Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Cum va fi vremea în iarna 2023-2024: Prognoza METEO pentru lunile decembrie – februarie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum va fi vremea în iarna 2023-2024: Prognoza METEO pentru lunile decembrie – februarie

Cum va fi vremea în iarna 2023-2024. A fost realizată deja prima prognoză meteo de către Administrația Națională Oceanică și Atmosferică din Marea Britanie.

Se remarcă o schimbare pronunțată a tiparelor curentului cu jet, comparativ cu anul trecut, cu tendințe emergente pentru modelele meteorologice dinamice în centrul și estul Statelor Unite și în nordul Europei.

Citește și: Obiceiuri și tradiții de iarnă în Ardeal, Maramureș, Bucovina și Moldova

Administrația Națională Oceanică și Atmosferică din Marea Britanie a declarat că există șanse de 95% ca un sezon moderat sau puternic de El Niño să continue până în februarie 2024. România va avea parte de o toamnă blandă. Iarna va fi foarte puțină zăpadă.

Prognoza meteo pentru iarna 2023-2024 în România

România va trece printr-o iarnă în care temperaturile cu minus vor fi rare, cu valori peste cele medii înregistrate în ultimii ani.

Vom avea parte de o toamnă blândă și frumoasă, dar iarnă va veni cu vreme foarte urâtă cu multe zile mohorâte. Zilele însorite vor fi foarte rare, potrivit meteorologilor.

Zăpada, o raritate în iarna 2023-2024

Prognozele meteorologice pe termen mediu, realizate de două mari institute europene, arată că iarna va fi cu foarte puțină zăpadă.

În noiembrie și decembrie va fi cu un grad, un grad și jumătate mai cald decât media, însă fluctuațiile de temperatură vor face acest lucru insesizabil pentru oameni.

Vremea în Europa în iarna 2023-2024, în perioada decembrie 2023 – februarie 2024

Potrivit specialiștilor, efectele ENSO sunt mult mai puțin directe în Europa decât în ​​America de Nord, deoarece sunt implicați și alți factori, cum ar fi modelul de presiune existent în Atlanticul de Nord.

Specialiștii severe-weather.eu au făcut două grafice pentru temperatură și precipitații pe baza datelor combinate din trecutul fenomenului El Nino. Privind mai întâi la temperatură, se poate observa un semnal rece interesant în nordul Europei. Există, de asemenea, un semnal mai rece peste Europa de Vest, în timp ce temperaturile sunt mai ridicate decât în ​​mod normal spre est, într-o iarnă medie El Nino.

Citește și: Mesaje de Anul Nou 2024. Urari de Anul Nou 2024. Felicitari de Anul nou 2024. Mesaje de Revelion 2023-2024

Estimarea de iarnă arată mai multe precipitații în nord-vestul Scandinaviei și în părți din centrul și sud-estul Europei. Europa de Vest este, de obicei, mai uscată într-o iarnă El Nino. Cel mai mare potențial de zăpadă pare să fie peste și în jurul regiunii alpine și spre altitudinile mai înalte din sud-estul Europei și, desigur, peste părțile de nord-vest ale Scandinaviei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Săptămâna Patimilor sau Săptămâna Mare din Postul Paștelui: Care este semnificația fiecarei zile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Săptămâna Patimilor sau Săptămâna Mare din Postul Paștelui: Care este semnificația fiecarei zile Săptămâna Patimilor, sau Săptămâna Mare, așa cum este cunoscută în popor, este perioada de la Duminica Floriilor până în Sâmbăta Mare, inclusiv. Potrivit rânduielilor canonice, în această săptămână se ajunează până seara, iar slujbele specifice acestei săptămâni sunt Deniile. Citește și: Paște […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea