Cum îţi dai seama dacă este proaspătă carnea de miel
Carnea de miel este cea mai consumată carne de origine animală, din perioada Sfintelor Sărbători Pascale de aceea considerăm necesare câteva sfaturi care te ajută să recunoşti carnea de miel proaspătă. Site-ul Gătiţi cu Poftă ne recomandă să apreciem prospeţimea folosindu-ne văzul, mirosul şi pipăitul:
Aprecierea organoleptica are în vedere următoarele:
1. Aspectul
La carnea proaspătă, suprafața este acoperită cu o peliculă uscată, iar în secțiune carnea este lucioasa și slab umedă.
2. Culoarea
La suprafaţă este roză, iar în secțiune culoarea este roșie, caracteristică speciei și regiunii anatomice.
3. Consistenţa
Fermă și elastică, urma lăsată de apăsarea cu degetul dispare repede.
4. Mirosul
Trebuie să fie plăcut, caracteristic speciei.
5. Grăsimea
Albă și compactă.
6. Măduva oaselor
Elastică, lucioasă, iar în secțiune umple complet canalul medular.
7. Tendoane şi articulaţii
Trebuie să fie lucioase, elastice, tari, cu lichid sinovial limpede.
8. Bulionul (fiertura de carne după sedimentare)
Trebuie să fie limpede și aromat, cu un strat de grăsime la suprafață.
Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor recomandă consumatorilor să achiziționeze miei verificați de către medicul veterinar, cu o greutate a carcasei de peste 12 kg. Mieii sub această greutate au un conținut ridicat de apă, ceea ce face ca, prin operația de pregătire (fierbere, prăjire, frigere), să se diminueze cantitativ foarte mult (cantitatea de preparat aptă de consum).
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Sănătatea și natură
Irigarea legumelor din grădină pe timp de caniculă. Cum udăm pentru a avea plante sănătoase și economie la apă
Irigarea legumelor din grădină pe timp de caniculă. Cum udăm pentru a avea plante sănătoase și economie la apă Pentru a avea o grădină sănătoasă chiar și în perioadele de caniculă, pentru irigarea legumelor trebuie să ținem cont de niște reguli. Cu ajutorul acestor reguli ne putem bucura de plante sănătoase și o economie la […]
Cozile de cireşe şi vişine – cele mai eficiente diuretice naturale. Recoltare și conservare, preparate și tratamente
Cozile de cireşe şi vişine – cele mai eficiente diuretice naturale. Recoltare și conservare, preparate și tratamente Lăsate cumva în umbră de către cireşe, cu roşul strălucitor şi prospeţimea lor inconfundabilă, codiţele prin care aceste fructe se hrănesc sunt prea rar luate în seamă. Şi totuşi, creşterea rapidă a cireşelor, culoarea şi gustul lor, totul […]
Alunele de pădure îmbunătăţesc performanţa intelectuală În nemărginita ei bunătate pentru toate făpturile vii, mama natură are grijă şi de bietele vieţuitoare ale pădurii, pe care iarna le ameninţă cu foamete şi îngheţ. Exact acum, când oamenii strâng ultima recoltă din grădini şi livezi, pregătindu-se să o depoziteze în hambare, arborii din păduri îşi scutură […]