Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Cum și-a terorizat un bărbat de 45 de ani din Alba, iubita cu 19 ani mai tânără: Gelozia l-a băgat în pușcărie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum și-a terorizat un bărbat de 45 de ani din Alba, iubita cu 19 ani mai tânără: Gelozia l-a băgat în pușcărie

Un bărbat în vârstă de 45 de ani din Alba a fost condamnat la o pedeapsă de un an şi 4 luni închisoare, în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunilor de violare de domiciliu și distrugere.

În actul de sesizare s-a reţinut, în fapt, că inculpatul, în vârstă de 45 de ani a avut o relație de prietenie cu persoana vătămată, în vârstă de 26 de ani, începând cu anul 2017, relație cu care mama persoanei vătămate nu era de acord, având în vedere diferența de vârstă dintre cei doi.

Inculpatul era gelos și din această cauză relația dintre cei doi a avut de suferit, persoana vătămată fiind acuzată de infidelitate, amenințată și chiar agresată fizic de către inculpat, conform declarației acesteia.

În cursul lunii martie 2019, fiind sub influența băuturilor alcoolice și pe fondul geloziei, inculpatul s-a deplasat la locuința persoanei vătămate, unde se mai aflau mama și sora persoanei vătămate, amenințându-le pe toate trei cu acte de violență, mai exact le-a spus că le va omorî, le va da foc la casă și va face rost de un pistol cu trei gloanțe și le va împușca. Într-un final, mama persoanei vătămate l-a calmat, iar inculpatul a părăsit locuința.

Relația dintre cei doi a continuat. În data de 24.04.2019, în jurul orelor 10.00, inculpatul a sunat-o pe persoana vătămată, pe telefonul mamei sale și a proferat ameninţări, spunându-i că le va schingiui pe toate trei, ameninţări care i-au creat persoanei vătămate o reală stare de temere, condiţii în care s-a deplasat la organele de poliţie pentru a sesiza fapta de ameninţare şi pentru a solicita emiterea unui ordin de protecţie provizoriu.

În aceeași zi, în jurul orei 16.30, inculpatul s-a deplasat la locuinţa persoanei vătămate, persoana vătămată şi fiicele acesteia nefiind la domiciliu, unde a pătruns fără drept, pe ușa de acces în curte care nu era asigurată și, prin forțarea ușii de acces în locuință, a intrat şi a distrus mai multe bunuri, respectiv: un televizor, un convector de gaz, a spart geamurile de la verandă, de la o cameră şi de la uşa de acces într-una din camere, trei oglinzi, trei ceasuri de perete, a tăiat cu cuţitul pilota şi perne, perdele, a aruncat pe pereţii unei camere cu o substanţă, prejudiciul total fiind în valoare de 2600 lei.

Inculpatul a fost observat de mai mulți vecini, care au auzit zgomote de distrugere geamuri și alte obiecte și care au anunțat-o pe persoana vătămată și au solicitat intervenția organelor de poliție, şi față de aceștia, inculpatul s-a manifestat violent, adresându-le injurii și amenințări.

Decizia poate fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

6 mai 2024: ,,Statu’ la vase în Lunea Paștelui”, la Șugag. Obicei tradițional străvechi ce reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

6 mai 2024: ,,Statu’ la vase în Lunea Paștelui”, la Șugag. Obicei tradițional străvechi ce reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului Consiliul Județean Alba și Centrul de Cultură ,,Augustin Bena”, în parteneriat cu Primăria Comunei Șugag și Biserica Ortodoxă Șugag, organizează la Șugag o nouă ediție a obiceiului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea