Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Cum îţi dai seama dacă este proaspătă carnea de miel

Dragoş Suciu

Publicat

în

sacrificare-miei-alba-iulia09Carnea de miel este cea mai consumată carne de origine animală, din perioada Sfintelor Sărbători Pascale de aceea considerăm necesare câteva sfaturi care te ajută să recunoşti carnea de miel proaspătă. Site-ul Gătiţi cu Poftă ne recomandă să apreciem prospeţimea folosindu-ne văzul, mirosul şi pipăitul:

Aprecierea organoleptica are în vedere următoarele:

1. Aspectul

La carnea proaspătă, suprafața este acoperită cu o peliculă uscată, iar în secțiune carnea este lucioasa și slab umedă.

2. Culoarea

La suprafaţă este roză, iar în secțiune culoarea este roșie, caracteristică speciei și regiunii anatomice.

3. Consistenţa

Fermă și elastică, urma lăsată de apăsarea cu degetul dispare repede.

4. Mirosul

Trebuie să fie plăcut, caracteristic speciei.

5. Grăsimea

Albă și compactă.

6. Măduva oaselor

Elastică, lucioasă, iar în secțiune umple complet canalul medular.

7. Tendoane şi articulaţii

Trebuie să fie lucioase, elastice, tari, cu lichid sinovial limpede.

8. Bulionul (fiertura de carne după sedimentare)

Trebuie să fie limpede și aromat, cu un strat de grăsime la suprafață.

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor recomandă consumatorilor să achiziționeze miei verificați de către medicul veterinar, cu o greutate a carcasei de peste 12 kg. Mieii sub această greutate au un conținut ridicat de apă, ceea ce face ca, prin operația de pregătire (fierbere, prăjire, frigere), să se diminueze cantitativ foarte mult (cantitatea de preparat aptă de consum).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

Caniculă în România 2025: Sfaturi și reguli esențiale de care să ținem cont în zilele foarte calde

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Caniculă în România 2025: Sfaturi și reguli esențiale de care să ținem cont în zilele foarte calde Este alertă meteo de caniculă în aceste zile în România, motiv pentru care specialiştii în sănătate publică din România recomandă populaţiei, mai ales persoanelor care suferă de inimă sau au afecţiuni respiratorii, renale sau metabolice, ca în perioadele […]

Citește mai mult

Sănătatea și natură

Cireșele, fructe dulci cu beneficii impresionante pentru sănătate: Pentru tratarea căror afecțiuni este recomandat consumul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cireșele, fructe dulci cu beneficii impresionante pentru sănătate: Pentru tratarea căror afecțiuni este recomandat consumul Originile cireşului se pierd în preistorie, fiind un pom fructifer cu un areal imens, care porneşte de undeva din Japonia şi ajunge pe coastele Africii şi până în nordul Europei. În lume, există zeci de soiuri de cireşe, de la […]

Citește mai mult

Sănătatea și natură

Slănina, remediu pentru reducere colesterolului: Cu ce să o combini pentru a elimina toxinele din organism

Bera Larisa

Publicat

în

Slănina, remediu pentru reducere colesterolului: Cu ce să o combini pentru a elimina toxinele din organism Slănina, un produs alimentar iubit de mulți români, s-a dovedit a fi benefică în reducerea colesterolului. Specialiștii recomandă anumite combinații pentru ca aceasta să aibă efecte maxime asupra organismului. Citește și: Zeama de varză murată sau moarea: Proprietăți și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea