Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Cum te poți trezi lângă casă, în Alba Iulia, cu un bloc de 10 etaje dacă nu stai la pândă să urmărești consultarea publică făcută de primărie?

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Cum te poți trezi lângă casă cu un bloc de 10 etaje dacă nu stai la pândă să urmărești consultarea publică făcută de primărie?

COMISIA DE URBANISM a dat aviz favorabil pentru construcția unui bloc cu 4 etaje într-o zonă prevăzută în P.U.G. (planul urbanistic general) ca fiind doar pentru case cu un etaj.

Schema e simplă! Beneficiarul comandă un P.U.D. (plan urbanistic de detaliu) și cere completarea P.U.G.-lui. Este legal să completăm P.U.G.-ul cu P.U.D.-uri cu regim de înălțime mai mare?

Adică te poți trezi lângă casă cu un bloc de 10 etaje dacă nu stai la pândă să urmărești consultarea publică făcută de primărie?

Răspunsul este… Cam Da! Ce-i de făcut? Cum te poți opune?

Încerc să vă răspund, dar înainte vreau să vă supun atenției o chestiune de fond a problemei.

În cadrul primăriei Alba Iulia funcționează două comisii de urbanism, una tehnică (formată din arhitecți și ingineri) și alta formată din 5 consilieri locali.

S-a decis ca aceste două comisii să se întâlnească într-o singură ședință lunară (între 10 și 15 ale lunii) ca să dea un aviz pentru fiecare P.U.Z. sau P.U.D. ce urmează să fie votat de consilierii locali în luna respectivă.
A doua comisie are, ca și toate comisiile caracter public, iar prima mai privat, că de arhitecții sunt mai sofisticați și discreți. Juridic, această unificare a lor ar trebui să preia caracterul public al celei de-a doua comisii.

Lucrurile se întâmplă exact pe dos la primăria Alba Iulia, ședința respectivă fiind una discretă la care participă doar arhitecți și cei 5 consilieri locali.

Aici intervin eu și vă propun să facem lumină pentru albaiulieni! Nu vi s-ar părea firesc ca această ședință, în care cu adevărat arhitecții orașului stabilesc viitorul Albei Iulia, să fie transmisă în direct pe site-ul primăriei?

Nu vreți să aflați cât mai transparent când niște băieți hotărăsc, fără să vă întrebe, să se construiască un bloc de 10 etaje lângă casa voastră?

Haideți să semnăm petiția, împreună cu Asociația Alba Iulia Infrastructură, ca ședințele de urbanism să fie publice și transmise live pe site-ul primăriei.

Revenind la primele întrebări, vă rog să-mi scrieți pe [email protected], să inițiem un proiect de h.c.l. prin care consiliul local să nu mai poată modifica prin P.U.Z.-uri regimul de înălțime prevăzut în P.U.G.!

Al dvs., consilier local (A.N.A.)
Mircea Trifu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea