Cum a reușit un bărbat din Alba Iulia, care a amenințat cu moartea un echipaj de jandarmi, să beneficieze de o reducere a pedepsei

Paul Voicu - Primar 2020
Cum a reușit un bărbat din Alba Iulia, care a amenințat cu moartea un echipaj de jandarmi, să beneficieze de o reducere a pedepsei

Un bărbat din Alba Iulia care a amenințat cu moartea un echipaj de jandarmi, veniți să aplaneze un scandal pe care l-a provocat, a fost condamnat la plata unei amenzi penale. Însă, după un încheierea unui acord cu Parchetul, prin care inculpatul și-a recunoscut vinovăția, a beneficiat de o reducere a pedepsei.

Faptele bărbatului au avut loc în data de 31 martie, anul trecut. Potrivit anchetei, în ziua menţionată, inculpatul U. Lucian, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice a lovit cu pumnii un autoturism condus de o femeie. La faţa locului s-a deplasat un martor care a fost lovit de inculpat cu pumnul în burtă (faptă pentru care victima nu a formulat plângere prealabilă).

ELIT

”Ulterior, martorul a sesizat organele de poliţie prin apel la SNUAU 112, la locul faptei deplasându-se numiţii (…) toţi jandarmi din cadrul I.J.J. Alba. În momentul în care persoana vătămată P. O. i-a cerut inculpatului să se legitimeze, acesta l-a ameninţat cu moartea, a simulat că-l loveşte cu capul şi i-a spus că după finalizarea intervenţiei îi va tăia capul, iar apoi le-a adresat ameninţări cu moartea şi celorlalţi trei jandarmi (fapte cu privire la care s-a dispus clasarea). Totodată, astfel cum rezultă din probatoriul administrat, prin faptele sale inculpatul a tulburat ordinea şi liniştea publică, deoarece fapta s-a produs în loc public, la faţa locului s-au adunat mai multe persoane iar altele au asistat la eveniment ieşind la balcoanele apartamentelor, iar martorii audiaţi în cauză au precizat că au fost indiganţi de comportamentul inculpatului”, se precizează în acordul prin care a recunoscut faptele.

”Analizând acordul de recunoaştere a vinovăţiei înaintat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu inculpatul U. R. L., instanţa constată că în cauză sunt îndeplinite condiţiile prevăzute la art. 480 – 482 C .pr.pen., din materialul probator administrat în cursul urmăririi penale rezultând suficiente date cu privire la existenţa faptei pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală şi cu privire la vinovăţia inculpatului.

Mihail David - 2020

În ceea ce priveşte modalitatea de executare a pedepsei, instanţa are în vedere că aceasta se dispune raportat la scopul executării pedepsei, respectiv prevenirea săvârşirii de noi infracţiuni şi formarea unei atitudini corecte faţă de ordinea de drept, faţă de regulile de convieţuire socială şi faţă de muncă, în vederea reintegrării în societate a deţinuţilor sau persoanelor internate.

În raport de toate împrejurările de comitere a faptei, precum şi aprecierile inculpatului referitoare la recunoaşterea faptei în faţa organelor de anchetă penală, la posibilităţile de îndreptare, instanţa constată că pedeapsa amenzii este o pedeapsă corect individualizată”, a precizat magistratul care a validat documentul. Prin urmare, bărbatul a fost condamnat la pedepasa amenzii penale în valoare de 3.220 de lei pentru două fapte de ameninţare şi una de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Surse: Adevărul

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...