Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cum a reușit un bărbat din Alba, „performanța” de a fi condamnat pentru șase infracțiuni după ce a furat două mașini: A condus un autoturism sub influența forței gravitației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum a reușit un bărbat din Alba, „performanța” de a fi condamnat pentru șase infracțiuni după ce a furat două mașini: A condus un autoturism sub influența forței gravitației

Un bărbat din orașul Cugir, a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Alba Iulia la doi ani și 10 luni de închisoare în regim de detenție pentru un număr de șase infracțiuni. P. T. a furat în două rânduri mașini cu scopul de a se deplasa pe drumurile publice, într-unul din cazuri acesta sustrăgând și o baterie de la un alt autovehicul.

A condus mașinile fără permis de conducere, o dată fiind și sub influența băuturilor alcoolice. Faptele acestuia au avut loc noaptea, în 17 iunie 2021, respectiv 21 decembrie 2021.

În noaptea de 17 iunie 2021, orele 1.00 , bărbatul a sustras un autoturism Dacia de la firma la care lucra, pe care l-a condus pe un drum public fără a avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. A fost oprit de un echipaj de poliție care a constatat că nu avea permis și era sub influența băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 1,72 grame g/% alcool pur în sânge.

Elit - Gustul Desăvârșit

A condus o mașină sub influența forței gravitației

În noaptea de 31 decembrie 2020/ 1 ianuarie 2021, P. T. a furat o mașină parcată pe o stradă din comuna Sântimbru. Pentru că mașina nu pornea, a împins-o pe drumul public aproximativ un kilometru, până în dreptul pasajului de trecere la nivel cu calea ferată, iar pe o porţiune de drum înclinată s-a urcat în autoturismul care rula singur sub influenţa forţei gravitaţiei.

„Întrucât nu a reuşit să pornească motorul autoturismului, în jurul orelor 3.00, inculpatul a pătruns în grădina imobilului nr. 61, iar de la combina agricolă a acestuia, a sustras o baterie în valoare de 500 lei, pe care a transportat-o până la autoturism, unde a încercat fără succes să pornească motorul. Ulterior a plecat lăsând autoturismul şi bateria pe drumul public în dreptul pasajului de cale ferată din Sântimbru, loc în care au fost descoperite de organele de poliţie în dimineaţa zilei de 1 ianurie 2021”, se precizează în hotărârea Judecătoriei Alba Iulia, din 11 august 2022.

Amprente pe mașină și imagini de pe camerele de supraveghere

Polițiștii au descoperit amprente ale bărbatului pe mașina furată și au probat faptele și cu ajutorul imaginilor de la camerele de supraveghere ale Primăriei Sântimbru. Acesta a recunoscut faptele, dar nu a scăpat de închisoare în regim de detenție.

„Deşi inculpatul a recunoscut săvârşirea faptelor în cursul judecăţii acesta nu s-a prezentat în faţa instanţei decât cu mandat de aducere, iar după ce s-a amânat judecarea cauzei în vederea angajării unui apărător ales, nu s-a mai prezentat la niciun termen de judecată. Stabilirea unei pedepse cu închisoarea a cărei executare să se realizeze în regim de detenție este singura modalitate care ar asigura atingerea scopului sancționator al pedepsei”, se mai susține în documentul citat.

În final, a fost condamnat la doi ani și 10 luni de închisoare în regim de detenție. Bărbatul a contestat, totuși, hotărârea Judecătoriei Alba Iulia, dosarul urmând să ajungă la Curtea de Apel.

Sursa: adevarul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Somn URIAȘ prins pe Tăul Mare de la Roșia Montană, în urmă cu o lună: Lacul ar fi plin de asemenea „monștri”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Somn URIAȘ prins pe Tăul Mare de la Roșia Montană, în urmă cu o lună: Lacul ar fi plin de asemenea „monștri”

Lacul de acumulare piscicolă Tăul Mare din Roșia Montană nu dă doar bătăi de cap autorităților, ci aduce și bucurii pescarilor.

În urmă cu aproximativ o lună, un pescar a reușit să facă o captură de ținut minte, prinzând, la boboc de rață, un somn de 1.75 metri și aproximativ 43 de kilograme.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit pescarului, în Tăul Mare din comuna Roșia Montană au fost observate și capturate exemplare de somn mult mai mari de-a lungul timpului.

Asemenea pești uriași au fost prinși anul acesta și pe râul Mureș, dar într-un număr mai mic în acest an, din cauza braconajului.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Scandal pe piața energiei: Germania acuză SUA că vinde gaz la ”prețuri astronomice”

Culda Ionică

Publicat

în

Scandal pe piața energiei: Germania acuză SUA că vinde gaz la ”prețuri astronomice”

Ministrul Economiei, Robert Habeck, a reproşat miercuri, 5 octombrie, mai multor ţări, în primul rând SUA, că vând la preţuri foarte ridicate gazele care le înlocuiesc pe cele din Rusia, transmite AFP.

”Anumite ţări, chiar prietene, obţin adesea preţuri astronomice”, a declarat oficialul într-un interviu acordat ziarului regional Neue Osnabruecker Zeitung. ”Asta creează o problemă”, a apreciat el, adăugând că a cerut Comisiei Europene să ”discute” cu statele respective.

Elit - Gustul Desăvârșit

După ce a invadat Ucraina şi a fost sancţionată de Occident, Rusia a redus mai întâi semnificativ livrările de gaz către Germania, iar la începutul lui septembrie le-a sistat. Înainte de conflict, gazul rusesc reprezenta 55% din importuri.

Prin urmare, Berlinul a fost nevoit să îşi diversifice furnizorii şi a crescut considerabil volumul achiziţiilor de gaze naturale lichefiate (GNL), mult mai scumpe. La fel au procedat şi alte ţări europene, orientându-se în special către Statele Unite, iar ponderea GNL americane în importurile europene respective a crescut de la 28% anul trecut la 45% în prezent.

Habeck s-a referit deci în primul rând la furnizorii americani, reamintind că ”Statele Unite au făcut apel la noi când au explodat preţurile petrolului” şi apreciind că ”o astfel de solidaritate ar fi utilă şi pentru amortizarea preţurilor gazelor”.

În primăvară, când preţurile la petrol erau în creştere, Statele Unite au făcut apel la rezerva strategică naţională pentru a reduce presiunea asupra pieţelor, iar aliaţii lor din Agenţia Internaţională pentru Energie au sprijinit acest efort, menţionează AFP.

Germania cere, de asemenea, Uniunii Europene să îşi coordoneze achiziţiile de gaze, pentru a obţine preţuri mai scăzute. Ministrul citat a afirmat că UE trebuie ”să îşi pună în comun puterea pe piaţă şi să orchestreze un comportament de achiziţii inteligent şi sincronizat (…) astfel încât diferitele state din Uniune să nu liciteze unele împotriva altora”.

Berlinul a anunţat săptămâna trecută un plan de asistenţă în valoare de 200 de miliarde de euro pentru plafonarea preţului la gaze atât pentru populaţie, cât şi pentru economia germană. Iniţiativa a fost criticată de alte ţări europene, în special de Franţa şi Italia, care au acuzat Germania că acţionează de una singură.

Sursă: ziare.com


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| Alba Iulia, capitala fondurilor europene pentru o zi:  La Sala Unirii se semnează documentul care aduce României 31.5 miliarde euro nerambursabili

Ziarul Unirea

Publicat

în

LIVE VIDEO| Alba Iulia, capitala fondurilor europene pentru o zi:  La Sala Unirii se semnează documentul care aduce României 31.5 miliarde euro nerambursabili

Miercuri, 5 octombrie, Alba Iulia devine, pentru o zi, capitala fondurilor europene. La această oră are loc, în Sala Unirii, ceremonia de semnare a Acordului de Parteneriat 2021-2027 dintre România și Comisia Europeană.

Documentul oficial va fi semnat de Elisa Ferreira, Comisar European pentru Coeziune și Reforme și de Marcel Ioan Boloș, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, în prezența premierului român, Nicolae Ciucă și a altor invitați din țară și de peste hotare.

Elit - Gustul Desăvârșit

România va benefecia de fonduri europene în valoare de 45 de miliarde de euro, dintre care 31.5 de miliarde de euro fonduri nerambursabile. Banii vor fi investiți „în sănătate, în mediul de afaceri şi pentru un mediu mai curat.

Acordul de Parteneriat dintre Comisia Europeană și România acoperă finanțarea politicii de coeziune – care cuprinde Fondul European de Dezvoltare Regională, Fondul Social European Plus și Fondul de Coeziune – alături de Fondul pentru Tranziție Justă și Fondul European pentru Afaceri Maritime, Pescuit și Acvacultură. Investițiile concrete din teritoriu vizează 8 programe regionale și 9 programe naționale, alocarea financiară nerambursabilă fiind de peste 31.5 miliarde euro.

Acordul de Parteneriat subliniază importanța tranziției verzi și digitale în toate aspectele vieții economico-sociale, susținând inclusiv dezvoltarea economiei românești pe baze competitive, inovatoare și orientate către export.

Practic, prin acest document se garantează faptul că resursele publice alocate de Uniunea Europeană vor contribui la dezvoltarea inovării, la implementarea unor servicii medicale și sociale performante, la asigurarea celor mai bune oportunități de educație și formare, dar și la crearea unui sistem de transport sigur și ecologic, toate acestea asigurând creșterea competitivității țării noastre și a calității vieții tuturor cetățenilor.

Importanța acestui document pentru dezvoltarea durabilă a României este covârșitoare. În acest context, beneficiind de Înaltul Patronaj al domnului Nicolae-Ionel Ciucă, Primul-Ministru al României, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, responsabil de implementarea politicii europene de coeziune în țara noastră, va organiza


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea