Rămâi conectat

Actualitate

Cum încearcă să „anuleze” vaccinul antivacciniștii care s-au inoculat „forțat” contra COVID. La ce metodă de „detoxifiere” recurg aceștia

Publicat

în

Cum încearcă să „anuleze” vaccinul antivacciniștii care s-au inoculat „forțat” contra COVID. La ce metodă de „detoxifiere” recurg aceștia

Persoane care nu cred în beneficiile vaccinului împotriva COVID-19, dar care s-au inoculat fie din cauza obligativității impuse de autorități sau angajator, fie datorită unor regului de sănătate publică implementate de oficiali, încearcă să se „detoxifice” făcând băi cu borax, după ce o înregistrare video recentă susținea că acestea pot elimina efectele vaccinurilor.

Boraxul („boratul de sodiu”, „diborat de sodiu decahidrat”) este un mineral din clasa boraților. Boraxul apare în natură sub formă cristalină sau masivă, asemănător anhidritului, gipsului sau sării geme. Boraxul ia naștere prin secarea prin uscare a lacurilor sărate, care sunt numite și lacuri de borax. Mineralul mai poate lua naștere prin sedimentare, sau mai poate fi întâlnit în coșurile vulcanilor.

Experții medicali atrag însă atenția asupra acestui tratament controversat, promovat prin intermediul rețelelor de socializare, afirmând că el „nu va anula vaccinul împotriva coronavirusului” și că, „odată ce o persoană este vaccinată, nu există cale de întoarcere.”

Electrica Furnizare Discount

Un sfat controversat

Într-un videoclip postat pe platforma TikTok, și care a avut sute de mii de vizualizări, osteopata Carrie Madej din statul american Georgia a afirmat că o baie care conține bicarbonat de sodiu, săruri Epsom și agentul de curățare borax – folosit la curățarea metalelor, precum și în farmacii, cosmetică etc – va „detoxifia vaccinul” în cazul oricărei persoane care a fost inoculată împotriva coronavirusului.

„Soluția ei? O baie cu bicarbonat de sodiu pentru radiații și sare Epsom pentru otrăvuri,” a scris reporterul NBC Ben Collins pe Twitter. „Apoi, spune ea, adăugați borax pentru a curăța nanotehnologiile. (Nu faceți asta)”

NBC News a scris că nu este clar la ce se referă Madej prin „nanotehnologii,” dar într-un podcast numit „Reawaken America,” ea a susținut că există „un sistem de calcul lichefiat” în interiorul vaccinurilor împotriva coronavirusului. Osteopata a spus, de asemenea, că vaccinurile sunt „o poartă către transumanism.”

„Remediile și regimurile de detoxifiere au fost de ani de zile elementele de bază ale mișcării antivaccin,” a raportat Collins. „Cu mult înainte de COVID-19, antivacciniștii influenți și antreprenorii din domeniul sănătății alternative promovau tratamente nedovedite și uneori periculoase despre care susțineau că ar scăpa copiii de presupusele toxine care persistau după imunizarea de rutină din timpul copilăriei.”

Videoclipul lui Madej a fost eliminat de pe platforma TikTok (iar conturile sale de socializare par să fie inaccesibile), dar utilizatorii au putut să-l partajeze făcând așa-numitele Duets (dueturi), o funcție prin care internauții pot adăuga reacții sau context la un videoclip original. Unele dintre aceste duete, care au devenit și ele virale, enumeră ingredientele necesare pentru o „baie de detoxifiere” sau arată utilizatori care fac ei înșiși astfel de băi.

Experții citați de NBC News au afirmat încă că o astfel de baie ar putea irita pielea și ochii, dar nu va elimina efectele unui vaccin împotriva COVID-19.

Jurnaliștii l-au citat pe Dana Hawkinson, director medical pentru prevenirea și controlul infecțiilor în cadrul sistemului de sănătate al universității de stat din Kansas, care a spus că boraxul este „potențial caustic și dăunător.”

„Cred că probabil sunt oameni care încearcă să facă bani,” a afirmat Hawkinson despre băile cu borax. „Dacă cineva se gândea să o facă, aceste (tratamente) nu sunt deloc susținute de știință sau de date sau de ceva de această natură.”

Hawkinson a avertizat, de asemenea, persoanele care folosesc uleiuri esențiale pentru a trata sau a preveni COVID-19, lucru dezavuat de către US Food and Drug Administration (FDA). „Știm că acele uleiuri esențiale vândute la Walmart au fost legate și de o serie de infecții bacteriene foarte importante.”

O opinie similară a împărtășit și Angela Rasmussen, virolog și profesor adjunct la Universitatea din Saskatchewan (Canada), care a declarat: „Odată ce ești injectat, procesul salvator de inoculare a început deja. Nu poți dezactiva o sonerie. Pur și simplu nu este posibil din punct de vedere fizic.”

Potrivit National Library of Medicine, utilizarea abuzivă a boraxului implică o varietate de riscuri, inclusiv: iritații ale pielii, ochilor și respiratorii, probleme digestive, infertilitate, insuficiență renală, șoc și chiar moarte. De asemenea, FDA a interzis boraxul ca aditiv alimentar.

Men’s Health a scris că o căutare rapidă pe Facebook pentru termenul „borax” a aratat că oamenii folosesc borax ca „agent vindecător” și mai mulți utilizatori de TikTok promovează presupusele beneficii antivaccin ale băii. Termenul „baie de detoxifiere” are peste 1.5 miliarde de vizualizări colective de videoclipuri doar pe această platformă de socializare.

Revista l-a citat pe William Schaffner, profesor de medicină preventivă la Centrul Medical al Universității Vanderbilt, care a afirmat: „Riscurile (băii) sunt minime. Puteți obține o curățare externă a pielii, dar aceasta nu va avea niciun efect asupra sistemului dumneavoastră imunitar, care a răspuns deja la vaccin.”

De asemenea, este imposibil „să anulezi” un vaccin după ce l-ați primit, a adaugat doctorul Schaffner, deoarece vaccinul stimulează sistemul imunitar să răspundă la COVID doar intern. „Baia sau tratamentul extern nu vor intra în corp.”

Potrivit specialistului, singura modalitate prin care organismul nu mai răspunde la vaccin este dacă A) suferiți de o boală gravă care vă slăbește sistemul imunitar sau B) un medicament imunosupresor. „Și chiar și atunci, sistemul tău imunitar va păstra probabil o parte din ‘amintirea’ vaccinării.”

Teoriile antivacciniștilor

Referindu-se la remediile controversate folosite în cazul coronavirusului, ziariștii de la The Guardian au vorbit și despre tratamentul cu ventuze, despre care grupurile antivacciniste au afirmat că poate elimina efectele vaccinurilor anti-COVID. (Potrivit Centro kinetic, terapia cu ventuze „implică plasarea unor cupe de sticlă sau cupe de silicon pe pielea pacientului pentru a crea un vid, astfel încât sangele este atras la suprafața pielii în anumite părți ale corpului care au nevoie de vindecare”.

Specialiștii au subliniat că această terapie cu ventuze nu are beneficii dovedite în cazul coronavirului. Cu toate acestea, mesaje care oferă instrucțiuni despre cum se poate „dezinocula” un vaccin prin acest tratament controversat au fost distribuite masiv pe rețelele sociale.

Jurnaliștii au afirmat că remediile de „detoxifiere” vaccinale nedovedite și uneori periculoase, inclusiv băile cu borax, dietele restrictive și suplimentele alimentare, au fost populare în cercurile antivacciniste de ani de zile. Rețelele de socializare, împreună cu rezistența politizată la mandatele de vaccinare COVID-19 impuse de guverne și companii din diferite părți ale lumii, au intensificat răspândirea dezinformarii.

TikTok, în special, a devenit o platformă pentru antivacciniștii influenți. Promovarea duetelor care includ mesaje antivaccin și tratamente controversate este văzută de unii experți ca un moment semnificativ în ceea ce privește influența din ce în ce mai mare reprezentată de rețelele de socializare în perioada pandemiei.

„Acest lucru ilustrează modul în care aceste comunități antivaccin se schimbă și promovează aceste afirmații spre persoanele vaccinate,” a declarat Ciaran O’Connor, analist la Institutul pentru Dialog Strategic, o organizație nonprofit din Londra dedicată studierii extremismului și dezinformarii.

Fapt pozitiv

În timp ce răspândirea „detoxificărilor” vaccinurilor anti-COVID a provocat îngrijorare în rândul experților, unii dintre aceștia susțin însă că acest lucru ar trebui să fie văzut ca un semn că obligativitatea vaccinurilor impusă de guvern și de unele companii funcționează.

„Cred că este de fapt un semn bun că aceste videoclipuri de genul Cum să-ți anulezi vaccinul au început să apară,” a afirmat Rasmussen. „Ele sugerează că mulți dintre acei oameni care spuneau anterior ‘vaccinurile sunt groaznice și nu le voi face niciodată’ de fapt le fac.”

Fără borax, Rasmussen a spus că baia nu este o idee dăunătoare după ce ai primit vaccinul, dar nu va face nimic pentru „radiațiile” sau „nanotehnologiile” inexistente.

„Faceți baie și relaxați-vă cu un pahar de vin, știind că sunteți ferit de o infecție virală potențial letală,” a adăugat specialista.

Reamintim că, la mijlocul lunii septembrie, președintele Joe Biden a anunțat că vaccinul anti-COVID sau un test săptămânal de depistare vor fi obligatorii în companiile americane cu peste 100 de angajaţi.

Acest anunţ, care se referă la mai mult de 80 de milioane de angajaţi din sectorul privat potrivit preşedinţiei, se adaugă la alte măsuri cum ar fi vaccinarea obligatorie pentru patru milioane de angajaţi ai statului federal şi pentru angajaţii companiilor de subcontractare. În acest moment, mandatul de vaccinare a fost însă blocat de judecători federali. Casa Albă a contestant decizia ancestor.

De asemenea, numeroase companii americane mari au anunțat că impun obligativitatea vaccinării pentru angajații lor, ele amenințându-i pe cei nevaccinați că fie vor fi suspendați fără plată, fie vor fi chiar concediați.

Până luni la prânz, Statele Unite au înregistrat 47.036.751 cazuri de infecții de COVID-19, cu o medie zilnică de 80.885 și cu o creștere de 11% în ultimele 14 zile.

Numărul spitalizărilor este de circa 46.000 de pacienți, în scădere cu opt procente în ultimele două săptămâni.

De asemenea, numărul deceselor provocate de coronavirus a coborât cu 16% în ultimele două săptămâni, ajungând la o medie zilnică de 1.133. De la începutul pandemiei și până în prezent coronavirusul a provocat 761.980 de decese în Statele Unite.

În același timp, aproximativ 226 de milioane de americani au primit cel puțin o doză de vaccin și cel puțin 195 de milioane au primit două, ceea ce înseamnă că 58,8% dintre americani sunt complet vaccinați.

SURSE: NBC News, Men’s Health, Kansas City News, The Guardian, New York Times, centrokinetic.ro, g4media.ro

Publicitate

Actualitate

PSD conduce detașat în opțiunile de vot, scădere dramatică pentru PNL și USR: SONDAJ Avangarde

Publicat

în

PSD conduce detașat în opțiunile de vot, scădere dramatică pentru PNL și USR: SONDAJ Avangarde

La nivel național, Partidul Social Democrat domină autoritar opțiunile de vot ale românilor, cu 40%, cu doar 5% sub rezultatul obținut la alegerile parlamentare din 2016, arată un sondaj realizat de Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde, prezentat de Antena 3.

PNL a scăzut la 18%, cu doar trei procente peste AUR. Intrarea în opoziție nu ajută USR, care ajunge la 11%, în vreme ce UDMR se menține pe linia de plutire.

Sondaj Avangarde:

Electrica Furnizare Discount

PSD – 40%
PNL – 18%
AUR – 15%
USR – 11%
UDMR – 5%
PMP – 4%
PPUSL – 3%
Pro România – 1%
ALDE – 1%
Altele – 2%

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Cui îi spunem „La mulți ani” de Sfântul Nicolae: Câți români își serbează onomastica de Moș Nicolae

Publicat

în

Cui îi spunem „La mulți ani” de Sfântul Ierarh Nicolae. Nume derivate care se sărbătoresc de Sf Nicolae: Câți români își serbează onomastica de Moș Nicolae

Calendarul ortodox praznuieste în 6 decembrie, cel mai iubit Sfant, în special de cei mici și de cei care cred în magia lui Moș Nicolae.

De origine greceasca „Nikolaos”, numele este format din doua cuvinte: nike, „victorie”, si laos, „popor”, putându-se tălmaci prin „obștească biruință”.

Citește și: mesaje de Sfantul Nicolae

Cel mai întâlnit nume de femeie care se sărbătorește de Sf Nicolae este Nicoleta. Tot pe 6 decembrie se mai serbează și Niculina, Nicolina, Niculita, Niculiţa, Nicole sau Nikole. Mai puține femei se numesc Nichi, Nikko, Nikka, Nikke, Nikki Nikky sau Niculăiţa.

Electrica Furnizare Discount

La bărbăți, cel mai întâlnit nume serbat, pe 6 decembrie, este Nicolae. Alţi poartă numele Niculai, Neculai, Nicuşor sau Niculae. Mai puțini numesc Nic, Nik, Lae, Laie sau Niklas. Printre sărbătoriţi se numără şi care poartă numele Nicolăiţă, Niculăiţă, Culae sau Nicholaus.

Sfântul Ierarh Nicolae, arhiepiscopul Mirei Lichiei, s-a născut în localitatea Patara din Asia Mica, în cea de-a doua jumătate a secolului al III-lea. La primul sinod ecumenic ţinut la Niceea, în anul 325, acesta a fost recunoscut drept un mare apărător al ortodoxiei.

Sinodul a condamnat erezia lui Arie, conform căreia Iisus Hristos nu este Fiul lui Dumnezeu, ci doar un om cu puteri supranaturale. Sfântul, îngrijorat de o posibilă ruptură care putea avea loc în Biserică, i-a dat ereticului Arie o palmă.

Astfel, potrivit bisericii, de la palma Sfântului Nicolae a rămas obiceiul ca, pe 6 decembrie, cei neascultători să fie loviţi cu joardă în semn de avertisment.

Tot tradiţia spune că nuieluşa cu care este lovit neascultătorul trebuie să fie de măr, iar dacă aceasta, pusă în apă, va înflori până la Naşterea Domnului (Crăciun), înseamnă că sfântul „a mijlocit” iertarea celui care a fost lovit.

Sfântul Nicolae a ştiut, însă, că după mustrare se cere mângâiere. Astfel, a făcut multe daruri săracilor, i-a liniştit pe cei întristaţi şi a vindecat, cu putere de la Dumnezeu, pe bolnavi.

Cel mai întâlnit nume de femeie care se sărbătorește de Sf Nicolae este Nicoleta. Tot pe 6 decembrie se mai serbează și Niculina, Nicolina, Niculita, Niculiţa, Nicole sau Nikole. Mai puține femei se numesc Nichi, Nikko, Nikka, Nikke, Nikki Nikky sau Niculăiţa.

La bărbăți, cel mai întâlnit nume serbat, pe 6 decembrie, este Nicolae. Alţi poartă numele Niculai, Neculai, Nicuşor sau Niculae. Mai puțini numesc Nic, Nik, Lae, Laie sau Niklas. Printre sărbătoriţi se numără şi care poartă numele Nicolăiţă, Niculăiţă, Culae sau Nicholaus.

Citește mai mult

Actualitate

Pâinea ar putea deveni mai scumpă pentru români: Producătorii din sectorul de panificație anunță majorări de prețuri

Publicat

în

Pâinea ar putea deveni mai scumpă pentru români: Producătorii din sectorul de panificație anunță majorări de prețuri

Pentru că,la ora actuală proun preţ dublu la materia primă, pe lângă toate scumpirile la energie, gaze şi combustibiliSectorul de morărit şi panificaţie este cel mai lovit dintre toate industriile alimentare din România, , a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase – ROMPAN, Aurel Popescu.

„Noi suntem foarte loviţi faţă de celelalte industrii. Dacă toată lumea are scumpire la energie, toată lumea are scumpire la gaze, la combustibili, la materia prima nu are nimeni scumpirea pe care o avem noi. Noi avem un preţ dublu faţă de cea fost în iulie la recoltare. Acum luăm grâul cu 1.450 lei/tona faţă de 850 de lei anul trecut. Toată lumea spune că avem o producţie bună de grâu anul acesta, dar grâul este un produs tranzacţionat la bursă pe piaţa mondială şi toată lumea lucrează după preţul pe bursă. Aşa cum este preţul la bursa de la Chicago sau la cea de la Paris, aşa se reflectă a doua zi în preţul grâului în Portul Constanţa. Nu avem noi de câştigat şi poate nici producători agricoli nu mai sunt aşa de mulţi care deţin grâu. Grâul de pe stoc, în jur de 5-6 milioane de tone, este în posesia traderilor şi să fim realişti: ei fac preţul în funcţie de piaţa mondială”, a precizat Popescu.

Acesta susţine că, în pofida tuturor acestor probleme, scumpirea produselor de morărit şi panificaţie la nivelul costurilor actuale din industrie ar putea conduce la scăderea vânzărilor în contextul puterii limitate de cumpărare a românilor.

Electrica Furnizare Discount

„Nouă ne e teamă că nu putem scumpi produsele la nivelul la care se duce costul de producţie, pentru că nu ştim dacă absoarbe piaţa. Puterea de cumpărare este limitată şi există riscul să scadă vânzările. O îngrijorare mare o avem din partea salariaţilor, pentru că atunci când o să primească facturile mărite o să ne zică că nu le mai ajunge salariul. Toate acestea nu ştiu unde o să ne ducă, la dublarea preţurilor? Nu ştiu ce să spun, dar în orice caz lucrurile sunt scăpate de sub control. Eu am primit la brutărie notificare la energie pentru un preţ de cinci ori mai mare şi de şase ori la gaze, colegii din ţară au primit de la 200 de lei şi ceva de lei pe MW la 2.500 de lei, de 12 ori i-a crescut preţul la energie. Este inadmisibil. Nu ştim ce se întâmplă, au scăzut resursele pe plan mondial sau cineva îşi bate joc de noi?”, a subliniat şeful ROMPAN.

În acest context, preţul pâinii ar putea înregistra o creştere de 10 – 15% în această perioadă, sub costul de producţie, după o majorare de 10 – 15%, care a avut loc deja. „Am avut deja influenţe în preţ de 10 – 15% şi cred că mai vin 10 – 15%. Noi încercăm să menţinem preţurile, dar oamenii nu pot rezista o lună şi jumătate cu costuri mai mari şi pierderi însemnate. Este politica fiecărui agent economic şi când constată că nu mai are încasări ca să plătească furnizorii nu mai are ce sa facă. Vă spun că s-au scumpit toate, chiar şi pungile în care noi băgăm pâinea s-au făcut 20 – 25 de bani, mai plăteşti şi ecotaxa de 15 bani şi iată că sunt 35 de bani care trebuie să-i pui la o franzelă. Este foarte mult, iar să dai pâinea fără pungă nu poţi. Repet, nu ştiu ce o să facem”, a adăugat Aurel Popescu.

Şi în ceea ce priveşte cozonacii, produsele de panificaţie cele mai căutate în perioada sărbătorilor de iarnă, Popescu a transmis că nu crede că mai pot fi menţinute preţurile, pentru că s-a scumpit totul. „Uleiul, de exemplu, a ajuns la 10 lei pe litru, faţă de 3 lei şi ceva. Eu cred că vom mânca anul acesta cozonaci mai scumpi. Nu avem ce face”, a menţionat acesta.

Pe de altă parte, preşedintele ROMPAN speră să obţină sprijin pentru industria de morărit şi panificaţie odată cu instalarea noului guvern.

„Eu îmi pun speranţe, odată cu instalarea noului guvern, pentru că degeaba dai bani la populaţie şi îi reduci tarifele la utilităţi, dacă nu dai şi agentului economic un ajutor. Noi vom avea sute de falimente şi închideri de unităţi, pentru că cei mici nu vor rezista, închid unitatea şi dau drumul dacă vor veni vremuri mai bune. Dar noi industria nu avem ce face trebuie să asigurăm necesarul de consum al populaţiei şi trebuie să ne adaptăm din mers tuturor şicanelor care vin din partea guvernanţilor. În primul rând vreau să reiau discuţia cu ministrul Energiei pentru o schemă specială pentru morărit şi panificaţie. O schemă diferită faţă de cea pentru IMM-uri, pentru că acolo e vorba de 100 de kilowaţi, iar noi nu avem ce face cu 100 de kilowaţi, noi îi mâncam pe oră, vrem o schemă în megawaţi. De asemenea, instalarea de panouri solare este o idee pe care noi o îmbrăţişăm şi vrem să ne dotăm, pentru că ai avantajul să îţi produci energia ta şi te costă şi mai puţin. Deci strângem din dinţi câteva luni şi să sperăm ca după aprilie va veni ceva în jos din preţurile acestea imense”, a explicat Aurel Popescu.

De asemenea, acesta a anunţat că intenţionează să discute şi cu reprezentanţii Ministerului Agriculturii în ceea ce priveşte o schemă de ajutor pentru panificaţie în vederea achiziţionării de utilaje perfomante, în special din fonduri europene.

„Cu Ministerul Agriculturii vrem să discutăm despre o schemă de ajutor pentru panificaţie ca să facem investiţii şi eventual să ne axăm pe investiţii cu finanţare din partea UE, în special pentru utilaje perfomante, în sensul consumului mai mic de energie electrică decât cele pe care le avem în dotare. Şi aici se poate face o schemă de ajutor, pentru că alte soluţii nu văd. Trebuie să facem o discuţie împreună cu reprezentanţii Ministerului Energiei şi Ministerului Agriculturii să discutăm aşezat pentru că lucrurile sunt scăpate de sub control şi noi nu mai ştim cum să ne redresăm şi cum să ne adaptăm acestei situaţii”, a mai spus preşedintele ROMPAN.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare