Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cum a scăpat un deținut furios din Penitenciarul Aiud de încă o pedeapsă: De ce s-a renunțat la urmărirea penală

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum a scăpat un deținut furios din Penitenciarul Aiud de încă o pedeapsă: De ce s-a renunțat la urmărirea penală

Un bărbat din Alba, deținut la Penitenciarul Aiud a scăpat de încă o pedeapsă pentru distrugere, după ce procurorii au renunțat la urmărirea penală.

În data de 8 martie 2023, magistrații Judecătoriei Aiud au admis cererea procurorilor. Motivarea a fost făcută publică pe portalul rejust.ro.

În fapt s-a reținut că, la data de 07.05.2021, în jurul orei 13.00, bărbatul, deținut în cadrul Penitenciarului Aiud, pe fondul stării de furie, a distrus geamul camerei de deținere, cauzând Penitenciarului Aiud un prejudiciu în cuantum de 29,40 RON, recuperat integral la data de 27.09.2021, din fișa contabilă a persoanei în cauză.

„Prin prisma principiului oportunității urmăririi penale, având în vedere că persoana vătămată a cerut întreruperea cercetărilor penale, menționând expres că nu are nicio pretenție față de intimat, s-a constatat că nu există un interes public în realizarea obiectului acesteia.

Se apreciază că la dosarul cauzei există un probatoriu temeinic care permite a se stabili, fără îndoială, existenta faptei și împrejurările comiterii acesteia, însă analiza acestora duce la concluzia că nu este oportun să se procedeze la urmărirea penală pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere”, se arată în motivarea instanței.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

O tânără din Apuseni, ”fată de oraș” în timpul săptămânii și „fata cu animalele” de la munte, în weekend. Cum reușește Cristina Pașca să împace meseria cu creșterea animalelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

O tânără din Apuseni, ”fată de oraș” în timpul săptămânii și „fata cu animalele” de la munte, în weekend. Cum reușește Cristina Pașca să împace meseria cu creșterea animalelor Pe tânăra Cristina Ioana Pașca, din Gârda de Sus, comună din inima Munților Apuseni, am cunoscut-o încă de când era elevă pe băncile Colegiului Economic „Dionisie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea