Cum va fi vremea în iarna 2023-2024: Prognoza METEO pentru lunile decembrie – februarie
Cum va fi vremea în iarna 2023-2024: Prognoza METEO pentru lunile decembrie – februarie
Cum va fi vremea în iarna 2023-2024. A fost realizată deja prima prognoză meteo de către Administrația Națională Oceanică și Atmosferică din Marea Britanie.
Se remarcă o schimbare pronunțată a tiparelor curentului cu jet, comparativ cu anul trecut, cu tendințe emergente pentru modelele meteorologice dinamice în centrul și estul Statelor Unite și în nordul Europei.
Citește și: Obiceiuri și tradiții de iarnă în Ardeal, Maramureș, Bucovina și Moldova
Administrația Națională Oceanică și Atmosferică din Marea Britanie a declarat că există șanse de 95% ca un sezon moderat sau puternic de El Niño să continue până în februarie 2024. România va avea parte de o toamnă blandă. Iarna va fi foarte puțină zăpadă.
Prognoza meteo pentru iarna 2023-2024 în România
România va trece printr-o iarnă în care temperaturile cu minus vor fi rare, cu valori peste cele medii înregistrate în ultimii ani.
Vom avea parte de o toamnă blândă și frumoasă, dar iarnă va veni cu vreme foarte urâtă cu multe zile mohorâte. Zilele însorite vor fi foarte rare, potrivit meteorologilor.
Zăpada, o raritate în iarna 2023-2024
Prognozele meteorologice pe termen mediu, realizate de două mari institute europene, arată că iarna va fi cu foarte puțină zăpadă.
În noiembrie și decembrie va fi cu un grad, un grad și jumătate mai cald decât media, însă fluctuațiile de temperatură vor face acest lucru insesizabil pentru oameni.
Vremea în Europa în iarna 2023-2024, în perioada decembrie 2023 – februarie 2024
Potrivit specialiștilor, efectele ENSO sunt mult mai puțin directe în Europa decât în America de Nord, deoarece sunt implicați și alți factori, cum ar fi modelul de presiune existent în Atlanticul de Nord.
Specialiștii severe-weather.eu au făcut două grafice pentru temperatură și precipitații pe baza datelor combinate din trecutul fenomenului El Nino. Privind mai întâi la temperatură, se poate observa un semnal rece interesant în nordul Europei. Există, de asemenea, un semnal mai rece peste Europa de Vest, în timp ce temperaturile sunt mai ridicate decât în mod normal spre est, într-o iarnă medie El Nino.
Citește și: Mesaje de Anul Nou 2024. Urari de Anul Nou 2024. Felicitari de Anul nou 2024. Mesaje de Revelion 2023-2024
Estimarea de iarnă arată mai multe precipitații în nord-vestul Scandinaviei și în părți din centrul și sud-estul Europei. Europa de Vest este, de obicei, mai uscată într-o iarnă El Nino. Cel mai mare potențial de zăpadă pare să fie peste și în jurul regiunii alpine și spre altitudinile mai înalte din sud-estul Europei și, desigur, peste părțile de nord-vest ale Scandinaviei.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Lavanda – mireasma care vindecă. „Spaima moliilor”, dar și remediu de sănătate prea puţin cunoscut
Lavanda – mireasma care vindecă. „Spaima moliilor”, dar și remediu de sănătate prea puţin cunoscut „Spaima moliilor”, îmbătătoarea floare de levănţică este totodată un remediu de sănătate prea puţin cunoscut. Sfârşitul de vară şi începutul de toamnă este o perioadă privilegiată pentru plantele aromatice, care acum sunt în plină maturitate, parfumând cu miresme întreg văzduhul. […]
27 iulie – Sfântul Pantelimon, „doctorul fără de arginţi“. Se mănâncă porumb şi dovlecei, pentru ca oamenii să fie viguroşi în timpul iernii
27 iulie – Sfântul Pantelimon, „doctorul fără de arginţi“. Se mănâncă porumb şi dovlecei, pentru ca oamenii să fie viguroşi în timpul iernii SFÂNTUL PANTELIMON, sfântul sărbătorit de Biserica Ortodoxă în fiecare an la 27 iulie şi-a câştigat renumele de „doctorul fără de arginţi“ după ce a făcut minuni, vindecând pe gratis numeroşi bolnavi. Credincioşii ortodocşi îl […]
27 iulie 1956 | România devine membru al Organizatiei Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO), fondată în 1945
27 iulie 1956 | România devine membru al Organizatiei Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO), fondată în 1945 Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) este una dintre cele 16 agenții specializate ale Organizației Națiunilor Unite (ONU). A fost înființată pe 16 noiembrie 1945 de 20 de state care au creat […]