Rămâi conectat

Actualitate

Cum economisim bani pentru vacanță? 7 sfaturi pentru a vizita destinația de vis

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum economisim bani pentru vacanță? 7 sfaturi pentru a vizita destinația de vis

Banii ne stresează: un studiu realizat de banca N26 spune că problemele financiare pentru oameni sunt una dintre sursele majore de anxietate și stres.

„Călătoriile, ca și orice activitate care te face să te simți bine, nu sunt niciodată cheltuieli de prisos”, declară consultantul financiar Elisabetta Galeano.

„Nu este esențial să ai un buget mare: trebuie doar să stabilești o sumă maximă de cheltuită în funcție de disponibilitatea ta și pe baza acesteia alegi unde să mergi și ce să faci. Poate fi o excursie în afara orașului, un weekend, o vacanță tropicală – nu contează unde, important este să pleci”, potrivit Vanity Fair.

„Cineva stă astăzi la umbră pentru că altcineva a plantat un copac cu mult timp în urmă ”

«Avuția este un concept relativ: pot deveni mai bogat dacă am mai multe venituri decât cheltuieli, și sunt cei care au mai mult și cei care au mai puțin. Important este să gestionezi cu grijă, și fără obsesie, ceea ce ai. În cele din urmă, fructul este întotdeauna cules: chiar și Warren Buffett susține că „Cineva stă astăzi la umbră pentru că altcineva a plantat un copac cu mult timp în urmă”.

Sfaturi pentru a economisi bani în vacanță

1. Stabiliți bugetul

Elisabetta Galeano spune : «Înainte de a cheltui este esențial să știi cât poți cheltui. Pentru sărbători trebuie să pleci fie de la ce ai economisit intenționat, fie de la ceea ce este pe factură: în acest caz, înainte de a defini suma, pentru a nu fi în dificultate, este totuși important să faci o estimare a sumei. Pe scurt, renunțarea la o cină în oraș sau la o rochie poate fi utilă pentru a economisi și a pune bani în plus la bugetul pentru vacanță.

2. Imaginează-ți cum vor fi cheltuiți banii

„Pentru a cheltui mai bine, este de asemenea util să prevedem cum vor fi folosiți banii disponibili, numărând atât cheltuielile necesare, cât și cheltuielile accesorii. În mod normal, 50% pleacă pentru sejururi și zboruri, 20% pentru mâncare (cu excepția cazului în care decideți să luați întotdeauna prânzul și cina afară), 20% pentru divertisment și 10% pentru urgențe. Ține cont de fiecare articol și stabilește o cifră, încercând să nu te întinzi prea mult”, a continuat Elisabetta Galeano.

3. Ține evidența cheltuielilor

Elisabetta Galeano spune: «Pentru a-ți ține sub control situația economică reală, cel mai util lucru de făcut, chiar și în vacanță, este să notezi cât cheltuiești. În acest sens, aplicații precum MoneyManager sau MoneyPro ajută foarte mult: înregistrează cheltuielile și creează bugete pentru fiecare element de cheltuială”.

4. Planificați în detaliu călătoria din timp

Elisabetta Galeano spune : «Trebuie să înțelegi unde mergi și ce vrei să faci pentru a realiza cât de departe trebuie să călătorești pentru a descoperi locul. De exemplu, dacă vrei o vacanță doar pe plajă, în general, un hotel lângă plajă este mai bine decât unul mai departe, care ar necesita folosirea unei mașini în fiecare zi.

5. Evitați achizițiile impulsive sau cheltuielile exagerate- Trucul zilei de după

Elisabetta Galeano spune: «În vacanță nu trebuie să mergi la cumpărături, chiar dacă de multe ori crezi contrariul și cumperi din impuls. Ca să nu cazi în capcană.

Încearcă trucul zilei de după: dacă, văzând obiectul reperat cu o zi înainte îți dai seama că nu te poți lipsi de el, ia-l, altfel nu.

La fel și în ceea ce privește o cheltuială scumpă, poate neprogramată, precum o seară specială într-un loc elegant: fă-o dacă vrei și nu dacă le convine doar tovarășilor tăi de călătorie. Apoi, dacă depășește bugetul, amintiți-vă că trebuie să economisiți în altă parte pentru a ajunge din urmă.”

6.Asigurați un fond de urgență

Elisabetta Galeano spune : «Ar trebui să avem mereu, pentru că viața ne pune mereu în fața unor situații neplăcute și chiar și în vacanță ar putea fi de folos, pentru că sunt lucruri care nu pot fi planificate. De exemplu, un zbor pentru întoarcere mai devreme sau cheltuieli medicale.

7.Asigurarea este acum mai utilă ca niciodată

Elisabetta Galeano spune: „Întotdeauna este util să încheiați o asigurare pentru că neașteptatul este chiar după colț, mai ales acum, cu pandemia Covid: din acest motiv, pentru a nu pierde tot ce ai cheltuit, merită să rezervi locuri cu anulare gratuită, încheiați o asigurare de anulare a călătoriei, și chiar o asigurare de sănătate, ceea ce este întotdeauna o certitudine atunci când călătoriți.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea