxime vor atinge o medie de 10…12 grade, iar minimele se vor apropia de 0 grade.

Trecător vor fi precipitaţii slabe, cu o probabilitate relativ ridicată după 6 martie.

TRANSILVANIA

Vremea va fi rece în cea mai mare parte a intervalului de prognoză. Temperaturile maxime la nivelul regiunii vor fi de 2…4 grade până pe 8 martie, apoi se va încălzi uşor şi treptat şi se va ajunge la o medie a acestora de 8…9 grade.

În timpul nopţilor se vor înregistra minime termice de -7…-5 grade, însă vor fi şi intervale mai reci în care, îndeosebi în estul regiunii, temperatura va scădea şi sub -10…-9 grade.

Temporar se vor semnala precipitaţii în general slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare în perioada 1 – 3 martie, dar şi după 7 martie.

MARAMUREŞ

Vremea va fi rece în cea mai mare parte a intervalului de prognoză. Temperaturile maxime la nivelul regiunii vor fi de 4…6 grade până pe 8 martie, apoi se va încălzi uşor şi treptat şi se va ajunge la o medie a acestora de 8…10 grade.

În timpul nopţilor se vor înregistra minime termice, în general, de -6…-4 grade, valori uşor mai ridicate urmând a se înregistra spre mijlocul lunii martie.

Temporar se vor semnala precipitaţii slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare după 7 martie.

MOLDOVA

Procesul de răcire va continua la debutul calendaristic al primăverii, când media temperaturilor maxime va scădea la 0 grade, iar ulterior, chiar dacă se va înregistra o creştere uşoară a acestora, până pe 9 martie, la nivelul regiunii nu se vor depăşi 3…5 grade.

După acest interval se întrevede o încălzire uşoară şi treptată, astfel că spre mijlocul lunii martie se pot înregistra temperaturi în jur de 10 grade. Nopţile vor fi reci pe tot parcursul intervalului, cu o medie a temperaturilor minime de -4…-2 grade, însă în perioada 6 – 10 martie se pot înregistra valori mai scăzute, local sub -6 grade.

DOBROGEA

Media temperaturilor maxime va fi de numai 2 grade, cu mult sub normele climatologice, iar vântul va amplifica senzaţia de frig. Ulterior valorile termice diurne vor fi uşor mai ridicate, iar până în 9 martie se vor înregistra valori medii de 4…6 grade.

De asemenea şi în această regiune, spre mijlocul lunii martie se va încălzi treptat, urmând a se înregistra temperaturi maxime de 8…10 grade. Temperaturile minime vor fi în general de -2…0 grade, valori mai scăzute fiind posibile în perioada 6 – 10 martie.

MUNTENIA

Media temperaturilor maxime va fi de numai 2…4 grade, cu mult sub normele climatologice. Ulterior valorile termice diurne vor fi uşor mai ridicate, iar până în 9 martie se vor înregistra valori medii de 6…8 grade.

Spre mijlocul lunii martie se va încălzi treptat, urmând a se înregistra temperaturi maxime în jur de 10 grade. Nopţile vor fi reci în cea mai mare parte a intervalului, cu minime termice în general de -4…-2 grade, valori mai scăzute fiind posibile în perioada 6 – 10 martie.

OLTENIA

La nivelul regiunii se vor înregistra temperaturi maxime în jur de 5 grade, apoi până spre 9 martie sunt estimate valori uşor mai ridicate, în medie de 7…8 grade, iar până spre mijlocul lunii martie se va ajunge la 11…12 grade. Nopţile vor fi reci în cea mai mare parte a intervalului, cu minime termice în general de -4…-2 grade.

LA MUNTE

Vremea se va menţine rece, geroasă în timpul nopţilor şi dimineţilor. Temperaturile maxime mediate pentru toată zona montană se vor menţine negative până în 10 martie, la valori cuprinse între -6 şi -2 grade, iar ulterior se va încălzi uşor, iar la finalul celor două săptămâni de prognoză sunt estimate temperaturi de 1…2 grade.

Evoluţia va fi asemănătoare şi pentru valorile nocturne, care vor avea o medie de -11 …-9 grade până în 10 martie, apoi se va înregistra o creştere treptată spre -6…-5 grade.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea