Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cum s-a ajuns în județul Alba la un RECORD de cazuri de infectare cu COVID-19 într-o singură zi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum s-a ajuns în județul Alba la un RECORD de cazuri de infectare cu COVID-19 într-o singură zi

Un număr de 40 de noi cazuri de COVID-19, majoritatea în rândul angajaţilor a doi operatori economic – din care 90% asimptomatici, au fost depistate într-o singură zi în Alba, înregistrându-se astfel un record în judeţ de la începutul pandemiei, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP Alba).

„Peste 40 de angajaţi ai DSP şi peste 50 din alte instituţii sunt angrenaţi în anchete epidemiologice, izolarea pozitivilor şi contacţilor, precum şi transportul acestora către unităţi sanitare. În ultimele 18 ore a fost o mobilizare fără precedent la nivelul judeţului, fie ca vorbim de DSP, CJCCI sau spitale”, a transmis directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea.

Potrivit acestuia, în județul Alba, din cele 92 de cazuri active, un număr de 33 sunt internaţi în spitale. „Cifra este în dinamica. Dintre cei 40 nou confirmaţi, urmează să fie transferaţi către spitale. O parte au fost deja transferaţi”

Majoritatea cazurilor nou apărute provin de la doi operatori economici şi sunt dispersate pe raza a 12 UAT-uri, fără a fi concentrate într-o singură localitate

„Cazurile au fost depistate ca urmare a solicitărilor agenţilor economici de a-şi testa personalul. În ambele cazuri, ca urmare a colaborării permanente între operatorii economici şi specialiştii DSP, a fost testat întreg personalul din cadrul unităţilor afectate. S-a preferat testarea masivă şi identificarea pozitivilor, pentru a elimina de la început riscurile unor viitoare contaminări. Din verificările efectuate a reieşit că ambii operatori economici au proceduri stricte şi clare de dezinfecţie şi triaj epidemiologic şi au respectat legislaţia ce revine angajatorilor. Specialiştii DSP consideră că infectarea între angajaţii unităţilor a avut ca şi cauză principală procentul de asimptomatici, aproximativ 90%”, se arată într-un comunicat transmis presei de DSP Alba

Potrivit aceluiași comunicat, „nu se pune problema” suspendării activităţii, deoarece operatorii economici în cauză şi-au efectuat într-un timp „foarte scurt” activităţile de dezinfecţie şi decontaminare ce se impun în astfel de situaţii, acestea fiind „continue” şi efectuate „la cele mai înalte” standarde.

„Ca şi în cazul altor focare din judeţ, politica DSP este de a testa masiv, chiar dacă asta înseamnă să găsim mulţi pozitivi într-un timp scurt, însă aşa avem şansa să punem frână răspândirii masive şi necontrolate”, se mai arată în comunicat.

Până sâmbătă, în Alba au fost prelucrate 34.181 de teste, din care 522 doar în decursul ultimelor 24 de ore. Dintre acestea, peste 400 au fost efectuate în rândul angajaţilor celor două firme.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea