Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cum era să fie înșelată o persoană din Alba, chiar de către un site care verifică fraudele prin card bancar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum era să fie înșelată o persoană din Alba, chiar de către un site care verifică fraudele prin card bancar

O persoană din Alba, care a accesat un site pentru verificarea fraudelor prin card bancar, a fost chiar victima unei astfel de înșelăciuni.

Probele administrate în cauză relevă că, la data de 16.08.2022, persoana vătămată a accesat site-ul www.godold.com, apoi și-a creat un cont unde a introdus datele cardului bancar personal, fiind de acord cu plata unei sume de bani pentru crearea acelui cont.

La scurt timp după crearea contului, persoana vătămată a primit pe telefonul mobil o notificare conform căreia din contul său bancar a fost efectuate mai multe tranzacții pe care aceasta nu le-a solicitat sau aprobat.

La momentul audierii, persoana vătămată s-a constituit parte civilă cu suma de 219 lei, reprezentând prejudiciul cauzat de către persoane rămase neidentificate.

Din răspunsul comunicat de către bancă, reiese faptul că refuzurile la plată au fost soluționate favorabil clientului, însă nu deține informații privind punctul de compromitere al datelor cardului și nu se constituie parte civilă în cauză.

Conform procesului-verbal încheiat de către organele de poliție la data de 20.02.2023, se constată că persoanei vătămate i s-a restituit în cont suma contestată, prejudiciul fiind astfel recuperat și în consecință nu mai are nicio pretenție de natură penală sau civilă în cauză.

„Având în vedere împrejurările concrete de comitere a faptei și urmările produse – prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate, iar persona vătămată nu mai are nicio pretenție de natură civilă sau penală în cauză, ceea ce conduce la diminuarea rezonanței sociale a faptei penale, precum și lipsa posibilităților de identificare a autorilor prin raportare la mijloacele de proba administrate, disproporția vădită între gravitatea urmărilor infracțiunilor și cheltuielile pe care le-ar implica desfășurarea procesului penal, se consideră că adoptarea unei soluții de renunțare la urmărirea penală este pe deplin justificată și în concordanță cu principiul oportunității procesului penal, reglementat de art. 7 din Codul pr. penală”, se arată în motivarea instanței.

Astfel, Judecătoria Blaj a hotărât faptul că „Admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj şi, în consecinţă:

În baza art. 318 alin. 14 şi 15 Cod procedură penală, constatând legalitatea şi temeinicia soluţiei de renunţare la urmărirea penală dispusă prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj, confirmă această soluţie dispusă în cauză, având ca obiect, infracțiunea de efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, prevăzută de art. 250 alin.l Cod Penal, săvârşită de autori necunoscuţi în dauna persoanei vătămate. 274 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare vor rămâne în sarcina statului”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea