Cum te poți trezi lângă casă, în Alba Iulia, cu un bloc de 10 etaje dacă nu stai la pândă să urmărești consultarea publică făcută de primărie?

Cum te poți trezi lângă casă cu un bloc de 10 etaje dacă nu stai la pândă să urmărești consultarea publică făcută de primărie?

COMISIA DE URBANISM a dat aviz favorabil pentru construcția unui bloc cu 4 etaje într-o zonă prevăzută în P.U.G. (planul urbanistic general) ca fiind doar pentru case cu un etaj.

Schema e simplă! Beneficiarul comandă un P.U.D. (plan urbanistic de detaliu) și cere completarea P.U.G.-lui. Este legal să completăm P.U.G.-ul cu P.U.D.-uri cu regim de înălțime mai mare?

Adică te poți trezi lângă casă cu un bloc de 10 etaje dacă nu stai la pândă să urmărești consultarea publică făcută de primărie?

Răspunsul este… Cam Da! Ce-i de făcut? Cum te poți opune?

Încerc să vă răspund, dar înainte vreau să vă supun atenției o chestiune de fond a problemei.

În cadrul primăriei Alba Iulia funcționează două comisii de urbanism, una tehnică (formată din arhitecți și ingineri) și alta formată din 5 consilieri locali.

S-a decis ca aceste două comisii să se întâlnească într-o singură ședință lunară (între 10 și 15 ale lunii) ca să dea un aviz pentru fiecare P.U.Z. sau P.U.D. ce urmează să fie votat de consilierii locali în luna respectivă.
A doua comisie are, ca și toate comisiile caracter public, iar prima mai privat, că de arhitecții sunt mai sofisticați și discreți. Juridic, această unificare a lor ar trebui să preia caracterul public al celei de-a doua comisii.

Lucrurile se întâmplă exact pe dos la primăria Alba Iulia, ședința respectivă fiind una discretă la care participă doar arhitecți și cei 5 consilieri locali.

Aici intervin eu și vă propun să facem lumină pentru albaiulieni! Nu vi s-ar părea firesc ca această ședință, în care cu adevărat arhitecții orașului stabilesc viitorul Albei Iulia, să fie transmisă în direct pe site-ul primăriei?

Nu vreți să aflați cât mai transparent când niște băieți hotărăsc, fără să vă întrebe, să se construiască un bloc de 10 etaje lângă casa voastră?

Haideți să semnăm petiția, împreună cu Asociația Alba Iulia Infrastructură, ca ședințele de urbanism să fie publice și transmise live pe site-ul primăriei.

Revenind la primele întrebări, vă rog să-mi scrieți pe trifumircea@yahoo.com, să inițiem un proiect de h.c.l. prin care consiliul local să nu mai poată modifica prin P.U.Z.-uri regimul de înălțime prevăzut în P.U.G.!

Al dvs., consilier local (A.N.A.)
Mircea Trifu

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

aurel ioan 20 septembrie 2019 at 19:53

Trebuie transparenta totala , sa stie tot omul ce se intimpla in vecinatatea casei lui , Cum te simti cand cineva se uita in curtea ta din balcon …?
sa fie verificate toate blocurile construite in ultimi ani .
o zi buna

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...