Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cum e cu criza, domnilor guvernanţi: v-aţi hotărât dacă am ieşit sau nu?

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Da! România este pe un drum de ieşire din criză şi nu vom ajunge ca ţările pe care le vedem deja intrate în derapaj. Şi vom mai vedea şi altele. România a evitat derapajul şi îşi ia drumul spre creştere economică. Putem fi optimişti” ne spunea debordând de optimism preşedintele Băsescu, în ultima lună a anului trecut.
Dar cum perspectivele bune nu ţin la Cotroceni nici trei luni încheiate uneori, acum câteva zile, acelaşi domn Băsescu părea subit lovit de o îngrijorare terifiantă, cum că ne poate invada curând o nouă criză: „Ştiţi ce mă îngrozeşte: dacă se întoarce din nou criza? Dacă se întoarce?”
Oare de unde i se trage domnului preşedinte acest urât coşmar, dacă binele se instalase definitiv deja, cu toate bagajele şi acest lucru fusese comunicat oficial, în luna februarie a acestui an, de către doamna ministru Udrea, care se lăuda plină de mândrie că PDL a scos ţara din criză: „PD-L poate să anunţe, după ultimele date oficiale care au fost publicate, că PD-L a scos România din criză. Avem creştere economică pe ultimul trimestru şi, dacă vom continua să fim serioşi, fermi, să nu fim populişti, nu e cazul să cedăm după ce doi ani am luat cele mai dure măsuri, drumul nostru e unul ascendent! E meritul preşedintelui PD-L, premierul Boc”.
Dar stupoare: optimismul fluctuant al domnului preşedinte pare să-l fi virusat instant şi pe premierul în funcţie, care, după o perioadă a optimismului mereu ascendent de mai bine de doi ani – perioadă în care, nimeni altul decât domnul Boc ne anunţa săptămânal că suntem pe drumul cel bun  şi am ieşit din criză sau vom ieşi sigur luna următoare -, acum, tot dumnealui îşi dozează cu o măsură optimismul efervescent altădată şi ne vorbeşte zilnic doar despre ieşirea sigură a economiei româneşti din recesiune! Domnul Boc reuşeşte astfel să-şi contrazică flagrant colega de cabinet şi partid,  pe doamna Udrea, care îi acorda lauri cu o lună în urmă, exact pentru scoaterea ţării din criză: „Ieşirea din criză va fi o chestiune de durată. Ieşirea oficială din recesiune este primul pas, cu siguranţă nu şi singurul, pentru ieşirea din criză care este mult mai amplă şi cu efecte mai nebănuite decât cele pe care le-am avut în vedere la începutul ei. Dar e un prim pas pe un drum destul de lung”, ne-a spus în martie domnul Boc, culmea, ceva mai rezervat ca de obicei!
Se pare că portocaliilor le place la nebunie cuvântul criză sau jocul permanent de-a hocus-pocus cu criza, pe care, câteodată, o ascund bine de ochii lumii şi ai poporului,  până reuşeşte FMI-ul să o găsească…
Altădată, tot dumnealor ne arată existenţa faimoasei deja crize, în toată splendoarea ei, prin mulţimea nesfârşită de măsuri de austeritate, decise intempestiv şi de-a valma, de aceiaşi portocalii!
Eu le propun şi domnului Băsescu şi guvernanţilor săi minunaţi să se întâlnească între ei mai des şi să încerce să se pună odată pentru totdeauna de acord: când şi cum vom ieşi din criză şi din recesiune sau dacă mai avem vreo şansă în următorii douăzeci de ani!
Pentru că scepticii nu se află doar în tabăra noastră, a Opoziţiei, ci şi în zona specialiştilor: „Nu avem şanse să ieşim din criză anul acesta, poate nu vom avea şanse să ieşim nici la anul, când va fi an electoral. Poate să mai dureze încă un an. Dumnezeu ştie cât va dura criza, pentru că aici nu se încumetă nimeni să facă prognoze. Toată lumea se încumetă să facă prognoze privind ieşirea din recesiune”, a afirmat recent domnul Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR…
Deputat PNL Alba
Teodor Atanasiu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial” Primăria Alba Iulia organizează prima licitație pentru concesionarea unei parcele de aproape 2 ha de teren (18.104 mp), din viitorul Parc Industrial, situat în apropiere de șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. potrivit anunțului publicat pe site-ul primăriei: Municipiul Alba Iulia, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea