Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Cum se sărbătorește Ziua Națională la o școală din Alba Iulia: Îmbrăcați în haine populare, cu panglici la piept, elevii și profesorii fac o horă mare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elevii şi dascălii Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia vor sărbători Ziua Naţională a României, luni, 27 noiembrie, de la ora 11.30 printr-o serie de activități dedicate Marii Uniri.

În semn de respect şi de preţuire faţă de simbolurile şi însemnele naţionale, elevii și profesorii școlii vor îmbrăca cu mândrie ia și cămașa  tradițională, iar la piept vor purta panglici tricolore sau cocarde.

Atât școlarii din clasele primare, cât și cei de gimnaziu vor confecționa stegulețe, brățări, afișe sau vor realiza desene cu simbolurile naționale. Sub genericul Mândru că sunt român, copiii vor fi încurajați să își exprime gândurile, emoțiile, sentimentele pe care le trăiesc de Ziua Națională, precum și bucuria de a fi români.

Citește și: Program 1 Decembrie 2017, la Alba Iulia

Elevii claselor a III-a și a IV-a vor asista la o lecție de patriotism Să ne cunoaștem istoria, care se va realiza cu sprijinul partenerilor de la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia. Aceștia vor face cunoștință cu câteva dintre personajele marcante ale istoriei care au contribuit la înfăptuirea Unirii, în cadrul activității ce se va desfășura la muzeu sub genericul Pe urmele strămoșilor.

De asemenea, în cadrul orelor de dirigenţie, se vor organiza dezbateri privind semnificaţia şi importanţa respectării simbolurilor naţionale: drapelul, stema şi imnul naţional, educaţia patriotică fiind o misiune importantă a dascălilor, mai ales în contextul actual, când tinerii se îndepărtează tot mai mult de valorile şi simbolurile naţionale.

Manifestările dedicate Zilei Naționale se vor încheia cu o horă simbolică la care vor participa toți elevii și dascălii, dar și cu un moment artistic susținut de corul școlii „Avram Iancu” din Alba Iulia.

Scopul acestor acţiuni este dezvoltarea sentimentului patriotic al elevilor, cultivarea respectului faţă de valorile și simbolurile naționale ale poporului român, şcoala reprezentând mediul optim pentru formarea spiritului civic şi patriotic al acestora.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea