Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cum e cu criza, domnilor guvernanţi: v-aţi hotărât dacă am ieşit sau nu?

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

„Da! România este pe un drum de ieşire din criză şi nu vom ajunge ca ţările pe care le vedem deja intrate în derapaj. Şi vom mai vedea şi altele. România a evitat derapajul şi îşi ia drumul spre creştere economică. Putem fi optimişti” ne spunea debordând de optimism preşedintele Băsescu, în ultima lună a anului trecut.
Dar cum perspectivele bune nu ţin la Cotroceni nici trei luni încheiate uneori, acum câteva zile, acelaşi domn Băsescu părea subit lovit de o îngrijorare terifiantă, cum că ne poate invada curând o nouă criză: „Ştiţi ce mă îngrozeşte: dacă se întoarce din nou criza? Dacă se întoarce?”
Oare de unde i se trage domnului preşedinte acest urât coşmar, dacă binele se instalase definitiv deja, cu toate bagajele şi acest lucru fusese comunicat oficial, în luna februarie a acestui an, de către doamna ministru Udrea, care se lăuda plină de mândrie că PDL a scos ţara din criză: „PD-L poate să anunţe, după ultimele date oficiale care au fost publicate, că PD-L a scos România din criză. Avem creştere economică pe ultimul trimestru şi, dacă vom continua să fim serioşi, fermi, să nu fim populişti, nu e cazul să cedăm după ce doi ani am luat cele mai dure măsuri, drumul nostru e unul ascendent! E meritul preşedintelui PD-L, premierul Boc”.
Dar stupoare: optimismul fluctuant al domnului preşedinte pare să-l fi virusat instant şi pe premierul în funcţie, care, după o perioadă a optimismului mereu ascendent de mai bine de doi ani – perioadă în care, nimeni altul decât domnul Boc ne anunţa săptămânal că suntem pe drumul cel bun  şi am ieşit din criză sau vom ieşi sigur luna următoare -, acum, tot dumnealui îşi dozează cu o măsură optimismul efervescent altădată şi ne vorbeşte zilnic doar despre ieşirea sigură a economiei româneşti din recesiune! Domnul Boc reuşeşte astfel să-şi contrazică flagrant colega de cabinet şi partid,  pe doamna Udrea, care îi acorda lauri cu o lună în urmă, exact pentru scoaterea ţării din criză: „Ieşirea din criză va fi o chestiune de durată. Ieşirea oficială din recesiune este primul pas, cu siguranţă nu şi singurul, pentru ieşirea din criză care este mult mai amplă şi cu efecte mai nebănuite decât cele pe care le-am avut în vedere la începutul ei. Dar e un prim pas pe un drum destul de lung”, ne-a spus în martie domnul Boc, culmea, ceva mai rezervat ca de obicei!
Se pare că portocaliilor le place la nebunie cuvântul criză sau jocul permanent de-a hocus-pocus cu criza, pe care, câteodată, o ascund bine de ochii lumii şi ai poporului,  până reuşeşte FMI-ul să o găsească…
Altădată, tot dumnealor ne arată existenţa faimoasei deja crize, în toată splendoarea ei, prin mulţimea nesfârşită de măsuri de austeritate, decise intempestiv şi de-a valma, de aceiaşi portocalii!
Eu le propun şi domnului Băsescu şi guvernanţilor săi minunaţi să se întâlnească între ei mai des şi să încerce să se pună odată pentru totdeauna de acord: când şi cum vom ieşi din criză şi din recesiune sau dacă mai avem vreo şansă în următorii douăzeci de ani!
Pentru că scepticii nu se află doar în tabăra noastră, a Opoziţiei, ci şi în zona specialiştilor: „Nu avem şanse să ieşim din criză anul acesta, poate nu vom avea şanse să ieşim nici la anul, când va fi an electoral. Poate să mai dureze încă un an. Dumnezeu ştie cât va dura criza, pentru că aici nu se încumetă nimeni să facă prognoze. Toată lumea se încumetă să facă prognoze privind ieşirea din recesiune”, a afirmat recent domnul Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR…
Deputat PNL Alba
Teodor Atanasiu


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Un bucătar din Alba, pe scena Stand Up Revolution, de la Antena 1. Ce impresie au făcut bancurile și scheciurile sale vânătorești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Horvat Daniel Călin, cunoscutul bucătar albaiulian, a participat la emisiunea Stand Up Revolution de la Antena 1, în episodul transmis vineri, 7 octombrie 2022.

Bucătarul are 51 ani și este din Alba Iulia. Acesta este vânător și bucătar specializat pe preparate vânătorești/ pescărești, de aproximativ 15 ani de zile. Călin Horvat a intrat încrezător în platoul emisiunii. Acesta le-a spus juraților cu ce se ocupă, moment în care Dan Badea a făcut dezvăluiri neașteptate. Glumele concurentului au stârnit reacții neașteptate la masa juriului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Acesta povestește că a cochetat cu bucătăria încă de mic copil, bunica dânsului fiind socăciță, în satul Stremț: ”De la ea și de la soția, mea, ulterior, am învățat multe, în bucătărie”, spune domnul Călin.

În anul 2019, acesta a participat la Concursul Culinar MasterChef România, unde a reușit să se califice în faza cu jurați, câștigând șorțul MasterChef: ”Pentru mine, acest concurs a însemnat cea mai tare experiență în materie culinară, deschizându-mi noi orizonturi, în acest domeniu”, declară bucătarul.

A mai participat la numeroase concursuri de gătit, interne și internaționale, clasându-se de fiecare dată, pe podium. A gătit în bucătării de top din străinătate, alături de bucătari celebrii, de la care s-a străduit să învățe cât mai multe, din arta culinară.

La emisiunea Stand up Revolution de la Antena 1 s-a înscris cu mult drag și speranță și speră că va face o figură bună, cu bancurile și scheciurile sale vânătorești.

”Aici am întâlnit o echipă de oameni minunați și le mulțumesc pentru tot. Am avut ocazia să concurez alături de vedete consacrate, din țară și străinătate, ceea ce m-a bucurat nespus. Am cunoscut oameni minunați și am legat prietenii trainice! Mulțumesc tuturor!”, povestește domnul Călin după experiența de la Antena 1.

Premiera noului sezon „Stand-Up Revolution” a avut loc vineri, 30 septembrie, de la 21:30, la Antena 1 și este prezentat de Șerban Copoț și Ilona Brezoianu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Bilete de tratament pentru pensionarii din Alba: Câte locuri sunt disponibile și în ce stațiuni

FURDUI Alexandru

Publicat

în

Bilete de tratament pentru pensionarii din Alba: Câte locuri sunt disponibile și în ce stațiuni

Casa Județeană de Pensii Alba informeză persoanele care doresc să beneficieze de bilet de tratament cu plecare din data de 17.10.2022, respectiv 19.10.2022, că sunt bilete disponibile în mai multe stațiuni.

CITEȘTE ȘI: Noutăți PENSII 2022: Când apare noua formulă de recalculare a pensiilor

Cei interesaţi pot să aleagă dintre staţiunile:

Geoagiu Băi- Hotel Ceres- 10 locuri;
Călimănești – Hotel Central – 2 locuri;
1 Mai- Hotel Ceres- 2 locuri;
Turda- Hotel Arieșul – 7 locuri;

Elit - Gustul Desăvârșit

Biletele se pot ridica de la ghiseul institutiei in perioada 10.10.2022-13.10.2022


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

15 „aurari“ din Roșia Montană, achitați de acuzațiile de vandalizare a uzinei de preparare a aurului: Faptele s-au prescris

Ziarul Unirea

Publicat

în

15 „aurari“ din Roșia Montană, achitați de acuzațiile de vandalizare a uzinei de preparare a aurului: Faptele s-au prescris

În dosarul care viza vandalizarea și distrugerea fostei uzine din Gura Roșiei, 15 persoane de etnie romă din Roșia Montană au fost achitate pentru infracțiuni de distrugere și furt.

Parte vătămată în dosar este filiala Roşiamin Roşia Montană a companiei Minvest Deva, exploatare minieră de aur închisă în prezent care are în administrare obiectivul de la Gura Roşiei, unde a funcţionat în trecut uzina de prelucrare primară a zăcământului exploatat. Infracțiunile au fost documentate de polițiști în anul 2014, iar dosarul a fost trimis în judecată în 2019.

Poliţiştii au identificat la percheziţiile realizate în urmă cu opt ani persoane despre care exista suspiciunea că au comis furturi, la domiciliile mai multora fiind identificate materiale de construcţii provenite din comiterea de infracţiuni.

Elit - Gustul Desăvârșit

Astfel, s-a stabilit că persoanele au intrat fără drept în incinta fostei uzine de preparare Gura Roşiei şi au distrus pereţii şi acoperişurile unor clădiri. Materialele de construcţii rezultate, fie le-au transportat la domicilii fie le-au vândut diferitor persoane.

Uzina de preparare Gura Roşiei a rămas fără pază din anul 2013.

„În această situaţie s-au constatat nenumărate intrări ilegale din partea unor persoane neautorizate, prin aceasta producându-se prejudicii în urma distrugerii clădirilor pentru recuperarea de materiale de construcţii şi fier vechi. După desfiinţarea posturilor de pază, în incinta fostei Uzine de preparare Gura Roşiei au fost distruse clădirile existente iar materialele rezultate au fost sustrase”, au susținut reprezentanții societății miniere.

Fapte prescrise încă din 2019

Pe 20 septembrie 2022, Judecătoria Câmpeni a constatat că infracțiunile imputate celor 15 inculpați s-au prescris încă din 2019. Magistratul a aplicat dispozițiile a două decizii ale Curții Constituționale privind declararea ca neconstituțional a articolului din Codul penal privind prescripția specială.

„Având în vedere cele două decizii CCR se va constata că în prezenta cauză sunt aplicabile doar dispoziţiile comune privind termenele de prescripţie răspunderii penale, conform art. 154 Cod penal, fără a se putea reţine şi dispoziţiile privind prescripţia specială conform art. 155 Cod penal. Chiar dacă se are în vedere că actele pentru care s-a formulat acuzaţia, ar fi fost săvârșite în ultima zi a intervalului arătat în Rechizitoriu, respectiv 30.06.2014, termenul de prescripţie a răspunderii penale s-ar fi împlinit la data de 30.06.2019, respectiv înainte de momentul emiterii Rechizitoriului”, a precizat judecătorul.

Fosta uzină de preparare din satul Gura Roşiei este amplasată la circa 7 kilometri de centrul comunei Roşia Montană, în imediata apropiere a „cartierului” de romi Dăroaia, unde trăiesc câteva sute de persoane. După închiderea minei de stat în 2006, platforma industrială a fost atacată sistematic de persoanele fără ocupaţie şi fără loc de muncă.

Furturile s-au înmulţit când zona a rămas fără pază. Oficial, uzina era în conservare, dar, treptat, au început să dispară gardul împrejmuitor și părţi din clădiri. Apoi au dispărut și deşeurile industriale rămase de pe urma procesului de prelucrare a concentratului extras din galerii sau din carierele aflate în zona superioară a comunei.

Sursa: adevarul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea