Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Cum va arăta socializarea in 2030: Va fi viitorul deceniu, în mare parte, unul al realității virtuale

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024
Cum va arăta socializarea in 2030: Va fi viitorul deceniu, în mare parte, unul al realității virtuale

Fondatorul reţelei de socializare Facebook, Mark Zuckerberg a făcut dezvăluiri despre ceea ce doreşte să reprezinte aplicația pentru societate până în anul 2030.

Potrivit lui Zuckerberg, Facebook va contribui foarte mult la procesul prin care realitatea augmentată va predomina.

Până atunci, ţelurile pe care antreprenorul le-a prezentat pentru noul an au fost personale: anul trecut, el s-a angajat să înveţe o limbă străină, să mănânce doar carne de la animale ucise de el şi să viziteze toate statele americane – ceea ce a alimentat speculaţiile despre o posibilă candidatură la preşedinţia SUA.

„În acest deceniu, mă voi concentra pe termen lung. În loc să-mi propun provocări pentru un an, am încercat să mă gândesc la ceea ce sper că lumea şi viaţa mea vor arăta în 2030, pentru a mă asigura că îmi voi dedica toată atenţia în acest sens”, a scris Zuckerberg pe Facebook.

„Vom avea tehnologia pentru a ne simţi pe deplin în prezenţa altei persoane, indiferent unde se află aceasta, iar cercetările ştiinţifice vor fi ajutat la vindecarea şi prevenirea bolilor pentru a ne prelungi speranţa de viaţă în medie cu 2,5 ani”, a adăugat el.

În opinia fondatorului Facebook, până la sfârşitul deceniului oamenii vor abandona telefonul mobil în favoarea ochelarilor digitali cu realitate augmentată şi vor folosi în mare parte realitatea virtuală.

„Imaginează-ţi că ai putea locui în locul pe care l-ai ales şi ai putea lucra cu uşurinţă în alt loc. Dacă reuşim să obţinem la ceea ce lucrăm, această posibilitate ar trebui să fie mult mai aproape de realitate până în 2030″, a mai scris Zuckerberg.
De asemenea, în opinia fondatorului Facebook dezvoltarea realităţii virtuale ar trebui să schimbe natura reţelei sociale.

Dacă Internetul a făcut posibilă conectarea a miliarde de persoane când şi unde au dorit, reţeaua socială a viitorului se va concentra, în opinia sa, pe „interacţiuni private şi ne va ajuta să construim acele mici comunităţi de care avem nevoie cu toţii în viaţă”.

Trebuie menţionat că Facebook a intrat sub legislaţia care limitează utilizarea datelor cu caracter personal în mai multe ţări.

În iulie, autorităţile de reglementare din SUA au amendat Facebook cu suma record de cinci miliarde de dolari pentru că nu a protejat informaţiile personale ale utilizatorilor săi, potrivit ziarelive.ro

sursa: evz.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noi reguli pentru obținerea pașaportului: Ce prevede noua lege adoptată de Camera Deputaților

Bogdan Ilea

Publicat

în

Noi reguli pentru obținerea pașaportului: Ce prevede noua lege adoptată de Camera Deputaților Marți, 14 mai 2024, Plenul Camerei Deputaților a adoptat un proiect de lege care revizuiește condițiile pentru eliberarea pașaportului simplu temporar. Conform noilor reguli, acest tip de pașaport va putea fi emis doar în situații speciale. În cursul zilei de marți, 14 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea