Rămâi conectat

Actualitate

Cum a reușit un bărbat din Alba Iulia, care a amenințat cu moartea un echipaj de jandarmi, să beneficieze de o reducere a pedepsei

Publicat

în

Cum a reușit un bărbat din Alba Iulia, care a amenințat cu moartea un echipaj de jandarmi, să beneficieze de o reducere a pedepsei

Un bărbat din Alba Iulia care a amenințat cu moartea un echipaj de jandarmi, veniți să aplaneze un scandal pe care l-a provocat, a fost condamnat la plata unei amenzi penale. Însă, după un încheierea unui acord cu Parchetul, prin care inculpatul și-a recunoscut vinovăția, a beneficiat de o reducere a pedepsei.

Faptele bărbatului au avut loc în data de 31 martie, anul trecut. Potrivit anchetei, în ziua menţionată, inculpatul U. Lucian, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice a lovit cu pumnii un autoturism condus de o femeie. La faţa locului s-a deplasat un martor care a fost lovit de inculpat cu pumnul în burtă (faptă pentru care victima nu a formulat plângere prealabilă).

”Ulterior, martorul a sesizat organele de poliţie prin apel la SNUAU 112, la locul faptei deplasându-se numiţii (…) toţi jandarmi din cadrul I.J.J. Alba. În momentul în care persoana vătămată P. O. i-a cerut inculpatului să se legitimeze, acesta l-a ameninţat cu moartea, a simulat că-l loveşte cu capul şi i-a spus că după finalizarea intervenţiei îi va tăia capul, iar apoi le-a adresat ameninţări cu moartea şi celorlalţi trei jandarmi (fapte cu privire la care s-a dispus clasarea). Totodată, astfel cum rezultă din probatoriul administrat, prin faptele sale inculpatul a tulburat ordinea şi liniştea publică, deoarece fapta s-a produs în loc public, la faţa locului s-au adunat mai multe persoane iar altele au asistat la eveniment ieşind la balcoanele apartamentelor, iar martorii audiaţi în cauză au precizat că au fost indiganţi de comportamentul inculpatului”, se precizează în acordul prin care a recunoscut faptele.

Electrica Furnizare Discount

”Analizând acordul de recunoaştere a vinovăţiei înaintat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu inculpatul U. R. L., instanţa constată că în cauză sunt îndeplinite condiţiile prevăzute la art. 480 – 482 C .pr.pen., din materialul probator administrat în cursul urmăririi penale rezultând suficiente date cu privire la existenţa faptei pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală şi cu privire la vinovăţia inculpatului.

În ceea ce priveşte modalitatea de executare a pedepsei, instanţa are în vedere că aceasta se dispune raportat la scopul executării pedepsei, respectiv prevenirea săvârşirii de noi infracţiuni şi formarea unei atitudini corecte faţă de ordinea de drept, faţă de regulile de convieţuire socială şi faţă de muncă, în vederea reintegrării în societate a deţinuţilor sau persoanelor internate.

În raport de toate împrejurările de comitere a faptei, precum şi aprecierile inculpatului referitoare la recunoaşterea faptei în faţa organelor de anchetă penală, la posibilităţile de îndreptare, instanţa constată că pedeapsa amenzii este o pedeapsă corect individualizată”, a precizat magistratul care a validat documentul. Prin urmare, bărbatul a fost condamnat la pedepasa amenzii penale în valoare de 3.220 de lei pentru două fapte de ameninţare şi una de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Surse: Adevărul

Publicitate

Actualitate

Bogdan Hossu despre zilele libere în România: „Aceste punţi care se fac cu zilele libere legale sunt aberante”

Publicat

în

Bogdan Hossu despre zilele libere în România: „Aceste punţi care se fac cu zilele libere legale sunt aberante”

Președintele Sindicatului Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a discutat pentru DCNEWS.ro, referitor la zilele libere care se acordă în România, în comparație cu ce se întâmplă la nivel european.

Totul a plecat de la o întrebare a jurnalistului Val Vâlcu, care a menţionat criticile cu privire la minivacanţa de la începutul lunii decembrie. Conform acestuia, criticii spun că în România sunt prea multe zile libere, prea multe minivacanţe.

Electrica Furnizare Discount

Bogdan Hossu a reacţionat ferm şi a dat exemplul altor ţări din Europa.

„Sunt două aspecte. Primul, dacă o luăm statistic suntem sub media europeană a zilelor libere. Ca să fie clar! Sunt ţări care au mai multe zile libere decât România, sunt mai bogate în zile libere. Al doilea lucru, aceste punţi care se fac cu zilele libere legale, din punctul nostru de vedere, sunt aberante în modul în care sunt acordate. În sensul în care sunt stabilite cu 3-4 zile înainte, sunt în sectorul bugetar cu obligativitate de recuperare, iar cum s-a întâmplat acum în decembrie perioada de recuperare e foarte scurtă, deci probabil recuperarea va fi mai puţin eficientă şi reală ca atare.

Lucrătorul, neştiind că are punte din timp, nu poate să îşi facă o planificare familială. Operatorii turistici care sunt interesaţi să scoată pachete cu o ofertă cât mai bună sunt blocaţi pentru că nu ştiu ce se întâmplă”, a declarat Bogdan Hossu la DC NEWS TV.

„Am discutat cu noul ministru al Turismului ca în ianuarie să se anunţe oficial pentru tot anul (n.r. când vor fi punţi pentru zilele libere legale)”, a mai precizat liderul Cartel Alfa.

Bulai şi Vâlcu, remarci despre zilele libere la Nod în Papură

Jurnalistul Val Vîlcu și sociologul Alfred Bulai au vorbit despre cum se manifestă diferitele popoare din Europa în ceea ce privește zilele libere de sărbători:

„În Europa, mai ales în partea sudică, dacă te duci în Spania și vine mama ta în vizită, e de neconceput să te duci la serviciu (…). Ține de cum s-au negociat lucrurile, de importanța sărbătorilor. Ce știu cei din sudul Europei, față de cei din nord, e că știu să-și facă serbări publice, comunitare. Fac și alții, englezii. Ei au făcut întotdeauna serbări comunitare spectaculoase, pentru că au o istorie de sute de ani și s-au axat pesărbători încă de atunci. E normal că au o experiență uriașă, au turism cu ocazia sărbătorilor, au festivaluri care pentru noi sunt ciudate. Ei au istoria lor, reperele culturale sunt diferite.

Gândește-te că au embleme ale orașelor, au culori ale orașelor. Oamenii nu știu că în Spania, de pildă, taxiurile sunt în culoarea orașului, alb la Madrid și roșu cu albastru la Barcelona. Culorile cluburilor de fotbal sunt ale orașului. La noi se schimbă numele echipelor de pe o zi pe alta…“, a precizat Alfred Bulai.

Sursa: DCNEWS.ro

Citește mai mult

Actualitate

Alexandru Rafila despre certificatul verde: Nu vom utiliza acest document la slujbe religioase, aici parerea este unanima

Publicat

în

Alexandru Rafila despre certificatul verde: Nu vom utiliza acest document la slujbe religioase, aici parerea este unanima

Alexandru Rafila, noul ministru al Sănătății, a declarat, în cursul zilei de vineri că este o „părere unanimă” în Guvern că prezența la slujbele religioase nu trebuie condiționată de prezentarea certificatului verde Covid.

„Nu vom utiliza acest document la slujbe religioase, aici parerea este unanima”, a spus Rafila.

Ministrul a adăugat că, pe de altă parte, Guvernul cere cultelor să ajute autoritățile în promovarea vaccinării. „Rolul educativ al Bisericii e foarte important si poate contribui la controlul pandemiei si vrem sa folosim si acest instrument”, a spus ministrul Sănătății.

Electrica Furnizare Discount

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Din decembrie, consumatorii vulnerabili pot cere amânarea facturilor la gaze și energie electrică: Care ar putea fi partea negativă

Publicat

în

Din decembrie, consumatorii vulnerabili pot cere amânarea facturilor la gaze și energie electrică: Care ar putea fi partea negativă

Consumatori vulnerabili pot, din luna aceasta să opteze pentru amânarea plății facturilor la gaze și energie electrică. Pot scăpa de aceste cheltuieli până în aprilie, anul viitor, iar în următoarele 6 luni trebuie să achite restanțele. Adică cei cu venituri mici vor ajunge să plătească 2 facturi într-o singură lună pentru a stinge datoriile.

Au început deja să vină facturile pentru luna noiembrie la energie electrică și gaze naturale.
Unele dintre ele mai mari decât își permit consumatorii. Cei cu probleme pot amâna plata timp de 6 luni.

Facturile amânate înseamnă datorii în 2022

Electrica Furnizare Discount

„Nu mi se pare o măsură strălucită pentru că orice amânare înseamnă plată mai târziu pe care o faci.
Și o plată care va duce și la penalități, probabil.”

Consumatorul vulnerabil este persoana care câșigă cel mult 2053 de lei. În cazul familiilor, venitul pentru fiecare membru trebuie să fie de maximum 1386 de lei pe lună pentru a beneficia de această măsură.

„Ceva cu furat pălăria pentru o perioadă și apoi pui la loc aceeași pălărie. Deci, nu se rezolvă nimic.”

Consumatorii vulnerabili trebuie să completeze un formular de 14 pagini pe care îl depun la primărie. Apoi își anunță furnizorul despre intenția de a amâna plata facturilor.

„Ok, le pot amâna, dar tot le plătesc. Și or să vină și cu ceva în plus. Nu știu dacă e o măsură care să fie în favoarea mea.”
Facturi „mai mici” după liberalizarea pieței de energie și gaze

Teoretic, ar fi trebuit să plătim facturi mai mici după liberalizarea piețe la energie și gaze. În realitate, am fost păcăliți, o confirmă și cei de la BNR.

Adrian Vasilescu, BNR: „Facturile la energie și la gaze, la energie electrică și la gaze, au cunoscut scumpiri exorbitante. Este o inflație care mătură întreaga planetă. La noi, însă, întervine un plus de inflație determinat de haosul care s-a produs în liberalizarea prețurilor la energie electrică și la gaze naturale.”

Iar scumpirile nu se opresc aici.

Momentan, prețul este plafonat prin lege, așa că scumpirile vor fi simțite din aprilie 2022 Și cei care au schimbat furnziorul vor fi afectați din cauza creșterii tarifelor de transport și distribuție.

Sursa: stirilekanald.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare